top of page
  • duucie

Het derde geeft de koploper prima partij

M.S.V.’71 3 – Honselersdijk 6 0-4 (0-1)


23 maart 2024


Na een goed bezochte training van donderdag, mochten we op zaterdag aantreden tegen de koploper in de onderklasse van de laagste klasse van het gewest zuidwest Zuid-Holland. Gelukkig was veld 1 bezet, zodat we op het echte gras van veld 2 mochten spelen. Net als veld 3, heeft veld 2 al geruime tijd geen grasmaaier gezien, of zijn de messen van de grasmaaier bot, want het gras stond tot aan de kruin van Scotty, een goede 1 meter 40 hoog. Met een redelijk sterke opstelling begonnen we de wedstrijd: Geert op doel (met mini-Geert op de bank), Scotty (onvindbaar in het hoge gras), Danny (onstuitbaar, maar niet afgetraind), Herman (de man met het overzicht op het zinkende schip), Robbert (wordt echt te oud), Luuk (hardloper op het middenveld), Reno (met de beste pass techniek, volgens eigen zeggen), Bas (niet-scorende spits met veel drive), Kees (hoofdklasse speler met ongekend aanpassend vermogen aan het niveau van het elftal), Wesley (onvermoeibaar rennend en zwoegend achter elke foute pass van Martin), en Martin (tja….). Geert was weer aanvoerder, omdat hij toch nooit zijn mond houdt, en omdat hij altijd zeer genuanceerd en opbouwende kritiek geeft. Zijn vaak pedagogisch verantwoorde uitspraken zullen een stimulans zijn voor mini-Geert om over twee jaar in zijn voetsporen te treden. Naast het “Dikke van Dale” woordenboek en het “Groene Boekje”, bestaat er sinds kort de “Grove van Geert”, een verzameling uitspraken en opmerkingen van Geert. Deze is binnenkort te bestellen bij Bol.



Op de bank, de niet inzetbare, maar goed coachende Duuc (licht geblesseerd teruggekomen van een korte skivakantie), Timo (mini-Henk, motor op het middenveld), en Jan (de man die alle posities kan invullen met volle overgave, en dan zonder de bal te raken). Henk trok de stoute schoenen weer aan om deze topper te leiden, of lijden, en deed dit prima. De lijst met afwezigen is te groot om ze allemaal bij naam te noemen.



Onze tegenstander hadden zonen of kleinzonen van ons kunnen zijn, jong tot erg jong, en waren dan ook ruim op tijd op onze club. Zij hadden maar liefst 22 spelers meegenomen, liepen al warm voordat wij eraan dachten om naar de kleedkamer te gaan. Van een afstandje hebben we even naar de warming up gekeken van de Honsels, en alleen dat was al voldoende om zelf warm te worden. Onze warming up was zoals altijd, weinig georganiseerd, en zonder enige focus op de wedstrijd. Maar, dat is natuurlijk allemaal om de tegenstander zand in de ogen te strooien, want zodra het fluitsignaal klinkt voor het begin van de wedstrijd, staan we er! En dat is dan ook meestal het enige wat we doen. Vandaag was het even anders, want we konden goed mee in de wedstrijd, en hadden zelfs het beste van de wedstrijd.



De tegenstander was er toch niet helemaal gerust op en vreesde toch een beetje onze kracht. De uitwedstrijd, voor hen een thuiswedstrijd, hadden we met 2-0 verloren door twee persoonlijke foutjes. Vandaar dat zij waarschijnlijk wat behoudend aan de wedstrijd begonne, en dat gaf ons tijd om de bal af en toe rond te spelen. Met Martin en Wesley hebben we dan ook twee spitsen die altijd 3 of 4 tegenstanders bezighouden. Ook vandaag was dit het geval, al is het rendement niet altijd even hoog. Met Kees, Luuk, Reno en Bas hadden we een prima middenveld, voetballend vermogen en overzicht, waarbij Reno de man is van de (veel te) diepe passjes, onhaalbaar voor menig speler, zeker uit ons team waar de meesten een sprint hebben die veel weg heeft van walking football. Kees is de meest onbegrepen speler, van zeer hoog niveau, maar ja, je bent zo goed als de zwakste schakel.



Natuurlijk begint de aanval bij de verdediging, en die stond prima, en gaf weinig kansen weg. Hierdoor had onze betrouwbare sluitpost Geert heel weinig te doen, eigenlijk moest hij maar 1 keer in actie komen, en dat was om de bal uit het net te halen na een klein half uurtje spelen (0-1). Tegen het einde van de eerste helft waren wij ook een paar keer gevaarlijk waarbij zelfs een doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Dit gaf ons veel vertrouwen, en we gingen dan ook met een positief gevoel naar de kleedkamer.



Toch werd er in de rust ingegrepen: Bas ging eruit vanwege zijn werk, en werd vervangen door Timo, en Kees maakte plaats voor Bas Mekes. Dit bleek het gewenste effect te hebben want we gingen meteen vol in de aanval, daarbij een beetje onze posities uit het oog verliezend. Hierdoor kregen de Honsels meer ruimte, en iets meer vat op de wedstrijd. Na slordig balverlies op het middenveld, konden onze gasten snel counteren, en de 0-2 binnenschieten. Gezien hun blijdschap, was deze goal een bevrijding en een hele opluchting voor hen. Maar, aan het spelbeeld te zien leek het alsof de 1-1 eerder zou vallen, en dat was misschien wel terecht geweest in deze fase van de wedstrijd. Na de 0-2 werd ons spel (nog) slordiger, en veranderde het spelbeeld. Het beste was eraf bij ons, en de gasten speelden de wedstrijd rustig uit. Hierbij gaven we heel veel ruimte weg, maar onze tegenstander was erg slordig in de afwerking. Toch wisten zij de score in de laatste minuten nog uit te breiden, en werd het vlak voor tijd 0-3 en via een onhoudbaar schot (Geert?) zelfs nog 0-4.


Enigszins geflatteerd, maar wel een terechte overwinning voor de toekomstig kampioen in deze klasse. De wedstrijd eindigde met een klein opstootje, maar de oorzaak hiervoor heeft de verslaggever gemist. Was de aanleiding dan toch de slow-motion sliding van Kees die bal en man miste? Of de waanzinnige kopbal van Scotty? Of Danny die overal doorheen walst? Of Geert, die alle onmogelijke ballen wist te stoppen? Of Wesley, die ondanks de geheel vrijstaande Timo toch ervoor koos om de andere kant op te draaien? Of Martin, die op alle ballen had gelopen? Of de prachtige, gevaarlijke vrije trappen van Reno? Wie weet, maar helaas was dit een klein smetje op een verder leuke en sportieve wedstrijd.

Een opvallend feitje is dat er sprake is van een prestigeduel op zaterdag 1 juni tussen het oude en nieuwe derde. Dat een aantal al bezig is met deze wedstrijd was te zien in het veld, doordat oud-derde spelers de bal niet speelden naar nieuw-derde spelers, en andersom. Dit belooft wat, op 1 juni!Na de wedstrijd wisten we meteen wat er misging, en dat was bij de 0-4, toen brak ons verzet. Voor sommigen ging het al mis bij het betreden van het veld, en stemmen gaan op om voortaan meteen met de derde helft te beginnen.


Afijn, er werd lang en veel nagepraat, waarbij vermeld moet worden dat Geert nog een mooi t….. rondje bier gaf vanwege zijn verjaardag, of zo. Who cares! Ook Jack B. was weer afwezig….het is onduidelijk waarom, wie weet is hij gewoon gestopt?

bottom of page