top of page

Vrouwen 1 wint derde wedstrijd op rij

Vandaag was de eerste uitwedstrijd tegen ‘s-Gravenzande. Helaas vanwege de corona maatregelen was er voor ons geen kleedkamer beschikbaar wat betekende dat de schoenen en shirts aangetrokken moesten worden in de gang van het complex.

Na het warmlopen konden we na wat vertraging door de wedstrijd voor ons eindelijk gaan aftrappen met in de basis Robine in de goal. Shuneysha, Sanne, Ylva en Susanne in de verdediging. Op het middenveld Milou, Mirelle en Eveline en in de aanval Shewa, Neyka en Melanie.

Na de eerste vijf minuten kreeg Neyka een mooie kans die helaas tegen de keeper aankwam, maar daar stond Melanie die uit de rebound de 0-1 scoorde.

Door een klein inschattingsfoutje van onze keepster door een terugspeelbal binnen de zestien kreeg ‘s-Gravenzande een vrije trap die prachtig werd tegengehouden door Robine, waardoor gelijkspel voorkomen werd.

Mirelle was alweer onderweg naar de andere kant van het veld met een mooie actie gevolgd door een steekpass naar Neyka die hem afmaakte op goal en de 0-2 scoorde. Nadat we lekker op dreef waren, kwam het ineens met  bakken uit de hemel en waren alle meiden binnen no-time doorweekt.

Toen er in de eerste helft nog vijftien minuten op de klok stonden kwam er een mooi afstandsschot van de tegenstander die helaas eindigde in een goal wat de stand bracht op 1-2…..

Na een paar minuten kwam Stefanie erin voor Eveline met kort daarna Jordan die Shewa verving. Met nog vier minuten te gaan kreeg Neyka de bal van Sanne die daarna niet 1 …… niet 2 …. Maar wel 3 verdedigers passeerde en daarna de 1-3 erin knalde!! Kort daarna volgde nog een mooie kans voor aanvoerster Mirelle die helaas op de lat eindigde.

Net voor de rust was het wederom Neyka die door een fout van de verdediging van ’s-Gravenzande recht op de goal kon aflopen en met links haar derde goal van de dag maakte waarmee de stand op 1-4 kwam met de rust.

In de rust was er gelukkig een kleedkamer geregeld voor ons zodat iedereen even kon opwarmen en droge kleding aan kon trekken waar nodig.

Met goede moed begonnen we aan de tweede helft waar Jordan al snel een kans kreeg door een diepe bal van Neyka met daarna nog een kans door een diepe bal van Mirelle wat jammer genoeg beide keren niet eindigde in een goal. Waarna Sanne een bal onderschept en doorspeelt naar Melanie die hem teruggeeft op Sanne die nog een kans kreeg om op goal te schieten. Helaas gingen de vele kansen in de tweede helft er niet in.

Met nog een kwartier op de klok kwam Shewa in het veld voor Milou gevolgd door Eveline die Mirelle verving.

De kansen die er in de tweede helft niet in wilden mocht de pret niet drukken met een eindstand van 1-4. De drie punten gingen mee naar Maassluis!! Ondanks de regen en de kou hebben we gestreden tot het einde en zijn de punten meer dan verdiend. Een extra applaus voor onze ijzersterke verdediging die elke week maar ook zeker vandaag zorgt dat de ballen weg blijven voor ons goal.

Voor vrouwen 1 zijn in actie gekomen:

Robine, Shuneysha, Susanne, Sanne, Ylva, Mirelle, Eveline, Milou, Shewa, Melanie, Neyka, Jordan en Stefanie.

Na 3 wedstrijden en 9 punten staan wij eerste in de competitie en kunnen wij ons gaan klaarmaken voor de wedstrijd tegen Verburch VR1 volgende week.