top of page

Unieke film over de bizarre promotie van M.S.V.'71 in 2005


We hebben er al meer over geschreven via dit medium. Over het meest bizarre duel uit de geschiedenis van M.S.V.'71. De promotiewedstrijd van ons keurkorps tegen CKC op het neutrale terrein van Hermes DVS in Schiedam. Grote man aan M.S.V.'71 zijde was ongetwijfeld Tim Kolmus (foto), die met 2 doelpunten een belangrijk aandeel had in de promotie naar de 3e klasse.


Maar we krijgen er geen genoeg van. We wisten beslag te leggen op een unieke film over dit bijzondere duel met het prachtige slot. De film is ook nog eens van bijzonder goede kwaliteit. Hulde aan de (onbekende) maker.


Wij willen u die film natuurlijk niet onthouden. U kunt kiezen uit een van de 2 versies. Een onverkorte versie. Deze duurt echter meer dan een uur. Daarom hebben we ook een verkorte versie voor u gemaakt. Die duurt toch ook nog 28 minuten. Veel korter kon niet, want dan hadden we diverse hoogtepunten ontbroken.


In de film zien we behalve de hoofdrolspelers op het veld natuurlijk ook heel veel andere MSVers in interviews vooraf en delend in de feestvreugde achteraf.


Kijkend naar de film vallen een aantal zaken op.


  • Natuurlijk het bizarre wedstrijdverloop met de voor M.S.V.'71 geweldige afloop.


  • Maar ook het abominabele veld, waarop goed voetbal bijna onmogelijk was. Het opportunistisch met lange ballen spelende CKC was hierdoor duidelijk in het voordeel.


  • De strakke koppies bij veel M.S.V.'71 spelers. De koele Roel Bijkerk lijkt daar niet veel last van te hebben


  • De opmerkelijke wissel. Halverwege het 1e bedrijf wisselde M.S.V.'71 trainer Wilco Wapenaar bij een 0-3 achterstand een aanvaller (Bas Lankwarden) voor een middenvelder (Assad Mohunlol.


  • Aan beide kanten op de bank rokende leden van de technische staf


  • De rol van de scheidsrechter. Die floot geen al te sterke wedstrijd. En daar profiteerde M.S.V.'71 duidelijk het meest van. M.S.V.'71 kreeg vlak na de pauze een dubieuze strafschop wegens hands en geloofde plots weer in haar kansen. CKC ontving 2 rode kaarten van de leidsman en daar viel ook nog wel wat op af te dingen.. Aan de andere kant werd Tim Kolmus een strafschop onthouden.


  • De woeste reactie van de CKC doelman, die vanwege een handsbal net buiten (of was het binnen) het strafschopgebied moest vertrekken. Witheet ritst hij de rode kaart van de scheidsrechter uit diens handen en smijt deze op de hobbelige grasmat. Alleen daarom moet u deze film even bekijken.


Hier vindt U de volledige versie van de film
En hier de verkorte versie (28 minuten)


Comentarios


bottom of page