top of page

M.S.V.71 3 – MVV’27 3 2-2 (1-1)

Vandaag, zaterdag 16 oktober, stond voor de mannen van MSV 3 de topper op het programma tegen medekoploper MVV ’27. U leest het goed, halverwege de competitie bevindt het sterrenensemble van MSV 3 zich nog steeds in de luxe positie om te kunnen spreken van termen als ‘toppers’ en ‘medekoplopers’. Wie weet waar dit toe gaat leiden……

Dat het vandaag een topper betrof bleek wel uit de strak gespannen koppies vandaag. Stipt om 11.15 uur was iedereen aanwezig, het feit dat de tegenstander gemiddeld weer 15 jaar jonger oogde deerde niemand, we gingen zelfs 5 minuten eerder de kleedkamer in en 2 minuten voor 12 wist zelfs iedereen zijn positie al.


Deze scherpe voorbereiding betaalde zich uit in de wedstijd. MVV kwam fel uit de startblokken, dachten dat het een makkie zou worden vandaag, maar dat leek niemand bij MSV te deren. We starten vandaag met good old Geert in de goal. Het wordt nog niet hardop uitgesproken, maar de zeer stille geruchten gaan dat Geert op het punt staat een contract te ondertekenen bij Monster. Dat zou natuurlijk collectief jammer gevonden worden!

In de verdediging speelden we vandaag met de gebroeders Scott en Danny Dyson, gesteund op de flanken door R.R. Robbert en Frank. Op het middenveld een blok met Loek, Dave, Reno en Kees, die na een slepende blessure klaar was om toch op zijn minst 30 minuten te kunnen maken vandaag. Er scheen vandaag ook nog een voorhoede te zijn, bestaande uit Wesley en Martin, maar behalve enkele schitterende foto’s zullen we het daar verder maar bij laten. Scheidsrechter vandaag was Henk, daar zijn zelfs niet eens foto’s van gemaakt, en dat is misschien maar beter ook!


Robbert zet zijn directe tegenstander opzij.

De nieuwe speelstijl van MSV werpt dit seizoen zijn vruchten af. Waarom zelf proberen te voetballen als de tegenstander dat veel beter kan. 10 man achter de bal, zo min mogelijk de bal zelf willen hebben, blijkt een tactiek die het derde op het lijf is geschreven. De verhouding balbezit 10% voor MSV en 90% voor MVV is denk niet eens gelogen vandaag. De uitermate hoge kwaliteit van het derde is dan uiteraard wel dat we uit die 10% balbezit gewoon 2 schitterende goals weten te maken. Laat staan als we 15% balbezit gehad hadden…..

MVV zette MSV vanaf het begin onder druk. Helaas vond een uitstekend werkende buitenspelval van MSV geen gehoor bij Henk, waardoor MVV uit een corner de 0-1 binnen kon koppen. Als gezegd dachten de heren van MVV dat het een makkelijke middag zou worden vandaag, maar daar dachten Loek en Wesley anders over. Wesley grasmaaierde een speler van MVV omver in de middencirkel, waarna Loek zich geen moment bedacht en vanaf de middenlijn de bal achter de te ver voor zijn doel staande keeper streepte. BAM, 1-1 !


Een vrijeschop van MVV'27 strandt in de MSV'71 muur.

Na de 1-1 bleef MVV veelvuldig de aanval zoeken, maar het 10 mans blok van MSV gaf geen krimp. En mocht de bal er eens doorheen komen, dan was het altijd nog Scott of Danny die weer de stofzuiger aanzette.


In de 2de helft geen ander spelbeeld. Zelfs na de aftrap dacht Kees, die zijn 30 minuten uiteindelijk heeft weten uit te persen tot 90 minuten, dacht na 3 seconden snel de bal maar weer aan MVV te geven. Kortom, precies zelfde spelbeeld als in eerste helft. Voor MSV waren Sunil en Ronald in de ploeg gekomen voor Robbert en Reno. Laatstgenoemde wist schijnbaar niet dat Aladin gewoon op Netflix staat en had daarom een theaterkaartje hiervoor gekocht.


Gelukkig leidde de zoveelste scheidsrechterlijke dwaling van vandaag (sorry Henk, we vinden je echt nog wel aardig hoor!) er toe dat we in plaats van een penalty een vrije trap kregen net buiten de 16. Inclusief het veelvuldig opgekomen publiek zagen zo’n beetje 24 man dat er binnen de 16 hands werd gemaakt, kan een meter erbinnen geweest zijn, 3 meter, later bleek het zelfs 5 meter, maar hoe dan ook, Henk zag hem er buiten. Maakt Kees allemaal niet uit, want met een prachtige streep schoot hij van de hoek van de 16 de bal vol in de kruising. Het gerucht gaat dat het wonderwater van Robbert, die inmiddels de rol van verzorger op zich had genomen, een soort van de assist schijnt te zijn geweest voor deze wondergoal van Kees; 2-1.


Kees Starmans met een doelpoging.

MVV rechtte de rug, en ging nog meer aanvallen dan ze al deden. Uit een, waarschijnlijk weer door Geert weggegeven corner, viel vervolgens helaas, maar toch wel verdiend de 2-2. Teken voor MVV om nog verder aan te zetten, maar veel verder dan randje 16 kwamen ze niet. De 2 jaar afwezig geweest zijnde Gary, ingevallen voor de laatste 2 minuten, had voor deze topper echter nog een kers op de taart in de planning. Een heuse ‘Had je in Engeland eens moeten doen’, ‘ik raakte hem niet eens’, ‘die jongen is nu nog aan het dalen’ sliding van Gary leidde in de allerlaatste seconde van deze wedstrijd tot een penalty voor MVV. Was dat nou serieus de eerste keer dat we Henk zijn fluitje hoorden vandaag? Na de nodige psychologische oorlogvoering, wist Geert zijn oude maten van MVV over de knie te krijgen, door de penalty te stoppen en ook in 2de instantie de inzet te keren. Direct daarna floot Henk. Voor de 2de keer vandaag.

Een vechtwedstrijd met een mooi resultaat. Het gerucht gaat om volgende week toch maar een wedstrijd in te plannen om de stijgende, ongeslagen lijn waarin we zitten, niet te doorbreken. Echter gezien het feit dat we gemiddeld op zaterdag 10 man hebben, waarvan zeker 5 semi-fit, is een weekendje vrij misschien toch ook geen ongewenste luxe.


Comments


bottom of page