• duucie

M.S.V.'71 3 - KMD 3 2-2 (1-1)

Na alle mooie voetbaldagen die we hebben gehad in september en oktober, was het op deze laatste voetbalzaterdag van oktober minder goed weer. Ons lievelingsveld 3 was door de regen van afgelopen dagen geteisterd en daardoor niet bespeelbaar. Hierdoor moesten we de wedstrijd tegen KMD op veld 2 spelen. Ook dit veld had ernstig te lijden gehad van de regen en op sommige plekken zakte je tot de enkels in de modder. KMD is een jonge ploeg, waarvan de meeste spelers de eeuwwisseling niet hebben meegemaakt, dus u snapt dat het derde behoorlijk aan de bak moest. Twee weken terug had KMD onze vrienden van Toofan uit Ockenburg nog met 8-1 verslagen. Het gerucht gaat dat Toofan (ook) deze wedstrijd de schuld bij de scheidsrechter heeft neergelegd.

Op deze zaterdag hadden we eindelijk weer eens voldoende redelijk fitte spelers, en we begonnen met Jan in de goal, Danny, Herman, Scott, Bryan, Tom, Bas, Reno, Kees, Wesley en Martin. Op de bank zaten Frank en Robbert als spelers, en Duuc (ziek), Timo (geblesseerd) en Jack (performance coach??). Jack B had de shirtjes allemaal netjes opgehangen, al was het niet helemaal op volgorde, maar dat geeft niet. Helaas blijkt Jack ook enorm last te hebben van dyslexie want de broeken lagen niet bij de juiste shirts. Onze aanvoerder Geert D was ook ziek, hij had last van zijn stembanden die hij had verrekt bij onze vorige wedstrijden. Hierdoor kon hij enkele lettergrepen niet meer goed uitspreken, zoals tyf- en -us, waardoor hij niet in staat was om ons als aanvoerder te motiveren tijdens de wedstrijd. Hij is onvervangbaar, dus speelden we maar zonder aanvoerder. Jan leek een geschikte vervanger voor Geert, maar was zijn schoenen vergeten mee te nemen. Deze maat 50 schoenen werden in allerijl door zijn vriendin met een Cosco container op transport gezet, en deze waren maar net op tijd voor de wedstrijd op het MSV-complex. Toch leek het alsof Jan heel de wedstrijd op zijn sokken speelde, maar dat terzijde. Ook Kees sr was weer van de partij om zijn zaadje te bekijken, maar blijkbaar was dit niet tot tevredenheid want halverwege de wedstrijd ging hij er vandoor.

Gelukkig was het deze middag droog, en konden we om 12:30 aftrappen. KMD liet er geen gras over groeien en wilde zo snel mogelijk op voorsprong komen. Dit resulteerde al snel in een paar kleine kansen voor de bezoekers uit Wateringen. Nadat de eerste aanvalsstorm was geluwd, konden ook wij eens gaan nadenken om aan te vallen, en warempel, we kwamen een paar keer voor de goal. De kansen varieerden van heel groot tot zeer groot, maar het vizier van Martin en Wesley stond niet echt gericht op de goal van de tegenstander. Het spel golfde op en neer, en het was een vermakelijke pot voetbal. Na een minuut of 20 loste een van de KMD-spelers een zondagsschot (of zaterdagsschot?) van net buiten de zestien, welke een beetje verkeerd werd beoordeeld door de verdediging, en ook door Jan: 0-1.

Dit was een teken om er een schepje bovenop te doen, en met veel strijd probeerden we kansen af te dwingen. De goed leidende scheidsrechter Henk stoorde zich zó mateloos aan het verprutsen van de kansen dat hij de bal op de stip legde na hands van een van de KMD-verdedigers. Natuurlijk werd er meteen geroepen dat Jan deze penalty moest nemen, net zoals hij dat vorig seizoen had gedaan bij de uitwedstrijd tegen KMD. Daar heeft hij toen een punt voor het derde weten te redden. Ook de KMD-spelers vroegen of Jan de penalty niet zou willen nemen, want met zijn gevreesde maat 50 is een penalty een garantie voor een doelpunt. Hij was al een heel eind op weg van zijn eigen goal naar het strafschopgebied van de tegenstander, maar Wesley vond dat hij dit buitenkansje maar moest nemen. Gelukkig raakte Wesley de bal verkeerd, waardoor de bal per ongeluk in de goal plofte: 1-1!

