Valse competitie start voor M.S.V.'71

M.S.V.'71 is het nieuwe competitie seizoen begonnen met een pijnlijke nederlaag. In eigen huis waren de mannen van Paul van Loenen niet opgewassen tegen Rotterdam United. De bezoekers trokken in blessuretijd de volle winst naar zich toe (3-4).

Hoofdsponsor: SEGMENT

Voor M.S.V.'71 was Rotterdam United een onbekende tegenstander. Vorig seizoen eindigde de Rotterdamse fusieclub op de 8e plaats. Uit dat oogpunt leek het een te nemen horde voor de Maassluise ploeg. Van de andere kant hadden de bezoekers in het bekertoernooi alle wedstrijden winnend weten af te sluiten. Dus het kon deze middag alle kanten op. En dat ging het ook.

De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken. Mede door zwak keeperswerk van doelman Eddy Monteiro Horta stond de thuisploeg binnen 20 minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst verkeek de doelman zich op een afstand schot van M.S.V.'71 aanvoerder Jack van der Vlugt. En even later ging hij in de fout bij een vrije trap van Matthijs Jansen.

Bij de vrije trap van de niet zichtbare Matthijs Jansen koos de United doelman de hoek van de muur. Matthijs Jansen koos de vrije hoek en dat betekende 2-0.

Een droomstart voor de ambitieuze thuisploeg. Maar de bezoekers wensten zich deze middag niet naar de slachtbank te laten leiden. De aanvallend ingestelde ploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. M.S.V.'71 trainer Paul van Loenen zag dat ook en verstevigde zijn defensie door Sven Schipper naar achteren te halen. Het hielp niet. DE eerste echte waarschuwing gaf de uitstekend spelende Georghio Anthoniy Curiel na een half uur af. Maar zijn schot ging centimeters naast.

Rotterdam United werd steeds gevaarlijker en M.S.V.'71 moest echt alle zijlen bijzetten om geen averij op te lopen. Jasper van Veen onderscheidde zich in deze fase met een aantal goede ingrepen en ook invaller doelman Bart Voskamp wist met een aantal reddingen de bezoekers van doelpunten af te houden.

De jonge M.S.V.'71 doelman Bart Voskamp verrichtte een paar prima reddingen

Tot de 41e minuut. Toen vuurde Georghio Anthoniy Curiel vanaf een meter of 20 ongenadig hart raak (2-1). En opslag van rust sloegen de gasten uit Rotterdam nogmaals hard toe toen Sem Nfumu Toto een hoekschop snoeihard inkopte (2-2).

Na de pauze leek M.S.V.'71 zich te herpakken na de teleurstellende laatste fase uit het eerste bedrijf. Sven Schipper, die zijn oorspronkelijke positie weer had ingenomen legde de bal panklaar neer voor de inkomende Arno van Zweden. Maar de volley van van Zweden werd met enig fortuin geblokt door een United verdediger.

Twee tellen later was de pechduivel voor M.S.V.'71 nog niet weg toen een inzet van Georghio Anthoniy Curiel op de hand kwam van een van de MSVers. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door de prima spelende spits Franklin Andrew Janga. (2-3).

De uitstekende spits Franklin Andrew Janga (nr 9) schiet vanaf 11 meter de 2-3 binnen

Een flinke tegenvaller voor de thuisploeg, die enige tijd nodig had om hiervan te bekomen. In die periode hadden de bezoekers het beste van het spel. Maar een minuut of twintig voor tijd pakte M.S.V.'71 de draad weer wat op. Het eerste wapenfeit was een schot op de lat van Rick de Jonge. In de zestien werd Arno van Zweden vervolgens tegen het gras gewerkt, waarna de prima leidende scheidsrechter Ruben de Groot de bal op de stip legde. Matthijs Jansen tekende vanaf 11 meter vervolgens voor de gelijkmaker (3-3).

Matthijs Jansen schiet de strafschop onberispelijk binnen (3-3)

Beide ploegen wensten zich niet neer te leggen bij puntverlies en gingen beiden vol voor de winst. Paul van Loenen posteerde de lange invaller Ricardo de Jager in de punt van de aanval om daar samen met de eveneens lange Jeremy van Loenen voor gevaar in de lucht te zorgen tegen de kleine United defensie. In de slotfase waarin 2 leden van de technische staf van de bezoekers met een rode kaart (2 keer geel) werden weggestuurd kon het alle kanten op. Het dubbeltje viel uiteindelijk goed voorde bezoekers die in blessuretijd alsnog via Devanio Galina Fortes met de volle winst aan de haal gingen.