Uitstekende 1e helft M.S.V.'71 net genoeg voor winst op Erasmus.

Met een 0-3 voorsprong was er in de rust geen vuiltje aan de lucht voor M.S.V.'71. Maar door een snelle rode kaart van Paul Dorsman en de daaruit voortvloeiende 1-3, kantelde de wedstrijd. Het werd nog billenknijpen voor de ploeg van Paul van Loenen. Maar uiteindelijk gingen de 3 uiterst belangrijke punten mee naar Maassluis. Joel Meijnckens maakte alle Maassluise treffers.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Om mee te blijven doen in de strijd om een plek in de nacompetitie was thuisploeg Erasmus eigenlijk alleen gebaat bij een overwinning. Trainer Patrick Vink had zijn strijdwijze daarop afgestemd. In een uiterst aanvallend concept wilde hij M.S.V.'71 verrassen. Van achteruit werd met de lange bal snel de diepte gezocht en achterin speelde men vaak man tegen man.

Het kwam Erasmus duur te staan. Want een prima spelend M.S.V.'71 kreeg volop ruimte om de kwetsbare Haagse achterhoede in problemen te brengen. Na 10 minuten was het al raak voor de bezoekers. Jack van der Vlugt veroverde de bal, speelde Arno van Zweden aan, die met een heerlijke pass Joel Meijnckens bereikte. Via doelman Tim Geurse schoot de M.S.V.'71 topscorer vervolgens raak. (0-1).

De thuisploeg stond erbij en keek ernaar. Er stond geen ploeg op het veld die streed voor zijn laatste kans. M.S.V.'71 genoot van de geboden ruimte en kon naar hartenlust het spel maken. Nadat doelman Geurse een bal van Jack van der Vlugt uit de bovenhoek had getikt en Jeremy van Loenen een hard schot centimeters naast had zien gaan, was het na 20 minuten opnieuw raak voor de bezoekers uit Maassluis.

Wedstrijd In de knip

Ook nu was Arno van Zweden de aangever en mocht Joel Mijnckens van dichtbij binnentikken. (0-2). Vrij snel daarna kwam M.S.V.'71 zelfs op 0-3. Arno van Zweden was volledig vrijgespeeld en leek alleen voor Tim Geurse eenvoudig te gaan scoren. Maar de Haagse doelman wist de inzet van van Zweden te pareren. Maar in de rebound schoot Joel Meijnckens wel raak. (0-3. Op dat moment leek de wedstrijd in de knip voor de bezoekers en kon er gewerkt gaan worden aan het doelsaldo.

Daartoe had de equipe van Paul van Loenen ook alle kans bij 2 grote mogelijkheden van. Jeremy van Loenen en een afgekeurd doelpunt van Rick de Jonge wegens hinderlijk buitenspel van Joel Meijnckens.

Op slag van rust kreeg Erasmus pas hun eerste kans van de wedstrijd, maar de inzet uit de draai van Danny Stakenburg werd door doelman Marnix Louter op waarde geschat.

Na de pauze kwam M.S.V.'71 slap uit de kleedkamer. Het goede spel uit het eerste bedrijf was verdwenen. Slordigheid en gemakzucht slopen in de Maassluise ploeg. Michel Meijersbergen gaf de eerste waarschuwing aan de bezoekers. Maar ook nu stond Louter op zijn post.

Rode kaart Dorsman

Toen M.S.V.'71 verdediger Paul Dorsman na iets meer dan 10 minuten met rood naar de kleedkamer werd gestuurd voor het vastpakken van de doorgebroken Christopher Melfor, kantelde de wedstrijd. Zeker ook omdat Danny Stakenburg de toegekende vrije trap langs de slecht opgestelde muur feilloos binnenschoot (1-3).

Erasmus rook plotseling zijn kans om er tegen 10 Maassluizers toch nog een beter resultaat uit te slepen. Het spel van M.S.V.'71 werd steeds onrustiger. De bezoekers gingen mee in het vechtvoetbal van de thuisclub. Ondanks dat leek Joel Meijnckens zijn 4e van de middag te gaan maken, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.

Paul van Loenen bracht de lange verdediger Ricardo de Jager in de ploeg voor Joey Frerichs. Met man en macht werd er verdedigd door de koploper. Aan voetballen kwamen de bezoekers nauwelijks nog toe.

Ook rood voor Erasmus

Dat lukte een kwartier voor tijd nog wel een keer toen een diepe bal op Jack van der Vlugt wel een keer goed was. Roland Groeneweg zag geen andere mogelijkheid om de doorgebroken Maassluise aanvoerder tegen het gras te werken. Een rode kaart voor hem en een penalty voor M.S.V.'71 was de beslissing van scheidsrechter Rob Biesot. Maar op advies van de clubgrensrechter Koos van Spronsen kwam de leidsman terug op zijn beslissing en legde de vrije trap buiten de zestien.

Toen Christopher Melfor slap verdedigen van de M.S.V.'71 defensie afstrafte en de 2-3 binnenschoot werd het nog echt billenknijpen voor de gasten uit Maassluis. Maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord en konden de 3 punten mee naar Maassluis.

Door deze overwinning blijft M.S.V.'71 met nog 3 wedstrijden te spelen nog volop in de race voor promotie naar de 3e klasse.