top of page

Zegereeks van het derde onderbroken door VDL (2-0) 2-0

Op de laatste dag van januari moest een gehavend derde elftal de derby spelen in Maassluis Oost. Door diverse omstandigheden kon de helft van ons team niet spelen, maar gelukkig waren Assad, Adnan en Emad bereid om ervoor te zorgen dat we in elk geval drie wissels hadden.

Bij aankomst op het complex van VDL bleken er twee oude bekenden bij veld 2 te staan, Kees “Waldorf” Starmans en Wim “Statler” Bijkerk. Een zorgelijk tafereel, want waarom stonden deze jong-bejaarden bij VDL langs de lijn? Waren zij niet op de hoogte dat MSV zich afsplitste van VDL in 1971? De weg naar MSV zijn beide heren al een tijdje vergeten, al dwaalt Waldorf nog wel eens rond op het complex in West. Vroeger was alles beter, en het is bekend dat één van de twee verhuisd wordt naar een senioren flat. Hierbij laat hij Statler graag het vuile werk opknappen, en in de seniorenflat gaan de roddels al rond over wat de relatie tussen deze twee is.
Toch maar een gesprekje gehad om aan alle onzekerheden een eind te maken, en even te controleren of alles wel goed was. Het waren allemaal speculaties, want in werkelijkheid waren deze muppets in alle vroegte in hun scoot-mobiel naar VDL gegaan om op de voorste rij te kunnen staan voor de wedstrijd van het derde. Zij bleken daar al vanaf 9 uur te staan, en bij elke wedstrijd die deze dag op veld 2 zich afspeelde, vroegen zij zich af of de spelers van MSV 3 waren.


VDL had natuurlijk de zegereeks van het derde met angst en beven gezien, en wilde dan ook het zekere voor het onzekere nemen. Zij hadden zoveel spelers geregeld dat er in alle haast een tweede dug-out neergezet moest worden om hun wissels een plek op de bank te geven.


Wij bleven onder deze hectiek rustig en besloten om de elf meest fitte spelers op te stellen, en begonnen met Geert, Timo, Scott, Danny, Loek, Herman, Bas, Adnan, Assad, Luuk en Kees. Op de bank zaten Robbert, Jan, en Emad, Henk was grensrechter, Fer de materiaalman, en ja hoor, hij was er weer bij, Jack B. welke functie Jack heeft is nog steeds onbekend, maar hij is net het Coronavirus…..niet weg te krijgen.

We begonnen de wedstrijd door eerst VDL de bal te gunnen en te kijken hoe zij zouden gaan spelen. Het bleek al snel dat het wel eens een lastige middag kon worden. Zij probeerden met hoog baltempo en veel positiewisselingen ons te verrassen, maar onze organisatie stond prima. VDL had Vincent vdB opgeroepen om een extra voetballende stimulans in het veld te hebben. Danny-de tank wist keer op keer te voorkomen dat hij echt gevaarlijk werd, en al snel hield hij het voor gezien. Ondanks de goede organisatie, werd het toch 1-0 na een prima ingekopte voorzet.

Gedurende de eerste helft werd het ons duidelijk dat er misschien wel wat te halen was, en we creëerden via Luuk en Adnan zelfs een aantal prima mogelijkheden, die helaas niet werden verzilverd.
Aan de andere kant werd VDL ook niet echt gevaarlijk, en zo ging de wedstrijd redelijk gelijk op met veel strijd op het middenveld. Om een schokeffect teweeg te brengen werd Assad (tijdelijk) eruit gehaald en kwam Emad erin. Het spelbeeld veranderde hierdoor niet, en zo leek de eerste helft naar de rust toe gaan. Totdat in de 50ste minuut (!) de scheidsrechter vond dat Scott een handsbal zou hebben gemaakt op het randje van de zestien, en hij legde de bal tot verbazing van beide partijen op de stip. Gelukkig hebben wij Geert in de goal, en dat is dan ook (g)een zekerheid: 2-0.


In de rust werd Kees gewisseld voor Robbert om nog wat energie in de wedstrijd te krijgen. De tweede helft was een kopie van de eerste helft, al kregen we meer ruimte. Daar maakten we goed gebruik van, maar in de afwerking waren wij ongelukkig. VDL geloofde het verder wel, en deed weinig moeite om de score uit te breiden. Doordat wij vol op de aanval gokten, gaven we de laatste 5 minuten veel ruimte weg waardoor VDL toch nog een paar grote kansen kreeg. Geert wist met enkele goede reddingen te voorkomen dat de score verder zou oplopen. Doordat wij laat speelden, begon het al donker te worden tegen het einde van de wedstrijd, en gelukkig vond de goed leidende scheidsrechter dat het na 90 minuten genoeg was.

Een leuke wedstrijd tegen veel bekenden, en na afloop werd er dan ook met elkaar nog even nagepraat en wat gedronken. Jack B deed zijn best om iedereen te voorzien van een drankje, en maakt een goede kans om volgende week weer op de bank te mogen zitten.

Comments


bottom of page