top of page

Jacques en Jack van der Vlugt starten nieuw bedrijf VLUGWERK


Vader en zoon van der Vlugt zijn per 1 augustus van dit jaar gestart met een nieuw bedrijf VLUGWERK. Zij gaan ZZPers bij hun bedrijfsvoering op een breed vlak begeleiden en ondersteunen. De 2 nieuwe ondernemers geven in hun fraaie kantoorpand aan de Hooge Zeedijk 2 in Maassluis graag uitleg over het hoe en waarom van dit nieuwe bedrijf.


Bekend in de regio

Jacques en Jack van der Vlugt zijn in onze regio beslist geen onbekenden. Velen kennen hen natuurlijk van de voetballerij. Beiden op dit moment actief bij voetbalvereniging M.S.V.'71. Vader en oud voetballer Jacques als bestuurslid en zoon Jack als aanvoerder van het 1e elftal. In het verleden speelde junior ook bij de andere 2 Maassluis voetbalclubs. Daarnaast is Jacques in onze regio als ondernemer ook een bekende verschijning. Vanaf zijn jeugd was hij actief in de schoonmaakbranche (Schoonmaakbedrijf Paco), de Horeca (Cafe de Bommerlunder, Cafetaria Barry en Steendijkpolder) en in de Makelaardij. Het netwerk dat hij daarbij opbouwde, zal goed van pas komen bij de opbouw van de nieuwe onderneming.De trotse ondernemers in hun nieuwe kantoor aan de Hooge Zeedijk 2 in Maassluis


Totstandkoming VLUGWERK

Het idee om samen een nieuw bedrijf te gaan beginnen ontstond toen Jacques noodgedwongen moest stoppen met zijn goedlopende Cafetaria Steendijkpolder. De Gemeente Maassluis stelde een aantal aanvullende eisen ten aanzien van het verlengen van een vergunning, waar van der Vlugt niet aan kon of wilde voldoen. In zijn zoektocht naar een andere bron van inkomsten raakten vader en zoon van der Vlugt in gesprek. Jack legt uit hoe dat ging: "Vanuit mijn werk kwam ik als bemiddelaar van medewerkers in de bouw veel met ZZPers in contact. Daarbij merkte ik dat zij heel veel moeite hadden met de administratieve kant van hun bedrijf. Mijn vader en ik zijn daar verder over gaan brainstormen en voortborduren. Hij heeft meer dan 40 jaar ervaring als ondernemer en op die manier heel veel expertise opgebouwd op velerlei gebied. Toen ontstond het idee om een soort zaakwaarnemer te worden voor ZZPers, zoals in de voetballerij. Hen begeleiden en ondersteunen op die gebieden waar zij zelf niet zo goed in zijn. Zoals het voeren van de administratie, de facturering, het wegwijs maken in verzekeringsland etc".De vergaderzaal in het fraaie kantoorpand wordt opgesierd met een jeugdfoto van Jack


Vlug aan de slag

Nadat het idee geboren was, gingen vader en zoon van der Vlugt voortvarend aan de slag. Jack zegde zijn baan op. Jacques zorgde voor een bedrijfspand met bijbehorende inrichting, terwijl Jack werkte aan een nieuw logo (met dank aan Marnix Louter) en de naamsbekendheid. "Het leek wel of het zo moest zijn" vertelt Jack enthousiast. " Alles viel precies goed in elkaar. Het juiste moment. En nu doorpakken". En Jacques vult aan. " Sinds 1 september zijn we echt gestart. In de voorbereidende fase. Alle contracten in orde maken. Werken aan Sales en Marketing. De naam van ons nieuwe bedrijf bekend maken. De selectie van M.S.V.'71 loopt inmiddels met inloopshirts met de naam VLUGWERK op de borst. Verder gebruik ik mijn netwerk uit het verleden, terwijl Jack naamsbekendheid genereert via sociale media. Ook niet onbelangrijk is het feit dat de ZZP markt snel groeit. Per maand worden er wel 1000 nieuwe ZZP bedrijven ingeschreven".

Het nieuwe bedrijf gaat aan de slag onder de naam VLUGWERK. De achternaam van beide initiatiefnemers (Vlug(t)) is hierin verwerkt, wat ook synoniem is voor snel. Dat is wat vader en zoon van der Vlugt met hun nieuwe bedrijf voor ogen hebben. Als ZZP specialist snel werken voor deze doelgroep en hen op die manier helpen, begeleiden en ondersteunen zodat de ZZPer zijn of haar eigenlijke beroep zo onbezorgd mogelijk kan uitoefenen.

Comments


bottom of page