top of page

M.S.V.'71 trekt in uitstekende 2e helft de zege naar zich toe


In Den Haag behaalde M.S.V.'71 afgelopen zaterdag 3 kostbare punten tegen het sterke ODB, dat de wedstrijd met 9 man eindigde. Het werd uiteindelijk 1-5 voor de equipe van trainer Paul van Loenen. Hichem ait Yahya (foto) had een belangrijk aandeel in de ruime zege. De spits was bij 4 van de 5 doelpunten betrokken.


Hoofdsponsor : SEGMENT


Bij rust stond er 1-1 op het bord en daarmee mocht M.S.V.'71 beide handen meer dan dichtknijpen. Want de bezoekers uit Maassluis bakten er niet veel van in het eerste bedrijf. En wie in de pauze de 1-5 eindstand had voorspeld, zou vierkant zijn uitgelachen. En toch gebeurde het afgelopen zaterdag op sportpark Albarda in Den Haag.


De gasten uit Maassluis begonnen heel matig aan de partij tegen ODB. Het centrum van de verdediging had grote moeite met de beweeglijke spits Jordi Mulder en de vanuit het middenveld opduikende lange Timo Tuin. De afstemming tussen Jasper van Veen en Ricardo de Jager ontbrak en er werd veel te kort gedekt. Ook het veldspel van de bezoekers was in die beginfase nogal pover.In het eerste bedrijf had M.S.V.'71 veel moeite met de thuisclub


Het resulteerde in een aantal hachelijke momenten voor het doel van de in de lucht onzekere doelman Marnix Louter. Maar voorlopig kwam ODB niet verder dan 2 afgekeurde doelpunten en kwam M.S.V.'71 met de schrik vrij.


Toch kwamen de gastheren uit Den Haag na een kwartier op voorsprong met dank aan M.S.V.'71 doelman Marnix Louter, die afschuwelijk in de fout ging. (1-0).


Een flinke domper voor de bezoekers waar ook de nodige irritatie in de ploeg sloop. De gevaarlijkste Maassluise aanvaller Joel Meijnckens had nogal wat moeite om zijn ergernis in te houden.Aan het einde van de eerste helft herstelde M.S.V.'71 zich en kwam aan aanvallen toe


Verrassend genoeg gingen beide ploegen toch met een gelijke stand rusten. Want in de laatste minuut werd een prima vrije trap van Joey Frerichs door de mee opgekomen Ricardo de Jager achter de Haagse doelman gewerkt. (1-1).


Na de pauze kwam M.S.V.'71 als herboren uit de kleedkamer. Na 2 minuten diende de eerste grote Maassluise kans zich al direct aan. Een goede combinatie tussen Kevin Edmilson Santos en Joey Frerichs bracht de bal bij Joel Meijnckens, die zo'n flitsende start niet had verwacht en iets te laat anticipeerde om al de 1-2 op het bord te krijgen.


Die leek er één minuut later toch te komen, toen Hichem ait Yahya vrij op weg was naar het vijandelijke doel. Maar Remco Weeren werkte de Maassluise spits, die in de 2e helft een prima partij speelde, naar de grond en kon met rood vertrekken.


Het was het sein voor nog meer daadkracht voor mannen van van Loenen. Na een klein kwartier kwam de beloning. Hichem ait Yahya stond aan de basis met een heerlijke pass op Kevin Edmilson Santos. De snelle vleugelspits ontdeed zich handig van zijn tegenstander en behield het overzicht door de vrijstaande Joel Meijnckens aan te spelen en dat betekende 1-2.


Ook na de voorsprong nam M.S.V.'71 geen gas terug en ging op zoek naar meer. Dat lukt 20 minuten voor tijd. Met een even onverwachte als creatieve hakbal bracht Hichem ait Yahya zijn aanvoerder Jeremy van Loenen in stelling en die schoot vervolgens heel fraai raak. (1-3).


Het was tevens het laatste balcontact van de licht geblesseerde van Loenen, want hij werd vervangen door Arno van Zweden.


De wedstrijd was inmiddels wel gespeeld. Zeker toen ODB trainer Patrick Demmers een paar wissels binnen de lijnen bracht, die beduidend minder waren dan de basisspelers. En toen 10 minuten voor tijd invaller Michael Toet zijn 2e gele kaart kreeg en ook kon vertrekken was het hek helemaal van de dam.Matthijs Jansen schiet vanaf 11 meter de eindstand (1-5) binnen


M.S.V.'71 profiteerde nog 2 keer. Eerst mocht Hichem ait Yahya de 1-4 op het bord zetten nadat hij de bal zomaar in de voeten kreeg van een tegenstander. En in de laatste minuut werd dezelfde ait Yahya binnen het strafschopgebied tegen het gras gewerkt. Matthijs Jansen schoot de kalktrap onberispelijk in en bepaalde daarmee de eindstand op 1-5.


Voor M.S.V.'71 kwamen deze middag de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Joey Frerichs (90 Ben Wesselius), Jasper van Veen, Ricardo de Jager (80 Rick de Jonge), Mohammed Rasuli, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Sergio van Staalduinen (80 Rogier Pon), Joël Meijnckens. Hichem ait Yahya, Kevin Edmilson Santos


Fotograag Aad Cordia ging mee naar Den Haag en maakte foto's van de wedstrijd. Deze zijn via bijgaande link te bekijken en te downloaden.

Comments


bottom of page