VV Maasdijk 3 – M.S.V.’71 3 3-1 (2-1)

Op de laatste zaterdag in november mochten de oudjes van MSV 3 op het hoofdveld in Maasdijk aantreden tegen het 3de elftal van VV Maasdijk.

Aan de training van donderdag kon het niet hebben gelegen, want de opkomst was massaal. Hierdoor was het voor de voetbalkenners in het 3de, dat zijn er genoeg, moeilijk een opstelling te maken. Uiteindelijk werd het toch makkelijker gemaakt aangezien sommige spelers wat later zouden zijn.

De scheidsrechter uit Maasdijk zou wat later zijn waardoor iedereen nog in de dug-out stond te schuilen voor de regen die de hele wedstrijd zou blijven. Toen eenmaal de scheidsrechter aanwezig was en ook Maasdijk klaar stond besloot MSV uit de dug-out te komen en de regen en kou te teisteren.

De 11 man die begonnen waren Geert, Frank, Scott, Martin, Bryan, Loek, Reno, Dave, Kees, Wesley en Bas. De wissels waren Duc, Jan, Robbert, Sunil, Herman en Henk die wel de vlag hanteerde. Materiaalman Fer en trouwe supporter/leider Aad werden vandaag vergezeld door Ben. Die laatste had na de wedstrijd liever thuisgebleven.

Na het eerste fluitsignaal was voor beide ploegen duidelijk wat elkaars tactiek was. Zoveel mogelijk balverlies veroorzaken. Dit resulteerde ook in een zeer zwak beeld van de eerste 10 minuten, maar de bank van MSV veerde toch even op toen de bal via rechts doorkwam en via Bas met een goede voorzet bij Wesley terecht kwam. Zoals hij van een trainer van de selectie ooit geleerd had viel hij de bal aan. Alleen was hij vergeten om zijn lichaam over de bal te houden en schoot van zo’n 5 meter “zeer” ruim over. Helaas was dit voor MSV een bekend fenomeen en wisten wij dat Wesley gewoon zijn vorm had doorgetrokken van de vorige wedstrijden.

Maasdijk dacht ook dat zij mee konden voetballen en kropen wat meer van eigen helft af. Dit zorgde voor een paar reddingen van Geert, sommige waren zelfs klem, en ingrepen van de verdediging. Helaas was bij een paar van deze ingrepen de pijn in de kuit van Frank terug geslopen en moest hij het veld verlaten voor Duc. Laatstgenoemde kon niet voorkomen dat Maasdijk na diverse keren balverlies de 1-0 binnenschoot.

Het 3de probeerde haar rug te rechten en ging weer op zoek naar de aanval, maar of het aan het veld lag of niet sommige spelers, noem geen namen, schoten in plaats van naar een medespeler de bal direct over de zijlijn. Aangezien MSV meer de aanval zocht kreeg Maasdijk ook meer kansen en waar iedereen dacht dat het buitenspel was (zelfs de doelpuntenmaker) liet Henk doorgaan en schoot Maasdijk de 2-0 binnen.

Het zat niet mee en het was duidelijk dit wordt een lastige pot. Vlak voor het einde van de eerste helft werd Bas na een schijnbeweging naar de grond gewerkt in het strafschopgebied en floot de goed fluitende scheidsrechter voor een penalty. Wesley wilde zijn fout van eerder goed maken en nam plaats achter de bal. Gelukkig dacht hij nu beter wat hem geleerd was en schoot de bal laag in de hoek en stond de 2-1 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.

Na rust bleven Dave en Loek in de kleedkamer achter en kwamen Sunil en Herman in het veld. Die hadden goed gekeken naar de eerste helft en kregen als opdracht mee. Probeer het iets beter te doen dan de rest. Helaas was dit niet altijd het geval. De 2de helft was daarom ook een kopie van de eerste helft. MSV probeerde druk te verhogen en Maasdijk loerde op de counter.

Het was wel MSV die het meeste een doelpunt verdiende en ook bijna succes had door een goede voorzet. De bal kwam bij Bas terecht die verwoestend uithaalde, maar helaas zijn schot kwam op het aluminium terecht. Kort daarna kwam via een counter de 3-1 alsnog op het scorebord te staan. Diverse pogingen werden nog gedaan door MSV maar helaas zelfs de schwalbes van Martin werkten niet.

Om Maasdijk echt angst aan te jagen werd de moegestreden Bas vervangen door Jan voor de laatste 7 minuten. Die krijg een andere opdracht mee van de bank, probeer niet de bal te raken. Dit lukte hem feilloos en in de 7 minuten die werden gespeeld raakte hij geen enkele keer de bal. Na 7 minuten besloot de scheidsrechter dat het genoeg was en floot voor het einde. Helaas was dit niet het resultaat waarop werd gehoopt, maar je kan niet alles hebben.

Volgende week staat de wedstrijd op het programma tegen Westlandia. Dit kan zomaar de laatste voor dit kalenderjaar kunnen zijn.