top of page

Geen publiek nekt het derde.

Na een week vrij werd het derde vandaag in Naaldwijk verwacht om de opwachting te maken tegen het 4de van 1 van de 2 voetbalclubs uit Naaldwijk. Na de persconferentie van Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge was iedereen niet helemaal blij, want onze vaste supportersgroep kon niet meer naar ons “prachtige” spel kijken. Of hadden zij dit gevraagd aan de Premier en de Minister om zo onder onze wedstrijden uit te komen?

Na de trainingen van afgelopen donderdag en de week ervoor was het duidelijk we moesten deze wedstrijd wel winnen want sommige hadden zich gespaard op de training. Maar helaas bleek het anders te zijn waarom er rust was genomen. De corona crisis heeft ook ons team geraakt… of is het toch de ouderdom dat we geblesseerd raken? Op vrijdag werd er door diverse mannen al geklaagd over de corona maatregelen die Naaldwijk had getroffen. 7 man tegelijk in de kleedkamer. Bij aankomst bleven er daarom ook diverse mannen staan die zich vrijwillig als wissel aan boden. In het gure weer werd er na het omkleden begonnen aan de oogstrelende warming up.

Om precies half 3 werd er door de scheidsrechter gefloten om de wedstrijd te starten. Na de bal achterin rond spelen door de MSV-verdediging nam Naaldwijk het balbezit over en probeerde meerdere keren van afstand Geert te testen. Tot de reporter zijn verbazing hield hij de bal bij zich in plaats van corners weg te geven. Na een aantal afstandsschoten nam Naaldwijk een andere manier om Geert te testen. Ze begonnen diverse steekballen achter de verdediging te plaatsen. Hier had onze oudere/trage verdediging geen reactie op. Maar hier liet Geert weer zien waar hij goed in was. Het moet zeggen een schitterende redding zorgde dus uiteraard weer voor een corner. Geert was weer terug.

Na 20 minuten begon het 3de elftal van zich af te bijten en nam brutaal de aanval. Hier werd duidelijk dat Wesley zijn beste actie had gemaakt tijdens de aftrap. Want hij probeerde meerdere malen van afstand te schieten. Dit tot verbazing van zijn teamgenoten die in veel pogingen er veel beter en dichterbij voorstonden. Maar Wesley zei dat hij ze niet hoorde of niet zag…

Net voor rust kreeg MSV een van de weinige corners mee van de eerste helft. Hier moet wel even de actie van Kees genoemd worden die zich in de bal verslikte, of was dit een polletje op het voor de rest strakke kunstgrasveld, maar toch er een corner uit sleepte. De corner was dreigender dan verwacht. Kees gaf de bal voor in de zestien. Hier kwam de bal per ongeluk via Wesley zijn hoofd op de lat terecht. De 0-0 bleef op het scorebord staan. Dit bleek niet de laatste kans van de 1ste helft te zijn, want na goed doorzetten van Martin kwam hij 3 man voorbij en belandde op de achterlijn. Hij gaf de bal voor maar de spits van MSV wist de bal uit de draai net over te schieten. Dit laatste was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na een zeer korte pauze van 8 minuten op het veld werd er besloten om de 2de helft af te trappen. De wissels werden niet gebruikt om zo de tegenstander te verrassen. Dit bleek geen effect te hebben, want na 5 minuten in de 2de helft was het spelbeeld weer zoals het begin van de 1ste helft. Dit resulteerde in een goal voor de thuisploeg. Hier werd door bijna heel MSV 3 geappelleerd voor buitenspel. Maar de vaste vlagger van MSV wilde van niks weten en liet het doorgaan. De 1-0 was toch een feit. MSV voelde dat er toch nog wat gedaan moest worden en zo werden er de wissels aangesproken om warm te lopen. Deze waren niet onder de indruk en probeerde niet te luisteren en te wachten tot het droog zou worden. Na 15 minuten moest er toch ingegrepen worden en werd Reno en Dave eruit gehaald voor Gary en Frank.

Hierdoor kwam er meer over(ge)wicht op het veld en werd het derde elftal sterker. Ook Martin dacht dat hij weer in de spits stond en ging van achteruit met de bal op avontuur. Na een kleine botsing met de laatste man van Naaldwijk schoot de kramp in zijn gehele rechterbeen waardoor hij de wedstrijd niet kon voortzetten.

Ronald nam zijn plaats in het veld over. MSV bleef aandringen richting de goal van Naaldwijk. Maar dit resulteerde in weinig succes. De bal werd naast/over of in de handen van de keeper geschoten. Of er ging een valpartij van Scott aan vooraf. De uitstekende leidsman van de dag kon het niet meer aanzien en floot daarom maar precies na 45 minuten af.

Helaas de wedstrijd was afgelopen en de 2de nederlaag in de competitie is een feit. Na de wedstrijd was de teleurstelling groot want er zat meer in voor MSV. De aankomende 3 wedstrijden zijn thuiswedstrijden en er werd al in de wandelgangen gefluisterd dat de vaste aanhang toch wilde komen kijken. Misschien als er op veld 1 gespeeld wordt kunnen de supporters van de Schenkeldijk kijken. Of de spelersstaf moet “uitgebreid” worden, er is vast nog wel een taak die gedaan moet worden…. Als die gedaan worden.