top of page

Valse start voor M.S.V.'71 tegen sterk VOB.


Hoofdsponsor : SEGMENTOp het zonovergoten veld van VOB in Rotterdam Overschie beleefde M.S.V.'71 een beroerde start van de competitie. De sterke thuisploeg won dik verdiend met 2-0 van de equipe van de afwezige (prive omstandigheden) Paul van Loenen. En daarmee mocht M.S.V.'71 niet eens mopperen.

Na meer dan 5 maanden gedwongen rust mocht er afgelopen zaterdag in competitie verband eindelijk weer worden afgetrapt. M.S.V.'71 kon onmiddellijk flink aan de bak. Want de lastige uitwedstrijd tegen VOB stond op het programma. Bij de ploeg uit Maassluis ontbrak de vorige week geblesseerd geraakte Joey Frerichs. Hij werd verdienstelijk vervangen door Dennis Veldkamp.

De volksclub uit Overschie is normaal gesproken voor M.S.V.'71 al een lastig te bespelen tegenstander. Maar de formatie van trainer Peter Ketting heeft zich dit seizoen behoorlijk versterkt. Jeffrey Schenk kwam over van 1e klasser Portugaal, Martin La Cruz verruilde het naar de hoofdklasse gepromoveerde TOGB voor VOB en Michael Jager keerde na een uitstapje van een jaar terug van het Vlaardingse CION.

De fysiek sterke thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief. Binnen de minuut had Martin La Cruz de openingstreffer al op zijn schoen, maar doelman Wesley van 't Wout behoedde zijn ploeg met een katachtige redding voor een vroege achterstand. Even later kreeg VOB een herkansing via aanvoerder Pascal Lommerse, maar die hielp de grote mogelijkheid eenvoudig om zeep.
Na een minuut of 10 gooide M.S.V.'71 de schroom enigszins van zich af en probeerde wat terug te doen. Adzine Akachar vond op aangeven van Jeremy van Loenen wel het net, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Daarna kregen Adzine Akachar en Dylan Dijksman een paar halve kansen binnen de zestien, maar de VOB defensie met de ijzersterk spelende Jeffrey Schenk stond echt gevaar niet toe.Na een half uur kwamen de gastheren op voorsprong. Nadat Dylan Dijksman eerst nog een bal van de lijn had gehaald en scheidsrechter Guus Heemskerk geweigerd had de bal voor VOB op de stip te leggen schoot Davey de Hoog zijn ploeg op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop schoot de middenvelder van ver op het vijandelijke doel. Keeper Wesley van 't Wout, die verder een goede partij speelde, verkeek zich op de bal. Hij liet de bal lopen omdat hij dacht dat die naast zou gaan. Maar tot verrassing van vriend en vijand ging de bal via de paal in het doel. (1-0). Een onbedoeld cadeautje voor de thuisclub.

In de slotfase van het eerste bedrijf hadden beide ploegen kansen om de stand een ander aanzien te geven. Maar zowel Martin La Cruz als Leon Lommerse strandde op Wesley van 't Wout. Aan de andere kant wist Kevin Edmilson Santos een prachtige pass van Jasper van Veen in één vloeiende beweging mee te nemen en Adzine Akachar vrij voor doelman Daan Slaager te zetten. Maar de inzet van Akachar ging hoog over.
In de 2e helft ging het al snel mis voor de bezoekers uit Maassluis. De buitenspelval klapte te laat dicht. Drie Rotterdamse aanvallers mochten vervolgens ongehinderd op Wesley van 't Wout afgaan. Het was uiteindelijk Pascal Lommerse die de trekker mocht overhalen. Het (buitenspel) vlagsignaal van M.S.V.'71 grensrechter Michael de Bruin mocht niet meer baten. (2-0).

Deze tik kwam M.S.V.'71 niet meer te boven. VOB was feller in de duels en won deze meestal. Het geloof in eigen kunnen verdween langzaam bij de bezoekers. De thuisclub hield de ploeg bij balverlies compact bij elkaar, waardoor het voor M.S.V.'71 moeilijk was om een bres te slaan in de VOB defensie. De meeste dreiging ging nog uit van Kevin Edmilson Santos, maar ook hij slaagde er niet in om de achterstand te verkleinen. Het grootste wapenfeit kwam nog op naam van Jeremy van Loenen, die de lat raakte.

Aan de andere kant wist VOB via een snelle omschakeling met lange ballen nog wel een aantal malen echt gevaarlijk te worden. Maar de thuisploeg ging erg slordig met de kansen om en ook Wesley van 't Wout wist zijn ploeg met een paar goede reddingen te behoeden voor een grotere achterstand. Nu bleef het bij 2-0 en dat was een terechte overwinning voor VOB.

Zaterdag a.s. kan M.S.V.'71 opnieuw de borst natmaken, want dan komt de gedoodverfde titelkandidaat Victoria'04op bezoek in de Steendijkpolder. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Wesley van 't Wout, Dennis Veldkamp (83 Rick de JOnge), Mohammed Rasuli, Jasper van Veen (73 Rogier Pon), Tom Leinweber , Jeremy van Loenen, Dylan Dijksman (64 Paul Dorsman), Matthijs Jansen, Jack van der Vlugt, Adzine Akachar, ,Kevin Edmilson Santos

Comments


bottom of page