De eerste helft leek een beetje naar de rust toe te kabbelen zonder bijzonderheden, totdat Bryan zijn ziel en zaligheid in een verdedigende actie gooide. Hierbij raakte hij de bal en zijn tegenstander, waardoor de KMD-speler geblesseerd bleef liggen. Bryan krabbelde op het gladde veld moeizaam omhoog, en wilde de bal over de zijlijn spelen zodat de verzorger van KMD zijn speler kon oplappen. Dit ging echter niet snel genoeg naar de zin van een KMD-er, en deze speler liet dit duidelijk merken aan Bryan. Onze heldhaftige politieman, die zich elke dag sterk maakt voor de maatschappij, zich in talrijke gevaarlijke situaties staande weet te houden, verloor een kort moment zijn koelbloedigheid. Zo’n situatie komt wel vaker voor op het veld, zeker in het heetst van de strijd, waarbij een speler meestal de andere speler een duw geeft, of iets in die richting. Maar Bryan wist de situatie te de-escaleren, zoals hij dat altijd doet, en pakte de bal, om die vervolgens hard op het hoofd van de tegenstander te stuiteren. De scheidsrechter had dit nog nooit meegemaakt, en wist in eerste instantie niet goed wat hij moest doen. Op aanraden van de spelers van het derde besloot hij om Bryan een gele kaart te geven, zodat Bryan 10 minuten langs de kant moest nadenken over deze ietwat gedenkwaardige actie. Langs de kant stond slachtofferhulp klaar om hem op te vangen, en onze performance coach blijkt ook een mental coach te zijn. Althans, hij kan aardig op je zenuwen werken en irriteren. Zo ook bij Bryan, welke inmiddels geheel tot rust was gekomen. Langs de kant is het voorval unaniem bestempeld als het mooiste moment van het seizoen! Nadat de losse steekjes weer vast waren gezet bij Bryan, mocht hij van de scheidsrechter weer terug het veld in. Uit sportiviteit speelde KMD Bryan meteen de bal toe, of zou het komen doordat de KMD-spelers toch een beetje bang waren van deze mentaal labiele speler?

De eerste helft ging als een nachtkaars uit, en er gebeurde dan ook niet veel bijzonders in het veld. Naast het veld gebeurde er nog wel iets angstaanjagends. Timo stond langs de lijn te kijken toen hij, volgens eigen zeggen, plotseling werd aangevallen door een horde wespen. Of waren het hoornaars? Feit is dat Timo met een uiterste gil de horde wist af te schrikken, en ongedeerd bleef. Ook nu was onze mental coach een steun en toeverlaat, al was het alleen maar om Timo hard uit te lachen.

Na 45 minuten was het eindelijk rust, en konden we even bijkomen van de inspanningen en wat drinken. Helaas hadden we deze wedstrijd geen drinkpauze tijdens de wedstrijd, dus waren er enkele uitgedroogde spelers bij. In de rust werd Scott vervangen door Frank, en Robbert zou pas invallen voor Bryan als hij 45 minuten gespeeld zou hebben. Voor de snelle rekenaars onder de lezers, dit zou dan in de 55e minuut zijn.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, veel strijd, mooie duels, en veel kansen. Met name Wesley creëerde zelf een hoop kansen, maar eenmaal aangekomen bij de goal was hij zo moe dat hij niet meer in staat was om de bal zelfs in een leeg goal te schieten. Als variatie gaf hij de bal een keer af, en prompt wist Kees de kans te verzilveren: 2-1! Dit veranderde weinig aan het spelbeeld, KMD had meer balbezit, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Dit was natuurlijk ook de verdienste van het derde dat als team een hecht blok vormde. Helaas wist KMD vanuit de tweede lijn met een schot in de korte hoek Jan te verrassen: 2-2. Jan dook nog wel, maar de slow-mo actie was niet snel genoeg om de bal tegen te houden.

Uiteindelijk kregen we nog een ultieme kans op de 3-2, maar door goed keeperswerk wist KMD de winnende goal te voorkomen. Zo eindigde deze wedstrijd in een terecht gelijkspel, en konden beide ploegen terugkijken op een leuke wedstrijd.

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig, en hierbij valt het op dat we de derde helft vaak beter zijn (kan dat? Of moet de wedstrijd in drie delen gedeeld worden, met een eerste derde deel, tweede derde deel, en laatste derde deel?).