top of page

Welkom bij M.S.V.'71 JO9-2


Dit jaar zijn we weer gestart met een deel "harde kern", aangevuld met teamgenoten van vorig jaar en een leuke nieuwe jongen. We hebben een deel van ons oude team zien doorschuiven naar de JO9-1. Gelukkig zien we hen nog bij de trainingen op maandag en woensdag tegenover ons op de ander helft van het veld. En doen we vaak aan het einde van de training nog een oefenpotje tegen elkaar.


Sommige jongens voetballen al sinds hun 5de en zijn begonnen bij de "kabouters", andere jongens zijn vorig jaar begonnen bij de JO8-2 of dit jaar vers erbij gekomen. 


Leuk om te zien is dat de jongens meteen de eerste training alweer een team waren. Iedereen met zijn eigen kwaliteiten en ambities, maar zeker met een teamgevoel. Dit jaar laten ze zien dat ze niet meer allemaal voorin of bij de bal willen spelen, maar geven ze echt al zelf aan dat ze voorkeur hebben voor een positie op het veld. We hebben een vaste keeper en een 3tal jongens met voorkeur voor achterin het veld, 2 spitsen, maar ook 2 kids die nog zoekend zijn. Onze trainers en coach zien ook wat er goed is voor het team en proberen dit een beetje te sturen.


Op de trainingen worden technieken geoefend waardoor de kinderen individueel vooruitgaan, maar ook als team sterker worden. Dit zien we dan weer terug in de wedstrijden, die er bijna elke zaterdag zijn. Om en om wordt er uit of thuis gespeeld. De uitslagen worden steeds beter. Als ik denk aan de eerst wedstrijd 2 jaar geleden met een uislag van 24-12 is een uislag van 4-3 toch meer een herkenbare uitslag in de voetbal. De jongens laten echt groei zien. Super voor de kids en leuk voor de ouders om te zien. Die zijn gelukkig sinds begin van het nieuwe seizoen weer welkom om langs het veld te genieten van hun kind. Naast de gewone training heeft onze vaste keeper ook echte keeperstraining. Deze is half overlappend aan de training op maandag. Hier leert hij echt heel veel keepers technieken. Leuk is het om te horen bij de wedstrijden van de tegenpartij, dat het te zien is dat er bij ons bij MSV al vanaf zo jong al aandacht is voor de keeper.


Dus in het kort, het is hier super, samen, gezellig en sportief.

Opmerkingen


bottom of page