M.S.V.’71 3 – Westlandia 3 2-5 (1-2)

Het verslag voor de meeste wedstrijden is voor MSV 3 al klaar voordat de wedstrijd begint. Dit wordt normaal door de razende reporter al klaar gezet en hoeft hij enkel hier en daar wat aanpassingen te maken. Zo ook dit verslag.

Nadat bekend werd gemaakt dat categorie A eraf werd gehaald was even de hoop dat het 3de daar ook onder zou vallen, maar helaas de KNVB heeft ons niveau anders beoordeeld en zijn wij categorie B. Dat hield in dat we konden aantreden tegen het 3de elftal van Westlandia. Dit 3de elftal is tot tegenstelling van MSV wel selectie waardoor zij makkelijker spelers kunnen rouleren.

Gelukkig hadden de regelaars van MSV al in aanloop van zaterdag 2 spelers vanuit het 2de kunnen regelen. Wat op sommige vlakken wat minder uitpakte. Al vroeg op zaterdag was er in de groepsapp diverse berichten met positief en negatief nieuws. Hierdoor werd Tom V uit zijn bed gebeld om ook het 3de te komen ondersteunen en vooral de bank warm te houden in de eerste helft.

De opstelling van MSV was voor sommige een verrassing en was als volgt: Op goal Geert. Achterin stonden Loek, Herman, Scott en Timo. Op het middenveld waren Sunil, Dave, Luuk en Kees. En voorin waren Martin en Wesley die voor het gevaar moesten zorgen. De bank werd warm gehouden door Duc, Tom en Jan. Laatstgenoemde was tevens de vlaggenist van de eerste helft.

Scotty in volle concentratie op z'n snelle tegenstander.

Zoals al eerder geschreven is het verslag al van te voren klaar en hoeven we enkel wat aanpassingen te maken. MSV gaat de kat uit de boom kijken, laat de tegenstander het spel maken, MSV zet even aan, scoort en zakt weer in en uiteindelijk wordt er toch de punten aan de tegenstander gegund.

Maar om het nou zo kort te houden is misschien te makkelijk, maar helaas wel realiteit. Westlandia had namelijk vanaf minuut 1 de bal en was al snel de verdediging van MSV onder druk aan het zetten. Helaas was de verdediging niet wakker genoeg en lag na een snelle aanval de bal binnen 10 minuten al achter Geert. De rug rechten was wel de bedoeling alleen de kou en de regen zal ervoor gezorgd hebben dat sommige lichamen wat krampachtig bewogen, want het duurde even voordat MSV uit zijn schulp kroop.

Kees zet hier de snelle rechtsbuiten de voet dwars.

Door hard werk van Wesley en Martin die met zijn 2en de verdediging van Westlandia bezig hielden kwam Wesley na een knappe passeer actie oog in oog met de keeper. Zijn vlammende schot raakte de buitenkant van de paal.

Wesley oog in oog met de Westlandiadoelman.

Dit was voor iedereen wel een meevaller, zo dicht was hij nog niet geweest afgelopen weken. Westlandia wist direct dat ze ervoor moesten zorgen dat de 0-2 op het scorebord kwam. Helaas lukte dit ook nog.

Waar Westlandia nu meer bloed rook “probeerde” MSV alles voetballend op te lossen. Helaas was niet alles even gelukkig, maar er zat progressie in ten opzichte van de week ervoor. Dit resulteerde zelfs tot kleine kansjes en zelfs hoekschoppen voor MSV. De nieuwe gelegenheidsleider Kees sr. wilde perse dat zijn zoon deze hoekschoppen nam. Aangezien wij dachten dat hij voetbal intellect had werd hiernaar geluisterd. Uit 1 van de hoekschoppen werd ook zowaar gescoord door MSV. Het was Wesley die de bal kopte en Martin die de bal via een hakje het goal in werkte. Met de 1-2 stand floot de goed leidende scheidsrechter, ja mag ook wel eens gezegd worden, dat het tijd voor was voor de thee.

Martin plaatst de bal met een leep hakje in het Westlandiadoel.

In de kleedkamer werd er veel besproken over de tegenstander. Vooral Timo vond dat zijn tegenstander helemaal “niet zo snel” was, maar toch wou hij graag wisselen met de verse wissel Tom die in het veld kwam voor Sunil. Dit werd door Dave ongedaan gemaakt en kon Timo nog wat langer genieten van zijn gelegenheidspositie.

Timo verdedigt bekwaam uit.

Ook de 2de helft liet MSV zich weer wat inzakken. Maar de keuze om Tom op het middenveld te laten staan wierp hierdoor ook zijn vruchten af. Na een combinatie met Loek gaf Tom de steekbal aan Wesley. Hij zag in zijn ooghoek Martin mee opstomen en met een wiskundige rekening besloot Wesley op de keeper te schieten zodat de bal bij Martin kwam. Die kon met een mooie volley in het goal schieten en stond de 2-2 al op het bord.

Zoals verwacht liet MSV nu de tegenstander nog meer komen in de hoop te blijven counteren. Hieruit kreeg Tom zelfs nog een aardige kans, maar de 2-2 bleef op het scorebord staan. Nu was het voor MSV wel tijd dat Dave z'n rust nam en Duc het veld in kwam. Na ook een blessuregeval van Kees kwam Sunil terug het veld in.

Westlandia begon nog meer druk te zetten en waar de rechtsbuiten eerder nog werd aangemerkt als “niet zo snel” heeft Timo in de 2de helft meerdere keren de nopen van zijn tegenstander kunnen zien. Bij MSV waren de energietanks op aan het raken. Hierdoor kon Westlandia al snel uitlopen naar een hoger doelsaldo. Want in de laatste 10 minuten wisten zij 3 keer te scoren. Henk vond dat MSV genoeg achter de bal aangelopen had en floot exact na 90 minuten af.

Loek had na de wedstrijd nog conditie genoeg om het 1e te fluiten!

Na de wedstrijd werd er lang na gesproken. Waar ook nog de “overtredingen” werden aangehaald… maar eigenlijk is 1 ding duidelijk het wordt een beetje standaard verslag, maar laten we hopen dat we snel weer compleet kunnen voetballen en trainen.