top of page

Zomaar een zaterdag bij M.S.V.’71


Het is 15 Augustus, zeven uur in de ochtend; ene Hans alias vrijwilliger, bestuurslid, sponsor, middelpunt bouwcommissie, projectleider en zo kunnen we nog wel even doorgaan, begint samen met een handige John (door een enthousiaste MSV-er gevraagd om te helpen) flink te timmeren in de toiletgroep.
Om diezelfde tijd zorgt 'niet zomaar' een Jeroen voor de gastvrije ontvangst. Hij zet koffie en gaat aan de slag. Rond 8:00 uur meldt ene Martin zich spontaan namens ons ‘derde’ om ook te helpen aan de renovatie. Even later 'klopt' er nog een Martin aan de deur en begint, namens onze jeugdafdeling te sauzen in de kleedkamers.
Om 8:30 uur volgt op deze dag 'zomaar' een derde Martin (what's in a name?) die samen met ‘zijn’ Andrea de verfroller zet op de wanden in kantine. Even later melden ene Marcel en Raymond (twee vaders van jeugdleden) zich om mee te sauzen in de gerenoveerde kleedkamers.
Op deze; 'zomaar een zaterdag' duiken om 9:00 uur twee giganten van het derde; Ronald en Robbert, vrijwillig in het verleden van de commissiekamer. Hun archeologisch werk stuit op vloerbedekking alias behang uit 1975. Destijds aangebracht door onze oprichter; wijlen Jan Middelburg.
Weer even later begint ene Jacques; MSV-er van het eerste uur, spontaan de ramen in de kantine te wassen en te zemen. Rond 9:30 uur begint een trouwe keukenprinses; Vanessa aan de schoonmaak en de opbouw van de verkoopkraam voor de middagwedstrijd. Rond 10:00 uur komt de hoofdsecretaris; Gerard helpen met hand en spandiensten. Om 10:30 uur komt de grootste MSV-er en ridder; Sjaak 'niet zomaar' polshoogte nemen van de renovatie.
In de loop van de ochtend op deze 'zomaar zaterdag' start het tweede elftal met trainen. Rond 12:00 uur begint de selectiebegeleiding aan de voorbereiding van de oefenwedstrijd van het ‘eerste’.
Om 13:30 uur sluiten de renovatie vrijwilligers hun mooie bijdrage af met een welverdiende lunch en borrel. Om 14:30 uur trapt het vlaggenschip af tegen Excelsior R. Best veel publiek op deze zonnige 'zomaar zaterdag' rondom het hoofdveld.

Eind van de middag heeft de verkoopkraam toch een leuk centje opgeleverd. Zomaar een zaterdag bij M.S.V.’71. Of toch niet 'zomaar'; want wat is het verenigingsleven toch mooi.

Dank en hulde voor alle vrijwilligers!

Commentaires


bottom of page