top of page

VDL te sterk voor M.S.V.’71 in Maassluise DerbyOp een zonovergoten en druk bezocht sportpark in Maassluis Oost won thuisploeg VDL afgetekend de sportieve derby tegen stadgenoot M.S.V.’71. Het werd uiteindelijk 4-1 voor de blauw witten. De overwinning was zeker verdiend maar wel enigszins geflatteerd.Beide ploegen hadden de punten hard nodig. VDL doet nog volop mee in de strijd om promotie naar de 3e klasse. Het bezoekende M.S.V.’71 moet alle zeilen bijzetten om zich te handhaven in de 4e klasse.


Op voorhand was thuisploeg VDL de favoriet. De equipe van trainer Gilberto de Wildt had tot nu toe 14 punten meer behaald en had daar een wedstrijd meer voor nodig. Ook het duel in Maassluis West wist de Blauw Witte formatie destijds te winnen (1-2).


Gek genoeg was de eerste grote kans voor de bezoekers uit West. Een hoekschop kwam bij de 2e paal voor de voeten van de mee opgekomen Ricardo de Jager, maar die vergat de trekker over te halen.


Daarna namen de gastheren de touwtjes in handen en trokken het initiatief naar zich toe. M.S.V.’71 probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Veel verder dan een kopbal van routinier Kees Ketting kwam VDL echter niet.


Deze kopbal van Kees Ketting werd door doelman Bart Voskamp onschadelijk gemaakt


Na een kwartier had M.S.V.’71 zomaar op voorsprong kunnen komen na een goedlopende aanval met Arno van Zweden en Jeremy van Loenen . Maar laatstgenoemde strandde op doelman Sjors de Bruijn.


Openingsgoal

De thuisploeg raakte niet in de war van deze grote mogelijkheid van de bezoekers en bleef een overwicht en het betere van het spel hebben. Tygo Suisse en Kees Ketting waren met goede pogingen al dichtbij de openingstreffer voordat het halverwege het eerste bedrijf echt raak was. Dennis Veldkamp leed kostbaar balverlies op een kwetsbare plek. Tygo Suisse zei vriendelijk dankjewel en profiteerde met een heerlijke uithaal in de bovenhoek. (1-0).Het antwoord uit Maassluis West leek heel snel te komen. Want amper 60 seconden na de openingstreffer zette Arno van Zweden zijn captain Jack van der Vlugt vrij voor doelman de Bruijn. Maar de aanvoerder van M.S.V.’71 slaagde er niet in om de gelijkmaker te produceren.


Deze grote kans van Jack van der Vlugt werd gekeerd door doelman de Bruijn


Vrij snel daarna leek VDL de voorsprong te verdubbelen toen de bal in de kluts uit een hoekschop vrij voor de voeten van Kees Ketting kwam. Maar met een katachtige reactie voorkwam doelman Bart Voskamp de snelle 2-0.


Op slag van rust schreeuwde heel VDL om een strafschop vanwege een overtreding op  Senna Penning. Maar de goed leidende scheidsrechter Marco de Lange vond de overtreding niet zwaar genoeg voor een penalty.


Dubieuze strafschop

Acht minuten na de pauze  wees de Lange alsnog naar de stip. Hij had een overtreding geconstateerd op Tygo Suisse. Vriend en vijand waren verrast door deze beslissing. Aanvoerder Kees Ketting pakte het cadeautje gewillig uit en bracht de stand op 2-0.

Kees Ketting (niet zichtbaar) schiet zijn ploeg vanaf 11 meter naar 2-0


Ook nu leek het antwoord van de zwart witten snel te komen toen Jack van der Vlugt met een heerlijke pass Arno van Zweden een grote kans bood. Maar ook deze mogelijkheid wist de equipe van trainer Paul van Loenen niet te verzilveren.

Toen even later de prima spelende Dennis van Rijn met een afstandsschot doelman Bart Voskamp wist te verschalken was de wedstrijd gespeeld. (3-0).

In de slotfase wisten beide ploegen nog een keer het net te vinden. Eerst bracht Brady van Stralendorff namens de bezoekers de achterstand terug tot 1-3. En in de slotfase schoot Nick van Haren de eindstand op het bord. (4-1).

Na afloop werd er op het gezellige terras door beide partijen nog lang nagepraat over deze sportieve derby die verdiend door VDL werd gewonnen.

Door deze nederlaag zakt M.S.V.’71 naar de 8e plaats op de ranglijst. Deze plek betekent aan het eind van de competitie het spelen van nacompetitie voor het behoud van het spelen in de 4e klasse.  


Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld

Bart Voskamp, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Jasper van Veen, Tom Vreugdenhil, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp, (52 Rick de Jonge). Rody van Baalen (45 Christian van der Pol,}  Arno van Zweden (52 Brady van Stralendorff), Jack van der Vlugt

Aad Cordia was ook naar Maassluis Oost afgereisd om een fotoreportage te maken. Deze is te zien en te download via bijgaande link VDL tegen M.S.V.'71 op 13 april 2024

Comments


bottom of page