Verslag M.S.V.’71 JO19-1 – LYRA JO19-4 (1-2)

Na een soort van extra winterstop eindelijk weer een wedstrijd voor onze JO19-1. Op het programma de altijd lastige wedstrijd tegen de JO19-4 van LYRA. De eerdere ontmoeting dit seizoen was een fysiek harde wedstrijd, die we kansloos met 7-0 verloren.

Na de vele regen en natte sneeuw van afgelopen week lag veld 2 er vandaag verrassend goed bij. Een voorzichtig lente zonnetje beloofde een mooie voetbalmiddag.

Precies 2 uur en 29 minuten na het eindsignaal van deze wedstrijd kwam de vraag van Niels wanneer het verslag van de wedstrijd erop staat. Blijkbaar wordt er vol verwachting uitgekeken naar de verslaglegging van de mooie prestatie die de mannen hebben geleverd.

Een aantal spelers is afgelopen week met school op skivakantie geweest en kwam pas om 9:00 uur ’s-ochtends thuis. Om een beetje bij te komen van het après-skiën en de lange busreis werd er vandaag om 14:00 uur afgetrapt.

De opstelling werd dit keer via de app bekend gemaakt. Gezien het aantal decibellen in de kleedkamer een goede keuze. Helaas zit Oskar nog niet bij de selectie. Een hardnekkige enkelblessure houdt hem al een paar weken aan de kant. Hopelijk is hij er snel weer bij; het team mist je!

En dan de wedstrijd:

Het begin van de wedstrijd was voor LYRA. We hadden moeite met het 4-4-2 systeem wat ze speelden. Na duidelijke afspraken in onze verdediging (wie neemt wie) kregen we meer grip op het spel. Halverwege de 1e helft een mooie solo van Rick die hij schitterend bekroonde met een doelpunt!

De 1-0 voorsprong deed ons goed en de jacht naar de 2-0 was geopend. Bijna lukte dit, een kans voor Rick belande op de lat. Omdat we veel spelers hebben, wordt er ook veel gewisseld. Dit keer niet allemaal in één keer maar meer geleidelijk om beter in ons spel te blijven. Aan het eind van de tweede helft een kamikazeactie van een LYRA-speler op de knie van Rick die hierdoor na rust niet meer in actie kwam.

De overal inzetbare Lodewijk startte de 2e helft op het middenveld. De 2e helft lukte het ons minder goed om op de helft van de tegenstander te voetballen. De druk van LYRA nam toe en gelijkmaker die in de lucht hing, kwam er dan ook. Toch lieten we onze koppies niet hangen en bleven we strijden voor een goed resultaat.

Jens zorgde voor een paar goede aanvallen over de linker flank. Onze beste kans in de 2e helft ontstond na een situatie waarbij er een overtreding werd gemaakt op Daan. Helaas werd de voordeelregel niet toegepast anders had het zomaar 2-1 voor ons kunnen staan. Uiteindelijk viel de winnende treffer aan de kant van LYRA. De 2e helft stond ook in het teken van kramp. Max, Youri en Jens kregen kramp en werden gewisseld. Gezien de vele meters die ze hebben gemaakt was dit ook niet raar.

Ondanks het verlies toch een hele knappe prestatie tegen een tegenstander waar alle spelers 18 jaar zijn! Niet iedereen is genoemd in de verslag maar stuk voor stuk heeft iedereen vandaag het beste in zichzelf naar boven gehaald en is er met z’n allen een mooie teamprestatie neergezet.

Bedankt scheidsrechter Nick voor het fluiten en natuurlijk dank aan Claire! Niet alleen voor het vlaggen maar ook voor de drankjes na afloop als traktatie voor haar verjaardag afgelopen vrijdag.

Na afloop hadden de mannen nog een gezellige 3e helft in de kantine met hapjes en drankjes.