top of page

WCR wint eenvoudig van slap spelend M.S.V.'71


Een gehavend M.S.V.'71 bleek in Rhoon niet opgewassen tegen een fysiek en sterk spelend WCR. Met de 3-0 eindstand mochten de bezoekers uit Maassluis niet eens mopperen. Door deze overwinning gaat WCR het bezoekende M.S.V.'71 op de ranglijst voorbij.


Hoofdsponsor: SEGMENT


De secondewijzer op de klok had amper één rondje afgelegd of M.S.V.'71 keek al tegen een achterstand aan. De razendsnelle rechterspits Robin Romijn werd de diepte in gestuurd en kon vrij richting achterlijn omdat M.S.V. '71 verdediger Rick de Jonge nog niet helemaal bij de les was. De voorzet van Romijn werd simpel door Darragh Zondervan tot doelpunt gepromoveerd. (1-0).


Een flinke tegenvaller voor de bezoekers uit Maassluis, die toch al gehavend aan de wedstrijd begonnen, omdat sterkhouders Jeremy van Loenen en Paul Dorsman vanwege een blessure van de kant moesten toekijken.


De ploeg van Paul van Loenen was behoorlijk aangeslagen door deze snelle 1-0. De fysiek sterke thuisploeg stroopte de mouwen nog iets verder op en streed voor elke meter. M.S.V.'71 had het moeilijk. De meeste duels werden beslist in het voordeel van de geelhemden uit Rhoon.

Afgekeurde goals

Na een kwartier ontworstelde M.S.V.'71 zich enigszins aan de dadendrang van het collectief sterke WCR. En de bezoekers leken zelfs op gelijke hoogte te komen toen Brady van Stralendorff een diepe bal op waarde wist te schatten en geweldig afrondde. Maar grensrechter Bernardus Bresser hield de vlag omhoog voor buitenspel, waardoor scheidsrechter Angelo Hogendorn het zuivere doelpunt afkeurde.


Halverwege de eerste helft gebeurde dat aan de andere kant ook. Robin Robijn leverde een perfecte voorzet af op de sterk spelende Jeremy van der Ent, die snoeihard inkopte. Maar via een formidabele redding wist Marnix Louter de 2-0 te voorkomen. In de rebound ging de bal er alsnog in, maar toen hield M.S.V.'71 grensrechter Fred Voskamp de vlag omhoog. En ook nu keurde de scheidsrechter de treffer af.


Tien minuten voor de pauze kreeg M.S.V.'71 nog een tegenslag te verwerken toen aanvoerder Jack van der Vlugt geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door Dennis Veldkamp.


Toen Jordy Boin uit een hoekschop vrij mocht inkoppen en daarmee zijn ploeg op 2-0 zette was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. M.S.V.'71 kwam niet veel verder dan een paar halve kansjes.


Sterk Collectief

Ook na de pauze was het hardwerkende WCR, dat als een collectieve eenheid opereerde de bovenliggende partij en schoot binnen 10 minuten via Darragh Zondervan de 3-0 binnen. Daarna namen de gastheren wat gas terug en werd de wedstrijd wat meer gelijkopgaand. M.S.V.'71 kreeg kansen op een tegentreffer via Rody van Baalen, Rogier Pon en invaller Aathis Elayatharmby maar zij wisten de betrouwbare 42 jarige doelman Arjan Jongerius niet te passeren. Aan de andere kant stond het vizier ook niet meer opscherp, want thuisclub WCR had zeker ook nog mogelijkheden om de stand een nog beter aanzien te geven. Tot 2 maal toe was doelman Marnix Louter al gepasseerd maar wist Dennis Veldkamp op de lijn redding te brengen.


Het bleef uiteindelijk 3-0 en dat was meer dan verdiend voor de ploeg uit Rhoon.

Voor M.S.V.'71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Ben Wesselius (72 Aathis Elayatharmby), Joey Frerichs,, Jasper van Veen, Rick de Jonge, Arno van Zweden, Matthijs Jansen, Rogier Pon, Jack van der Vlugt (31 Dennis Veldkamp), Brady van Stralendorff), Rody van Baalen (80 Mohammed Rasuli)

Comments


bottom of page