top of page

Twee dubieuze strafschoppen bepalend in bekerduel tussen M.S.V.'71 en Naaldwijk


Afgelopen zaterdag eindigde het bekerduel tussen M.S.V.'71 en Naaldwijk onbeslist (1-1). Twee dubieuze strafschoppen waren bepalend in deze tweestrijd tussen de 2 teams die hun eerste bekerwedstrijd hadden gewonnen. Bij M.S.V.'71 speelde Ricardo de Jager (foto) centraal achterin een prima partij.


Hoofdsponsor: SEGMENT


Vooraf was duidelijk dat de ploeg die deze middag zou winnen heel goede zaken zou doen in de strijd om de 2e ronde van het bekertoernooi te gaan halen.


Maar zover zou het dus niet komen deze middag op het sportpark van M.S.V.'71. Enerzijds omdat Naaldwijk zijn lesje wel had geleerd in het oefenduel met de ploeg uit Maassluis (2-1 winst voor M.S.V.'71) en anderzijds omdat de thuisploeg nogal wat bepalende spelers miste deze middag.


Naaldwijk aanvoerder Michiel van den Berg was een van de betere Westlanders deze middag


Zo ontbraken in het elftal van Paul van Loenen diens zoon Jeremy (achillespeesblessure), Paul Dorsman (Hamstringblessure), Joël Meijnckens (werken) en doelman Marnix Louter (vakantie). Vooral die laatste absentie kostte trainer Paul van Loenen de nodige hoofdbrekens. Omdat ook de reservekeepers om uiteenlopende redenen niet aanwezig waren moest een beroep worden gedaan op oud 1e elftal keeper Geert Dobbe.



Deze doelman van het 3e elftal bleek bereid om deze middag de plaats onder de lat in te nemen. " Ik ben blij dat ik het overleefd heb " sprak de 35 jarige sluitpost na afloop met een glimlach. " Ik heb namelijk anderhalf jaar niet gevoetbald. Door Corona. En nu opeens weer onder de lat bij het eerste. Vanmorgen moest ik nog werken. Afgelopen donderdag werd ik door Paul van Loenen gevraagd. Natuurlijk zeg je dan ja, om de ploeg te helpen. Of ik volgende week ook moet spelen weet ik niet. Dat zullen we wel zien. Nee, ik vond het niet zo'n lastige wedstrijd. Zoveel heb ik niet te doen gehad. Alleen die strafschop ging erin. Zenuwachtig was ik niet voor deze wedstrijd, daarvoor heb ik teveel keer bij het 1e onder de lat gestaan".


Het eerste wapenfeit kwam van de thuisclub bij een vrije trap van Jack van der Vlugt, nadat spits Christian van der Pol net buiten de zestien onheus was bejegend. Maar de inzet van van der Vlugt vloog rakelings langs de kruising.

Jack van der Vlugt laat een gevaarlijke voorzet los


Daarna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd. Bij Naaldwijk werd het spel voornamelijk bepaald door aanvoerder Michiel van den Berg, die als laatste man veel goede passes verzond. Maar na een kwartier leek M.S.V.'71 toch de leiding te nemen. De razendsnelle Kevin Edmilson Santos liet Tim Zwinkels na een geweldig pass van Matthijs Jansen zijn hielen zien. Zwinkels bracht Edmilson Santos, die op weg was naar doelman Jeffrey Wubben uit balans. Maar de snelle Maassluise buitenspeler ging niet naar de grond. Dat had hij beter wel kunnen doen op zoek naar een strafschop. Nu strandde hij op doelman Wubben.



Er ging veel dreiging uit Kevin Edmilson Santos


De strafschop viel even later aan de andere kant, toen de sterk spelende Ricardo de Jager volgens scheidsrechter Gok een overtreding begin binnen de zestien. De elfmetertrap werd door Michiel van den Berg onberispelijk achter Geert Dobbe geschoten (0-1).



Michiel van den Berg schiet zijn ploeg via een strafschop naar 0-1


De gastheren leken al vrij snel de opgelopen achterstand te herstellen. Maar de inzet van Joey Frerichs na een vlot lopende aanval met Tom Leinweber en Christian van der Pol belandde snoeihard op de paal.



Joey Frerichs raakt snoeihard de paal


Een teleurstelling voor de thuisploeg. En die werd nog groter toen even later de gevaarlijkste aanvaller van de Maassluizers, Kevin Edmilson Santos met een hamstring blessure naar de kant moest. Zijn vervanger was Adzine Akachar.


Na de rust duurde het niet lang voordat M.S.V.'71 de stand weer in evenwicht had gebracht. Ook nu was daar een dubieuze strafschop voor nodig. Scheidsrechter Gok bestrafte een overtreding tegen Christian van der Pol met een penalty. De 11-metertrap van Matthijs Jansen werd in eerste instantie door doelman Wubben gestopt, maar in de rebound gaf Adzine Akachar een assist op Matthijs Jansen, die in 2e instantie wel raak schoot (1-1).



Matthijs Jansen (niet zichtbaar) ziet zijn strafschop in eerste instantie gekeerd


De bezoekers waren het niet eens met deze tegentreffer en lieten dat in woord en gebaar weten aan scheidsrechter Gok. Het kostte Henry Kraan uiteindelijk de rode kaart. De Naaldwijkse middenvelder schoot eerst de bal weg, wat hem geel opleverde. In de frustratie daarover deed hij twee tellen later hetzelfde, waarna hij met twee keer geel kon gaan douchen. Oliedom natuurlijk. Door deze actie dupeerde hij zijn elftal, dat met 10 man verder moest.



Scheidsrechter Gok kende geen pardon en stuurde Henry Kraan weg met rood


De bezoekers uit het Westland waren in het verdere verloop van de wedstrijd geïrriteerd en liepen hierdoor de nodige gele kaarten op. M.S.V.'71 slaagde er met 11 tegen niet in om uiteindelijk de volle winst naar zich toe te trekken.


M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen kon wel leven met het gelijke spel. " Aan de ene kant ben ik wel tevreden met het resultaat. Want we hadden vandaag veel invallers, die al een wedstrijd in de benen hadden. Ook het feit , dat we als 4e klasser weer niet hebben verloren tegen een ploeg uit de 3e klasse vind ik goed. Van de andere kant moet je als je meer dan een half uur tegen 10 man speelt eigenlijk wel winnen".



Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Geert Dobbe, Joey Frerichs, Jasper van Veen, Ricardo de Jager, Tom L:einweber, Mohammed Rasuli, Rick de Jonge (54 Sven Schipper), Jack van der Vlugt , Christian van der Pol, Kevin Edmilson Santos (29 Adzine Akachar 54 Arno van Zweden))



bottom of page