top of page

Twee nieuwkomers in selectie van M.S.V.'71


Na het abrupte einde van het vorige voetbalseizoen kijkt M.S.V.'71 al vast weer een beetje vooruit. In dat kader is M.S.V.'71 verheugd te kunnen melden dat 2 nieuwe spelers de selectie komend seizoen komen versterken. We stellen ze hierbij graag even kort aan u voor.

Guillomy Sahadutaly

De 23 jarige Guillomy (roepnaam Gio) Sahadutaly komt over van VDL-2. Hij voetbalde achtereenvolgens bij Willemstad (jeugd), Excelsior'M (jeugd en 2e elftal), Excelsior'20 (selectie), Zwaluwen (B-selectie) en de afgelopen 2 seizoenen bij VDL.

Gio is een fysiek sterke rechtsbenige centrale verdediger, die ook als vleugelverdediger en desnoods als centrumspits uit de voeten kan. Maar naar eigen zeggen komt de 1 meter 84 lange Gio het best tot zijn recht in het centrum van de verdediging als mandekker.

Vanaf komend seizoen maakt Gio dus deel uit van de selectie M.S.V.'71 van nieuwe trainer Paul van Loenen. Vanwaar de overstap naar M.S.V.'71?

" De belangrijkste reden is omdat ik hier veel mensen ken, zoals Hamza, Matthijs, Jack en nog wel meer. Vooral uit mijn Excelsior'M tijd. Het voelt voor mij leuker om te spelen met mensen die ik goed ken en waarvan ik weet wat de kwaliteiten zijn. Verder zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik heb met de trainer gesproken en die was positief over mijn komst. De club heeft als doelstelling om het komende seizoen mee te doen om de prijzen en te proberen promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen. En daar wil ik heel graag mij bijdrage aan leveren. Maar fit worden is mijn allereerste uitdaging".

Batuhan Ulutas

Batuhan is van Turkse afkomst en is 19 jaar oud. Hij komt over van Excelsior'M, waar hij vanaf de mini's tot aan het vorig seizoen (JO19-2) heeft gespeeld. Het is een verdedigend ingestelde speler met overzicht, die centraal achterin op beide posities goed uit de voeten kan. Ook heeft hij ervaring met het spelen op het middenveld met de punt naar achteren. Voor Batuhan is M.S.V.'71 niet helemaal vreemd. Hij kent Karim Attsou en om zich te oriënteren op zijn eventuele nieuwe voetbal omgeving bekeek hij het afgelopen seizoen al een aantal wedstrijden van zijn nieuwe club.

Batuhan verklaart zijn overstap van de tricolores naar M.S.V.'71 als volgt: "Vorig jaar heb ik wat blessureleed gehad en werd ik bij Excelsior'M niet geselecteerd voor de volgende selectie. Daarom leek het mij het beste om toch nog op niveau in een selectie te spelen, waar serieus wordt getraind en waar veel zaken toch serieus worden genomen. En bij M.S.V.'71 kan dat. De ambitie, die de trainer uitsprak om structureel een goede 3e klasser te worden sprak mij erg aan. Centraal achterin zijn er al veel goede spelers bij M.S.V.'71. Dus ik heb veel concurrentie en het wordt heel serieus. Maar ik wil er wel voor gaan".

bottom of page