top of page

Veel inzet bij laatste bekerwedstrijd vrouwen 1(M.S.V ’71 – ‘s-Gravenzande 2-7)


Afgelopen zaterdag hadden we maar liefst 16 dames tot onze beschikking. Onder deze 16 onze nieuwste 2 aanwinsten Cheyenne en Irena. Ook deze wedstrijd stond weer onder leiding van het geweldige duo Ish & Ish.

‘s-Gravenzande kwam op bezoek met een geheel nieuw team, allemaal jonge meiden die heel veel snelheid en loopvermogen hebben. We werden hierdoor dan ook verrast en keken al heel snel tegen een 0-3 achterstand aan. De volgende grote tegenslag was het uitvallen van Denise met een hamstringblessure. Helaas konden Maaike en Eveline ook niet verder spelen; de zware wedstrijd van de week ervoor werd nog door een hoop meiden gevoeld. Na een korte drinkpauze en een omzetting van posities begonnen we weer aan de wedstrijd. De snelheid van de tegenstander bleef gevaarlijk maar we kregen er steeds meer vat op. Er werd door de tegenstander dan ook nog maar 1x gescoord in de 1e helft.


In de rust hebben we het e.e.a. proberen om te zetten om de snelle meiden op te kunnen vangen en zelf ook nog te kunnen scoren. Suzanne vormde nu samen met Milou het centrale verdedigingsblok en Ylva en Shuney mochten de snelle spitsen proberen af te stoppen. Ook ging Jordan op het middenveld lopen om zo de jonge meiden te coachen en wat ons tevens de mogelijkheid gaf om Neyka in de spits te zetten. We kwamen dan ook een stuk sterker de kleedkamer uit. Er werd weer gebikkeld voor iedere bal en er werden heel veel meters afgelegd. De tong hing bij een aantal meiden letterlijk op de schoenen. Onze nieuwste aanwinsten deden geweldig mee, mede door het goede coachen van de teamgenoten.

In de tweede helft wisten we dan ook een aantal kansen te creëren wat uiteindelijk resulteerde in 2 mooie doelpunten, gescoord door Neyka en Jordan.


Helaas wist de tegenpartij er ook nog 3 te scoren. De einduitslag van de wedstrijd kwam daarmee op 2-7.

Verliezen van een ploeg die een klasse hoger speelt is geen schande en vooral het spelen van een goede 2e helft geeft een positief gevoel voor de competitie.

We hebben in deze bekercompetitie (die wij zagen als oefenperiode) veel geleerd. Ook de nieuwe meiden hebben kunnen proeven aan het wedstrijdvoetbal. Daarnaast hebben we ook een nieuw staflid mogen verwelkomen in de vorm van een echte keeperstrainer. Claire welkom bij onze trainersstaf. De meiden zijn nu al heel bij met je!

Laat de competitie maar beginnen.
Comments


bottom of page