• duucie

Toofan 3 - M.S.V.'71 3 2-1 (1-1)

10 februari 2024

Op carnavalszaterdag was de wedstrijd waar menig speler van het 3de niet naar uitgekeken had. Veel spelers waren liever direct naar de carnaval gegaan, maar gelukkig waren er toch genoeg om te spelen. Met 1 versterking en een extra wisselspeler van de selectie kon het 3de afreizen met 15 man richting Den Haag. Vanwege de reistijd naar het sportcomplex van Toofan werd door Martin gevraagd of wij niet eerder moesten verzamelen. Ronald begreep dat Martin in de stress was en besloot de verzameltijd te vervroegen. Zo werd er al om 09.55 verzameld.

De heenwedstrijd op het complex van MSV was geëindigd in een 5-2 overwinning voor de zwart witten uit Maassluis. Dat deze wedstrijd niet was gegaan hoe Toofan het wilde, wekte bij het 3de al angst in en werd er voor de wedstrijd de standaard clichés aangehaald zoals 'wij zullen dit niet winnen, zodra de grens bij hun vlagt fluit hij'. 'Zodra wij vlaggen fluit hij niet'. Na de korte opmerking besloten wij toch voor de lange reistijd naar Ockenburg te maken. Met 20 minuten te gaan kwamen wij aan bij het sportpark waar meerdere voetbalverenigingen gevestigd zitten. Dit was ook te merken aan de parkeerplaatsen bij het sportcomplex. Zo moest een niet nader te noemen persoon worden geholpen door de bijrijder met het inparkeren van de auto in een (redelijk) groot vak. Als hij dit niet had gedaan had deze chauffeur nu nog bezig geweest met inparkeren. De bijrijder heeft namelijk de auto zelf ingeparkeerd waardoor de chauffeur/supporter de wedstrijd toch nog kon zien vanaf de eerste minuut.

Met een kleine 10 minuten te gaan begonnen de eerste spelers met omkleden zodat deze met 2 minuten te gaan de warming up konden starten. Snel werd er de opstelling benoemd en zo waren de startende 11 spelers bekend. De 11 mannen die de wedstrijd door de pasjescontrole kwamen waren: Geert, Frank, Erik, Herman, Robbert, Reno, Timo, Arno(Arnoud), Tom, Martin en Luuk. Op de bank zaten als wisselspelers Ronald, Scott, Loek, Jan die tevens de vlag hanteerde omdat de vaste vlaggenist zit niet veilig voelde. Dus nam de vaste vlaggenist plaats omgekleed en al op de bank om toch het gevoel van korte broek te ervaren. De Performance Coach Jack B. was ook weer meegegaan. En het blijft de vraag waarom hij niet pas na 80 minuten komt aangezien de eerste 90 minuten hij niet veel doet. Als supporter was Bart meegekomen om te kijken bij zijn keeperstrainer.

Met de aftrap voor MSV werd de wedstrijd gestart. En hiermee was direct duidelijk dat de scheidsrechter van dienst; dit is het enige wat MSV mee gaat krijgen of gaat lukken. Op het knollenveld waar normaal ook het eerste van PGS/Vogel speelt en door de weeks een plaatselijke boer zijn koeien laat lopen. In de aftastende fase werd er vooral gekeken wat Toofan met de bal kon doen. De meeste spelers van Toofan wilden vooral met de bal lopen en een speler van het 3de uitspelen. Gelukkig voor MSV was er een goede rugdekking als er 1 speler werd uitgespeeld en was de bal snel weer veroverd. Hierdoor kon MSV zelfs iets meer aan aanvallen denken en kon Martin of Luuk in de diepte worden gestuurd. Arnoud die op het middenveld samen met Tom de regie probeerde te maken gaven de bal met diepe ballen op de spitsen.

Toch werd er niet helemaal goed opgelet en kon de linksbuiten van Toofan na eerst een man voorbij te spelen van net buiten de zestien meter uithalen en schoot hij de bal in de kruising. Geert die de laatste wedstrijd nog een vrije trap uit de kruising haalde was nog steeds aan het dromen want het schot van de speler van Toofan ging ook nu naar de kruising, maar Geert besloot niet te duiken en het net te laten bollen. Met de 1-0 op het scoreboard moest MSV nu toch aan de bak om in ieder geval de stand weer gelijk te trekken.

