top of page

Trainer Leen Muis terug bij M.S.V.'71


Met ingang van het komende seizoen (2021 / 2022) keert Leen Muis terug als trainer bij M.S.V.'71. De 48 jarige Maassluizer volgt Roberto Grandazzi op als trainer van het 2e elftal, dat uitkomt in de reserve 3e klasse zaterdag. Muis gaat samen met Steven James, Jack Beekhuizen en de eveneens teruggekeerde elftalleider Ed de Bruin de technische staf van het 2e elftal vormen.


Zowel M.S.V.'71 als Leen Muis zijn blij met de terugkeer en kijken uit naar de hernieuwde samenwerking.


Revanche

Precies 20 jaar geleden kwam Leen Muis voor het eerst bij M.S.V.'71. " Dat weet ik nog goed" put Muis in zijn herinnering. " Ik werd trainer van het 2e elftal, maar kreeg na een half jaar al het 1e elftal onder mijn hoede. Hoofdtrainer Leen Verhagen was na tegenvallende resultaten vertrokken en mij werd gevraagd om het over te nemen. We haalden toen de nacompetitie. Mooi was dat. Het bleef bij een half jaar omdat ik niet het benodigde trainers diploma had en keerde 5 jaar lang terug bij het 2e elftal. Daarna werd ik in het seizoen 2007 / 2008 hoofdtrainer. Dat was geen succes. We degradeerden. Dat lag niet aan mij gaf de club aan, maar ik beschouw het toch nog steeds als de grootste deceptie uit mijn trainers loopbaan. Het was voor mij een van de belangrijkste drijfveren en een bewuste keuze om terug te keren. Ik had ook nog 2 andere aanbiedingen, maar ik wilde me revancheren bij M.S.V.'71. Ik heb eigenlijk nooit goed afscheid kunnen nemen. Ook niet van Ed de Bruin. En dat heeft me lang dwarsgezeten. Ed was 7 jaar mijn elftalleider. Daar heb ik heel erg prettig mee samengewerkt. Ik heb hem daarom benaderd om te vragen of hij de draad als elftal leider weer op wilde pikken. Ik ben heel bij dat hij daarop in is gegaan."


Trainersloopbaan

Na het vertrek bij M.S.V.'71 was Leen Muis achtereenvolgens trainer bij Portugaal (2 jaar), Excelsior'M (2 jaar), Excelsior'20 (2 jaar), Excelsior'M (1 jaar) en Excelsior'20 (5 jaar). Niet als hoofdtrainer, maar steeds als assistent of als trainer van het 2e elftal of O19 (Excelsior'M). " Daar voel ik me beter bij " legt Muis uit. Ik vind het prettiger om wat meer in de luwte te werken. Ik heb dan ook weinig ambitie om ergens hoofdtrainer te worden. Deze rol past mij beter. Jonge talentvolle spelers naar het 1e elftal brengen. En teleurgestelde of geblesseerde spelers terug begeleiden naar de hoofdmacht en natuurlijk presteren met het elftal".


M.S.V.'71

Eigenlijk was Leen Muis niet meer van plan om ergens als trainer aan de slag te gaan. "Ik was er inderdaad klaar mee" vertelt Leen Muis eerlijk. "Ik had me voorgenomen om lekker voetballen te gaan kijken bij mijn kinderen en naar het 1e van Excelsior'M of Excelsior'20. Maar Corona gooide roet in het eten. Toen begon het toch weer te kriebelen en ben ik blij dat ik weer op het veld aan de slag kan. Ik kijk er erg naar uit. Ik begreep dat het 2e elftal van M.S.V.'71 voor een groot deel bestaat uit jonge talentvolle spelers. Dat is mooi. Dat kan ook gezegd worden van de accommodatie. Daar zijn heel goede stappen gezet en ziet er echt fantastisch uit. Fijn om in zo'n mooie omgeving te kunnen gaan werken" .

Comments


bottom of page