top of page

Wederzijdse waardering resulteert in nieuw 3-jarig contract tussen M.S.V.'71 en Hoofdsponsor SEGMENT


M.S.V.'71 is trots en blij te kunnen melden dat directeur / eigenaar Nico van Dijk van de firma SEGMENT heeft besloten om nog 3 jaar door te gaan als Hoofdsponsor van onze club. In deze moeilijke Coronatijd is dit een geweldige opsteker voor M.S.V.'71. Als blijk van waardering kreeg de heer van Dijk behalve een mooie bos bloemen ook nog een origineel cadeau uit handen van PR commissie voorzitter Martin van Zweden. Daarna werd er door de volledige PR Commissie samen met Nico van Dijk een toost uitgebracht op het verlengen van de samenwerking.


Bekend Terrein

Nico van Dijk en M.S.V.'71 kennen elkaar al heel lang. De Maassluise ondernemer speelde 12 jaar lang in de zaal bij de club uit de Steendijkpolder. Zijn vrouw Manja was een tijd secretaris en van Dijk zelf was als adviseur jarenlang nauw betrokken bij de ontwikkeling van " zijn" club, waar hij ook veel vrienden heeft. Daarnaast is hij al heel lang sponsor. Eerst alleen bij de Megaweek en het schoolvoetbal, maar sinds 2016 ook als hoofdsponsor. Zijn belangrijkste drijfveer was destijds in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als bedrijf een bijdrage willen leveren aan een goed maatschappelijk klimaat.


We zijn benieuwd hoe de directeur van SEGMENT met vestigingen in Leusden en Maassluis

daar nu 5 jaar later tegenaan kijkt. Wat vindt hij van M.S.V.'71 ? Waarom wilde hij het contract verlengen en speelde Corona nog een rol in de besluitvorming ? We laten Nico van Dijk hierover aan het woord.
Contractverlenging

" Het verlengen van het contract heeft te maken met het feit dat ik M.S.V.'71 een warm hart toedraag. Dat is bij het aangaan van het hoofdsponsorcontract in 2016 al uitgebreid aan de orde gekomen. Dat is omdat het een vereniging is, die staat voor een bijdrage te leveren aan een samenleving waarin we op een positieve manier proberen om te gaan met elkaar. En wat mij aan M.S.V.'71 bevalt, is dat het niet alleen maar een vereniging is die op prestatie gericht is. Dat is natuurlijk wel belangrijk, maar deze vereniging blinkt vooral uit in het zijn van een vereniging waarin gezelligheid de boventoon moet voeren. En als je dan na 3 jaar hoofdsponsorschap met corona te maken krijgt en je ziet dat de Megaweek niet gevierd kan worden en er geen kantine inkomsten zijn omdat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden, dan valt een deel wat mensen bindt in de samenleving en hen samenbrengt weg. En dat is zuur. Dat was voor mij een belangrijk punt waarom ik nu geen nee kan zeggen tegen een verlenging van het sponsorschap. Dat zou ik niet over mijn hart kunnen verkrijgen.


Omzetdaling door Corona

Corona heeft mijn eigen bedrijf ook wel geraakt. Zoals je weet zijn wij een opleidingsbedrijf voor de Overheid. Het heeft er alles mee te maken dat Gemeenten waar wij zaken meedoen heel voorzichtig zijn. Veel ambtenaren werken thuis. En zeker in de Lockdown maar ook in de perioden daaromheen zijn Gemeenten heel voorzichtig met mensen bij elkaar brengen. Daardoor kunnen ze ook niet naar cursus. Gelukkig waren we daar al op voorbereid en hebben we ons hele programma kunnen ombuigen naar online cursussen. Maar ik heb door corona wel meer dan 25% omzetdaling in mijn bedrijf moeten verwerken".


We zijn benieuwd of zijn gevoel voor M.S.V.'71 in de loop van de tijd is veranderd en zo ja op welke manier?


M.S.V.'71 een club die bindt


" In feite niet" antwoordt Nico van Dijk . "Eerder zou ik willen stellen, dat wat ik voelde bij M.S.V.'71 zich in sterke mate nog eens een keer bewaarheid heeft. M.S.V.'71 is echt een VERENIGing, waar mensen samen komen en samen optrekken. Dat krijg je nog eens extra bevestigd als je ziet wat hier allemaal gepresteerd wordt. En dan met name in de laatste jaren als het gaat om de verbouwing van het complex. Als je ziet met hoeveel vrijwilligers en hoeveel inspanning hier niet gebuffeld is om van dit complex ook een geweldig mooi complex te maken, dan geeft dat aan dat hier zonder twijfel een goede cultuur moet heersen. Dat zie je ook terug in het feit dat meerdere generaties van families achtereenvolgend actief zijn bij deze vereniging. Dat tekent de club. M.S.V.'71 is een club die bindt".


Tenslotte willen we van de hoofdsponsor weten hoe hij aankijkt tegen een mogelijke promotie van het 1e elftal. Vindt hij dat belangrijk of kijkt hij wat breder naar de club ?

Mogelijke Promotie

Van Dijk is daar heel duidelijk over : "Ik kijk eerlijk gezegd meer naar de hele vereniging. Ik sponsor de club niet zozeer omwille van de sportieve prestatie. Of de club nu 4e klasse speelt of wat hoger, dat maakt mij niet zoveel uit. Wat ik belangrijker vind is met sporten bezig zijn omdat dat een deel van je vitaliteit betekent. Ook het sociale element daarvan is heel belangrijk. Wat ik in het sportieve wel belangrijk vind is, dat je voor jezelf doelen moet stellen. Dat is heerlijk voor een groep om dat doel na te streven en als dat dan lukt geeft dat een hoge mate van bevrediging. Dat geeft een positieve boost (om dat woord maar eens te gebruiken) aan het met elkaar optrekken. Een sportieve prestatie is dus wel belangrijk omdat het iets met mensen doet en in die zin is streven naar promotie goed. Maar hoe hoog je speelt is voor mij dan niet zo belangrijk. Want dat geldt voor elk niveau. Ook bij de jeugd bijvoorbeeld. Het gaat om het feit dat je met elkaar iets nastreeft, dat dat bindt en dat je daarin succes kan hebben en met elkaar kan delen. Dat is prettig om te ervaren".


Comments


bottom of page