top of page

Zeer geslaagde Tiki-taka 3-daagse bij MSV’71


Eindelijk was het dan zover. Het beroemde Spaanse Tiki-taka voetbal streek neer op de velden van MSV’71. Voor de 47 jongens en meisjes uit Maassluis en omstreken die zich hadden aangemeld begon een prachtige voetbal 3-daagse vol met trainingen in de stijl van het grote FC Barcelona.


Op maandag 16 oktober kleurde het sportpark aan de Albert Schweitzerdreef oranje. Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar stonden te trappelen van enthousiasme. Alles stond namelijk in het teken van Winning Soccer Skills, een voetbalschool uit Barcelona onder leiding van Rick van Hoeven en Pep Montasel. Voor het eerste kwamen zij naar Nederland om kinderen zelf kennis te laten maken met het oogstrelende voetbal van deze prachtige club. Om 8.45 uur stonden de kinderen keurig in de rij om na een soepele registratie het mooie oranje shirt in ontvangst te nemen en meteen aan de slag te gaan.


Techniek, tactiek en creativiteit

Rick en Pep, beiden oud-jeugdtrainers van FC Barcelona, hadden een programma opgezet met 9 onderdelen per dag. Hierbij was er veel aandacht voor het verbeteren van de techniek, het vergroten van het tactisch inzicht en het stimuleren van de creativiteit van de kinderen. En natuurlijk werd afgesloten met een spelvorm om het geleerde in de praktijk te brengen. Bij de trainingen werden Rick en Pep ondersteund door MSV’71, met Arno van Zweden, Bart Voskamp en Rick van Straaten als hoofdtrainers en assistent-trainers Thomas, Ramon, Wessel, Eduardo en Dani.


Certificaat, handtekening en foto

Na drie dagen hard trainen, veel leren en vooral veel plezier hebben zat het er alweer op voor de kinderen. Het geheel werd feestelijk afgesloten met de uitreiking van een certificaat van deelname. Als verrassing werden deze uitgereikt door Almere City speler Bradly van Hoeven. De kinderen konden vragen stellen over het leven van een profvoetballer en na de nodige handtekeningen en foto’s zat het er op. Een zeer geslaagde 3-daagse met zeer tevreden kinderen, ouders en coaches.


Rondo

Voor de trainers en coaches van MSV’71 was dat nog niet het einde van de 3-daagse. Op woensdagavond gaf Pep een seminar over de “rondo”, een oefenvorm oorspronkelijk bedacht door trainers van FC Barcelona. Wie bij rondo alleen denkt aan een warming-up waarbij de bal rondgespeeld wordt in een cirkeltje kwam bedrogen uit. Met veel passie deed Pep eerst de theorie uit de doeken om het vervolgens op het veld in de praktijk te brengen. De JO15-1 fungeerde, ondanks de stromende regen, als zeer enthousiaste voorbeeldgroep. De verschillende rondo’s kwamen zo goed tot leven. Na afloop werd er, onder het genot van een drankje, nog een tijdje nagepraat en geëvalueerd.


Nieuwe kans in 2024

Heb je deze eerste editie gemist of kun je niet wachten om er (weer) aan mee te doen? Geen probleem, in 2024 wordt deze succesvolle 3-daagse herhaald. Hou MSV’71 in de gaten op de website of via de socials (instagram, facebook en twitter).Comentários


bottom of page