top of page

Zaterdag 6 november, payback time tegen Westlandia?

Na het relatief goede nieuws uit de ziekenboeg van vorige week deze keer toch weer wat tegenslagjes. Max kwam gehavend uit de wedstrijd tegen HVV en blijkt voorlopig rust te moeten houden en Tobiasz die de hele week ziek is geweest. Zo zie je dat 14 spelers meer dan voldoende lijkt (zeker als je op de bank zit), maar dat de spoeling toch dun blijkt wanneer je met 12 afreist. Positief is dan weer dat Marieke de hele wedstrijd uit heeft kunnen spelen.

Zoals aangegeven ging het hier om de revanchewedstrijd tegen Westlandia, waarvan eerder met 1-0 werd verloren. Na de voorbespreking met voldoende auto's richting Naaldwijk (waarvoor dank !!). Vanuit de begeleiding hadden we wat twijfels over de motivatie en scherpte (soms zie je dat direkt, maar soms ook niet) dus benieuwd hoe het team zou starten. Vooraf was afgesproken dat we bij de aftrap, mochten we die krijgen, de variant zouden gebruiken die meteen druk zet op het doel van de tegenstander. Dus met een sprint naar voren en een geplaatste bal erachteraan.

Die aftrap kregen we ook. Dit leverde de eerst minuten meteen twee kansen op via Rick en later Tijn, maar (nog) geen doelpunt. Een misverstandje tussen de keeper en de achterhoede van Westlandia hielp MSV op weg door Jayden de tijd en een klein beetje ruimte te geven om de bal tussen hen in richting het lege doel te plaatsen: 0-1 en de gewenste snelle voorsprong. Niet veel later een geplaatst schot in de verre hoek van Menno en de 0-2 op het bord. Een heel lekker begin dus.

Hierna golfde het spel wat heen en weer, even onderbroken door een hond die het veld op rende. In de 15e minuut rondde Lars een solo af met de derde goal. Met drie goals in pak 'em beet een kwartier deel je best wel een tik uit en MSV bleef daarna de druk houden en corrigeerde heel goed op de uitvallen van Westlandia (Daan, Maikel, Lodewijk, Marieke) waardoor de bal weg werd gehouden van het doel van Bart. Aan de andere kant twee 100% kansen (Jayden vrij voor de keeper en een kopkans van Menno uit een voorzet van Maikel), en een mooie vrije rap van Tijn tegen de onderkant van de lat, maar nog geen vierde goal. Uiteindelijk viel deze toch – Chahid uit de rebound van een schot van Jayden, dus rusten met 0-4.

We weten van de vorige wedstrijd dat Westlandia een team heeft dat niet snel opgeeft, daarom in de rust erop gehamerd om scherp te blijven. Daan had wat lichte klachten en ging uit voorzorg naar de kant. Het was even wennen voor Lodewijk en Rick van Straaten om de organisatie achterin weer goed te zetten, maar dat ging snel de goede kant op en MSV zocht weer de aanval met de onvermoeibare Tijn voorop. Het team van Westlandia voelde steeds meer dat er weinig te halen viel vandaag en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Het verwachte offensief bleef daardoor uit. We zagen een MSV dat bleef drukken, nog een handvol kansen, Tijn die deze wedstrijd aan aan latjeschieten deed (nog eens tweemaal), 2 doelpunten (Lodewijk en Lars), en een omhaal van Jayden die ook op de lat eindigde en dus een 0-6 eindstand. Opnieuw een heel goed uitgespeelde wedstrijd met leuk voetbal en een mooie overwinning. Top gedaan!!