Arnoud ging iets korter op de spitsen spelen en kon met een paar dribbels nu nog makkelijker de spitsen bedienen. Maar de scherpte van de spitsen was ver te zoeken. Een bal die door Arnoud vanuit rechts voor het opengoal werd gegeven werd op professionele wijze door Luuk richting Kijkduin geschoten. Het schijnt dat de keeper van Toofan het stukje veld in zijn 5 meter zo had verpest dat de bal zeer moeilijk was voor Luuk.

Na 30 minuten werd de stand toch gelijk getrokken. Een lange bal van de verdedigers van Toofan werd door de vrijstaande linksback van MSV met een lange trap terug de pot in gebracht. Normaal komt de bal van de meest onbegrijpende speler van het 3de niet aan maar gelukkig is Arnoud wel gewend aan zulke ballen en kon na 2 passeeracties de bal achter de keeper plaatsen. Een steekbal van Arnoud op Luuk werd op de keeper geschoten en was de 1-1 ook de ruststand.

In de rust moesten Frank en Erik gewisseld worden. De heren moesten vanuit Den Haag vertrekken naar Oeteldonk om het Carnaval te gaan vieren. Voor deze spelers kwamen Loek en Scott in de plaats. De assist van Robbert was voor hem ook een hoogtepunt en hij wisselde van positie met Ronald.

Met de nieuwe Impulse van de verdedigende wissels mocht MSV voor de 3de keer aftrappen vandaag. De scheidsrechter was niet helemaal op de hoogte misschien van de regels dat ieder team 1 keer mag aftrappen. En zo mocht MSV zowel de 1ste als de 2de helft aftrappen. En ook na de goal van Toofan uiteraard. De verwarring voor Loek was zo groot dat hij na 7 minuten besloot om een blessure op te lopen of was het toch de warming up van Loek die te parten speelde. Zo kwam Robbert toch weer het veld in en speelde nu als rechtsback.

De 2de helft was eigenlijk een kopie van de 1ste helft. Veel balverlies wat kansjes over en weer, maar geen grote kansen of missers. Met een kwartier nog op de klok mocht Toofan halverwege de helft van MSV een vrije trap nemen. Waar elke speler van MSV aan een speler van Toofan werd gekoppeld was het toch de aanvoerder van Toofan die de bal in de 5 meter kon aannemen. Na wat gerommel op de grond tikte hij de bal achter Geert en stond de 2-1 op het scoreboard. MSV was nu toe aan de 4de aftrap van de wedstrijd en probeerde nog 1 keer zijn schouders eronder te zetten. Dit resulteerde ook in een goal van Luuk, maar de scheidsrechter en assistent van Toofan vonden dat Luuk deze kans niet mocht krijgen en keurde het doelpunt af voor buitenspel.

Tegen Scott werd duidelijk gezegd dat hij bij de spits moest gaan spelen. Alleen het nadeel voor Scott is dat hij niet zo veel speelt en traint waardoor hij het team ook minder gaat begrijpen. En zo was Scott plots in de spits van MSV te vinden. Maar als speler van 1,5 meter hoog kan je weinig echte schade aanrichten.

In de laatste minuut was er een van de spaarzame corners van deze wedstrijd voor MSV en gaf Tom de bal op kophoogte van Scott voor. Dat de bal niet hoger dan 20cm van de grond kwam was voor Toofan het teken om ook deze bal met de voet weg te werken. En zo eindigde de wedstrijd zoals van te voren al werd gezegd in een overwinning voor Toofan.

Na de wedstrijd kwam ook Jack eindelijk in actie en werd er wat bier gehaald. Deze blikjes bier hadden dezelfde smaak als het tapbier van MSV en er werd ook zeer van genoten. Terug bij MSV werd de kantine nog even open gehouden door Jan en konden de spelers die niet gingen Carnavallen ook genieten van een biertje of frisdrankje. De eerstvolgende wedstrijd is op 2 maart uit bij Wilhelmus.