M.S.V.’71 3 haalt doelstelling na uitstekend beker programma

In het bekerprogramma van het derde zaten dit keer drie ploegen O.V.V. 3, Botlek SC 3, en Brielle 3. Het avontuur begon op een mooie, zonnige zaterdag 3 september in Oostvoorne tegen de plaatselijke O.V.V. in een gelijk opgaande wedstrijd mochten we meteen aan de bak. De ploeg was er alles aan gelegen om van ons te winnen, maar dat bleek lastiger dan zij hadden verwacht. Doordat het derde de hele zomer had doorgetraind was iedereen topfit, en dat betaalde zich meteen uit in deze eerste wedstrijd. Alhoewel de tegenstander een virtueel overwicht had, wisten zij geen kansen te creëren doordat de organisatie achterin goed was. Aan de andere kanten waren wij regelmatig gevaarlijk door de snelheid van Martin en Wesley. Tijdens de tweede helft werden wij sterker en via een mooie aanval dachten wij de 0-1 te maken. Helaas dacht de enigszins partijdige grensrechter er anders over, en werd de goal afgekeurd. Terwijl de scheidsrechter nog met de uitleg bezig was waarom hij de goal afkeurde, wist O.V.V. te scoren. Kortom, in plaats van 0-1, werd het 1-0. In het resterende kwartier zette O.V.V alles op alles om de overwinning uit het vuur te slepen, en dat lukte redelijk fortuinlijk. Na afloop was het nog gezellig in het zonnetje met een lekker koud, en goedkoop biertje.

Op woensdag 14 september moesten wij om 20:00 aantreden tegen Botlek SC. Vanaf de eerste minuut lieten de gasten meteen zien dat zij waren gekomen om te winnen en in het eerste kwartier werd het derde van het kastje naar de muur gestuurd. In deze fase had Botlek een groot veldoverwicht tot aan onze zestien. Met een goede organisatie en veel inzet wisten de dadendrang van Botlek te beperken. Gaandeweg de eerste helft kwamen wij ook af en toe aan voetballen toe, en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Nadat we enkele speldenprikken hadden uitgedeeld, welke toch een waarschuwing hadden moeten zijn voor Botlek, wist Wesley uit een mooi uitgespeelde counter de 1-0 te maken, wat tevens de ruststand was. Na de rust was het duidelijk dat Botlek wel de gelijkmaker wilde forceren, wat resulteerde in twee grote kansen. Hierna zwakte de Botlek-storm af, en waren onze gasten niet bij machte om het ons echt moeilijk te maken. Botlek probeerde meer druk te zetten gaf daardoor veel ruimte op het middenveld weg, welke door het derde uitstekend werd benut. De wedstrijd kantelde geleidelijk en het was wachten op de bevrijdende 2-0. Deze kwam uiteindelijk na een mooie aanval, en het was weer Wesley die de trekker overhaalde: 2-0. Dit was tevens de eindstand, en bij het verlaten van het veld zal Botlek zich wel afgevraagd hebben hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat zij deze wedstrijd hebben verloren.

Na een korte training op donderdag 15 september, moesten we op zaterdag 17 september alweer een wedstrijd spelen, nu tegen Brielle. Eindelijk weer eens op gras, veld 2, en met heerlijk Nederlands weer – wind en regen – begonnen wij met veel tegenwind aan de wedstrijd.

De voornamelijk jonge ploeg uit Den Briel schoot uit de startblokken, en in het eerste kwartier konden wij niet meer doen dan tegenhouden en proberen de schade beperkt te houden. Dit leek goed te gaan totdat de gasten in de 15e minuut een foutje in de verdediging afstrafte: 0-1. De druk op onze verdediging bleef groot, maar we wisten beetje bij beetje onder de druk uit te komen.

Dit leidde er zelfs toe dat we een paar keer op de helft van de tegenstander kwamen! Sterker nog, bij een diepe bal werd Danny vanaf de zijkant aangemoedigd om toch voor deze ogenschijnlijke kansloze bal te gaan. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal binnen de lijnen te houden, en op zijn tandvlees en met zijn ogen dicht schoot hij toevallig richting de goal: 1-1! En nog geen 5 minuten later kon Bas na een geweldig passeeractie van Kees de 2-1 binnen tikken.

Na een 2-1 ruststand en enkele wissels begonnen we met de wind in de rug aan de tweede helft. Het was duidelijk dat Brielle het er niet bij wilde laten zitten, en de ouwetjes van het derde wilden verslaan. Er werden hier en daar stevige duels uitgevochten welke door scheidsrechter Hanz met goedkeuring werden toegestaan. Het derde speelde slim, en via weer een mooie aanval scoorden zij de 3-1!

En, er waren nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Dit tot ongeloof van Brielle, die het niet konden begrijpen dat zij zich zo lieten aftroeven door het derde.

Doordat O.V.V. alle drie de wedstrijden wist te winnen, haalde het derde de doelstelling om niet door te gaan in de beker. Een goed resultaat, mannen! Twee wedstrijden op rij winnen is eventjes geleden.

Zaterdag de wedstrijd tegen Ariston 3. Vorig jaar was dit geen beste wedstrijd van onze kant, dus we hebben iets goed te maken.