top of page

Zonnig jeugdkamp M.S.V.’71 !


Op vrijdag 23juni was het dan eindelijk zo ver. De kinderen van JO-11 en JO-13 hebben hun tassen ingepakt voor een gezellig weekend met elkaar.


Om 16 uur stonden alle kinderen klaar bij M.S.V.’71 om onder begeleiding van een aantal ouders te gaan fietsen naar labelterrein Staelduin waar de bagage en tenten al klaar stonden. Na het uitzoeken wie bij wie in de tent wilde gaan liggen, de luchtbedden op waren gemaakt en al het nodige snoepgoed al achter de kiezen zat, werden de kinderen getrakteerd op een patatje met snack.


Na het eten werd er gevoetbald en levend stratego gespeeld. De oudere kinderen hadden een beetje spanning want er ging die avond iets gebeuren maar hoe en wat dat bleef een verrassing. Bij lichte schemering konden de kinderen van JO-11 beginnen met een potje lasergamen.


Dropping

Toen het donker was verdwenen er opeens kleine groepjes kinderen van de JO-13… waar zouden die zijn? Enkele andere kinderen die dat door hadden vonden dat wel erg spannend. Marco, Jelle en Tom hadden een dropping in elkaar gezet in Hoek van Holland, waarbij ze hulp hadden gekregen van een aantal vaders om de kinderen te begeleiden. Met een busje van kinderdagverblijf Djoy, die voor de gelegenheid geblindeerd was, werden de groepjes kinderen ergens in Hoek van Holland gedropt en moesten ze o.a. via het strand het eindpunt zien te bereiken. Een spannend nachtelijk avontuur.
De nacht was voor velen erg kort maar na een lekker ontbijt kon iedereen er weer tegenaan. In de ochtend was een voetbalparcours in het Staelduinse bos uitgezet. De ene helft van de kinderen begon in het bos en de andere helft kon lekker op het kampterrein voetballen of klimmen over de stormbaan.


Na de lunch konden de kinderen vanwege het warme weer elkaar natspuiten met water of een potje lasergamen. Het was natuurlijk wel een voetbalkamp dus later in de middag werd er onderling een voetbaltoernooi gespeeld. Vanaf de tribune werd er met gezellige muziek aangemoedigd en geanalyseerd.
Voor het avondeten stond de BBQ aan met heerlijke hamburgers en broodjes knakworst. Dit was een goede bodem voor het avondprogramma.


Avondprogramma

In de avond werd op het terrein het dierengeluidenspel gespeeld afgewisseld met een potje lasergamen. Later op de avond kwamen andere spelletjes zoals ‘Weerwolven’ en het ‘Ik houd van Holland’ verjaardag spel op tafel.


Voor veel kinderen werd het door de actieve dag minder laat dan de eerste nacht voor ze in bed lagen. Op een enkeling na was het na middernacht redelijk rustig op het terrein.


Op zondagochtend stond weer een lekker ontbijt klaar voor de kinderen maar niet voordat ze al hun spullen weer in de tassen hadden opgeborgen en de tent leeg hadden achter gelaten.

Na het Zeeroverspel, JengaXL en andere spellen, werd het tijd om weer richting Maassluis te fietsen. De bagage werd weer in de busjes gelegd, het terrein schoon achtergelaten en de fietsen gepakt. Bij M.S.V. stonden de ouders de kinderen op te wachten en na een lekker ijsje ging iedereen weer huiswaarts om bij te komen van het leuke weekend.


Dankzij enkele sponsoren, het (jeugd)bestuur van M.S.V.’71 en diverse hulpouders is dit kamp tot stand gekomen en geslaagd. Hartelijk dank voor uw bijdrage!


De kinderen en kampleiding hebben een erg leuk weekend gehad en kijken uit naar volgend jaar!
Er werden ook foto’s gemaakt van dit jeugdkamp. Deze zijn te zien en te downloaden via bijgaande link M.S.V.'71 Jeugdkamp 2023


Als er mensen zijn die bezwaar hebben tegen het tonen van foto’s op deze website, geeftb dit dan even door aan nicovdlelij@gmail.com met vermelding van de desbetreffende foto(s). Deze zullen dan van internet worden verwijderd.


Comments


bottom of page