top of page

M.S.V.’71 3 – FC ‘s-Gravenzande 5 1-0 (0-0)

Zaterdag 15 oktober vandaag stond de thuiswedstrijd van MSV 3 gepland tegen de nieuwe koploper. Na vorige week de koploper RAS op een 1-1 te houden in de laatste minuten was FC ’s-Gravenzande vandaag de tegenstander. Een nieuw coronageval en een langdurige blessure waren de positieve en negatieve berichten van deze week in de app-groep. Hierdoor waren er helaas maar 13 spelers vanuit het standaard 3de afgelopen zaterdag op het wedstrijdformulier te vinden. Gelukkig was er al onderhandeld dat er wat spelers vanuit de selectie konden aansluiten.


De elf startende spelers genaamd, Geert, Danny, Scott, Ryan, Ronald, Reno, Stefan, Herman, Bas, Bryan, Wesley. Loek was bereid een keer de leiding over het 3de te nemen en hanteerde de fluit geassisteerd door Henk die zijn vakantie eerder had afgezegd om aan te sluiten. Op de bank zaten Martin, Robbert, Kevin en Jan. Het was in de eerste helft niet helemaal duidelijk hoe het kwam dat de uitspelende ploeg vandaag bovenaan staat, want de eerste grote kans was voor MSV. Vanuit een hoekschop van Bryan kon Wesley vanuit een vrije positie bij de 2de paal inkoppen. Zijn inzet belande op de paal. Uit de counter die volgde kreeg FC ’s-Gravenzande een corner die vakkundig door Bas met wat “hand en span” diensten werd weggewerkt, de scheidsrechter zag er geen kwaad in en wuifde het weg tot ongenoegen van ’s-Gravenzande.


Helaas was dit het enige opverende van de eerste helft en dachten sommige supporters al aan vertrekken, maar degene die is gebleven in de 2de helft kreeg alsnog waar voor zijn geld. Stefan werd gewisseld voor Martin. Kevin verruilde met plaats van Ryan. Robbert nam de plek van Ronald in helaas waren wij er in de eerste helft achter gekomen dat Robbert niet in zijn eigen shirt kon spelen, Bryan was zo brutaal geweest om rugnummer 15 te pakken. Jan bleef nog even op de bank zitten aangezien er nog wat meer regen was voorspeld.In de 2de helft was het spelbeeld iets veranderd. Het gevaarlijke duo Martin en Wesley konden vandaag de druk opvoeren bij de verdediging van ’s-Gravenzande. Helaas resulteerde het niet altijd in het gewenste succes, misschien een optie om te roepen als je de bal wilt hebben. Achterin had MSV het ook wat lastiger door de snelle spelers. De nodige overtredingen moesten worden begaan om te zorgen dat de 0-0 nog op het scorebord bleef staan.


Halverwege de 2de helft mocht MSV weer een corner nemen. Nu was het Martin die zorgde voor een gevaarlijke bal. Deze werd half weg gewerkt door de verdediging. Omdat de bal bleef hangen en Robbert met zijn rug naar het goal wist hij wat hem te doen stond, het onmogelijke, een omhaal. Waar Robbert al bezig was met te bedenken waar hij zijn doelpunt ging vieren keek iedereen naar de in slome-motion draaiende Robbert. Op het moment van raken van de bal draaide iedereen zich om in de hoop dat de keeper hem wel zou hebben, maar helaas de bal stuiterde gewoon op de grond naast Robbert (ja hij miste volledig de bal). De scheidsrechter had zelf een overtreding tegen kunnen geven voor gevaarlijk spel. Of zoals in de spelregels staat van de KNVB:


Spelen op gevaarlijke wijze

Spelen op gevaarlijke wijze betreft elke actie waarbij, in een poging de bal te spelen, het risico bestaat dat een speler (dit geldt ook voor de speler zelf) geblesseerd raakt en houdt ook in het voorkomen dat de tegenstander de bal speelt uit angst om geblesseerd te raken. Een ‘omhaal’ is toegestaan mits deze, naar het oordeel van de scheidsrechter, geen gevaar oplevert voor de tegenstander.


Robbert in actie


Na hier en daar nog een bal die via via op een hand ging, werd het uiteindelijk toch tijd voor MSV om zijn geheime wapen in te zetten. Jan werd van de bank gestuurd om warm te lopen. Gelukkig zag hij dat de zon doorbrak en hij daardoor bereid was zich warm te lopen. Ronald besloot alles of niets te spelen en Bryan de laatste 5 minuten te wisselen voor Jan. Waar eerst Wesley nog een kans om zeep weet te brengen door niet over te spelen. Is het in de laatste minuut alsnog raak. Wesley neemt 2 man mee terwijl hij met de bal de zestienmeter in loopt. Zonder na te denken probeert Wesley door een speler heen te lopen met bal. Hierdoor speelt de verdediger van ’s-Gravenzande de bal recht voor de voeten van Jan die beheerst de bal met binnenkantvoet in de verre hoek plaatst. De winnende bleek later. Aangezien ’s-Gravenzande niet gediend was van deze late goal werd Jan 2 keer hard naar de grond gewerkt in 1,5 minuut resterende speeltijd.


Uiteindelijk kwam de voorsprong niet meer in gevaar en werd er onder een genot van een biertje de winst gevierd. Aankomende week is het 3de vrij, maar de week erop staat de derby van Maassluis te wachten tegen VDL.

Comments


bottom of page