Uitstekende 2e helft niet genoeg voor periodetitel M.S.V.'71

Toen M.S.V.'71 uitblinker Joel Meijnckens op 2e paasdag de 3-2 tegen Houtwijk binnenschoot was M.S.V.'71 nog slechts 10 minuten verwijderd van de zo begeerde periodetitel. Maar vlak voor tijd kwam koploper Houtwijk toch nog op gelijke hoogte, waardoor VCS als lachende derde met de periodetitel aan de haal ging.

Hoofdsponsor: SEGMENT

Op het zonovergoten en met veel publiek bevolkte M.S.V.'71 sportpark telde deze middag voor de thuisploeg maar één ding. Er moest koste wat het kost gewonnen worden. Winst zou een periodetitel opleveren. De kortste weg naar een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Door een overwinning zou M.S.V.'71 ook nog eens de koppositie van tegenstander Houtwijk overnemen.

Mokerslag

Maar Houtwijk doorkruiste de ambitieuze Maassluise plannen al heel snel. Want het klokje van de goed leidende scheidsrechter Noureddine Guergouri had nog niet eens één volledig rondje afgelegd of de 0-1 stond al op het bord. Jessy Smit kreeg net teveel ruimte van de M.S.V.'71 defensie om uit te halen (0-1).

Een mokerslag voor de thuisploeg. En het had even later zomaar 0-2 kunnen zijn als de bal na een overtreding op de behendige Kadir Narsen op de stip was gegaan. Maar arbiter Guergouri floot niet, zoals hij dat later in de wedstrijd aan de andere kant ook niet zou doen bij een overtreding binnen de zestien op Jeremy van Loenen. Na die niet gegeven strafschop pakte M.S.V.'71 de draad op en nam het heft in handen. De daaruit voortvloeiende halve kansen van Joel Meinckens en Christian van der Pol waren niet voldoende voor de gelijkmaker.

Het doelpunt viel juist aan de andere kant toen een vrije trap van Lorenzo Scheffer het hoofd vond van de uitstekend spelende Dennis Heemskerk. (0-2).

Dennis Heemskerk zet zijn ploeg met een rake kopbal op 0-2

Enerverende 2e helft

Na de pauze kwam M.S.V.'71 herboren uit de kleedkamer. Het elftal straalde uit dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. En die viel al redelijk snel toen aanvoerder Jack van der Vlugt uit een hoekschop fraai raak kopte. (1-2).

Aanvoerder Jack van der Vlugt met zijn belangrijke aansluitingstreffer

De vele toeschouwers, die tot dan toe meer van de zon dan van de wedstrijd hadden genoten gingen er eens goed voor zitten en werden op hun wenken bediend. Zeker toen Kevin Edmilson Santos in de ploeg kwam. De razendsnelle en behendige vleugelspits was tegen GSC ESDO geblesseerd geraakt aan zijn hamstring, maar door fysio Adil Amakran klaargestoomd om te kunnen spelen. Geen hele wedstrijd. Want sinds die blessure heeft hij niet meer met de groep meegetraind. Nu mocht Edmilson Santos nog 23 minuten laten zien wat hij kon.

Met het inbrengen van Kevin Edmilson Santos kantelde de wedstrijd

Kevin Edmilson Santos

En dat is heel wat. Hij zorgde ervoor dat de wedstrijd nu volledig kantelde. Samen met Joel Meijnckens en de balvaste ingevallen Hicham ait Yahya werd de tot dan toe solide Houtwijk defensie aan het wankelen gebracht. Twintig minuten voortijd leverde dat de fraaie gelijkmaker op van Joel Meijnckens, die een geweldige pass van Hicham ait Yahya het juiste vervolg wist te geven (2-2).

De gastheren voelden dat er nog meer te halen viel deze middag en gingen vol door voor de overwinning en de periodetitel. Tien minuten voor tijd kwam de beloning. Deze keer was Kevin Edmilson Santos de aangever en was Joel Meijnckens opnieuw de gevierde man. (3-2).

De 3-2 van Joel Meijnckens (11) is een feit. Hicham ait Yahya en Kevin Edmilson Santos vieren het feestje mee

Houtwijk leek geklopt en M.S.V.'71 had nog een paar kansen om de genadeklap uit te delen. Maar 4 minuten voor tijd ging het toch nog mis voor de equipe van Paul van Loenen toen Dennis Heemskerk een vrije trap van Sinan Ocal binnenkopte (3-3).

Dennis Heemskerk (25) koptvlak voortijd alsnog de gelijkmaker achter Marnix Louter

Teleurstelling

Een teleurstelling voor de thuisploeg en trainer Paul van Loenen. " Ja. Ik ben zeker teleurgesteld. Niet zozeer in mijn ploeg, want die hebben me totaal niet in de steek gelaten. Je begint eigenlijk niet goed aan de wedstrijd waarin je al heel snel achter komt te staan. Maar daarna vind ik dat wij de draad oppakken en wij 30 minuten de betere ploeg zijn met een aantal aardige mogelijkheden. Maar een beetje ongelukkig komen we toch op een 0-2 achterstand. In de rust hebben we een paar dingen afgesproken, die de jongens goed hebben opgepakt. We komen op 3-2 voorsprong. Dat maakt mij wel trots op mijn elftal. Alleen krijgen we toch weer een beetje onnodig een doelpunt om de oren uit een spelhervatting. Uiteindelijk vind ik dat wij iets meer recht hadden op de overwinning dan Houtwijk. Omdat wij in de eerste helft 30 minuten het betere van het spel hadden en in de 2e helft de wedstrijd naar ons toe hebben getrokken. We hadden ze liggen en hadden met Joel, Paul en Hicham heel goede mogelijkheden om de 4-2 te scoren en hen de genadeklap te geven. Het is jammer dat dat uiteindelijk niet is gelukt. Maar ik wil toch nog steeds voor de titel gaan, ondanks dat wij nog een zwaarder programma hebben dan Houtwijk. Want zij moeten ook nog tegen GDA en Erasmus. Lastige tegenstanders, die ook nog voor een periodetitel zullen willen gaan. Ik heb het volste vertrouwen in mijn ploeg".

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs, Jasper van Veen, Paul Dorsman, Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Sergio van Staalduinen, Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt (67 Kevin Edmilson Santos), Christian van der Pol (67 Hicham ait Yahya), Joël Meijnckens.

Aad Cordia maakte foto's van deze wedstrijd. Deze zijn te bekijken en te downloaden via bijgaande link https://1drv.ms/u/s!Ao-BphXObcHDzHHeG9qxvH1NVus8?e=og3VF1