M.S.V.’71 3 geen kind aan Naaldwijk 3 5-1 (1-1)

De eerste wedstrijd van 2024 stond op het programma, en het is altijd maar de vraag hoe het derde uit de winterstop ontwaakt. Zoals elk jaar was het eerste weekend gebruikt voor team-building, en in het mooie Aalter (Poeke) hadden we in het Eycken Huys een mooie locatie gevonden. Opvallend is dat met dit weekend vrijwel iedereen uit de whatsapp groep meegaat (26 man), terwijl op zaterdag als we een wedstrijd hebben het soms lastig is om genoeg spelers te hebben. Vrijdagavond werd gestart met heerlijke nasi/bami gerechten die Sunil geregeld had, om vervolgens een uitdagende Pub-Quiz het doen o.l.v. Jan en Loek (prima gedaan!). Zaterdagochtend stond een voet-volley wedstrijd op het programma, maar door de aanhoudende regen stond het veld geheel blank. De ochtend werd dan ook naar eigen inzicht ingevuld (lopen, rennen, slapen, drinken). Na de lunch gingen we naar Gent om eerst een georganiseerde beerwalk te doen langs een paar kroegen, en daarna een prima diner bij Patrick Foley’s Irish Pub. De nacht die volgde was vervolgens lang….

Maar goed, de sfeer zat er goed in, en na twee fanatieke trainingen was iedereen van het derde vooral benieuwd hoe de medespelers uit de winterstop waren gekomen. Naaldwijk had er zin in, en waren al omgekleed voordat het derde was verzameld. De kou stimuleerde ons niet echt, en nadat we eindelijk waren omgekleed bleven we rustig binnen wachten tot de voorwedstrijd op veld 1 afgelopen was. Daarna was de warmingup net genoeg om de spieren wakker te laten worden, maar de wil om te winnen was aanwezig.

In de basis stonden Geert, Robbert, Herman, Reno, Frank, Danny, Luuk, Bryan, Wesley, Martin, en na lange tijd eindelijk weer eens Timo (!). Op de bank zaten Loek, Kees, Erik, Adnan, en Jan (grensrechter) als spelers, Henk als enthousiaste scheidsrechter, Fer als mentale supporter en de immer overbodige Jack B.

Meteen na de aftrap was wel duidelijk dat Naaldwijk niet voor niets naar Maassluis was afgereisd, en met veel energie en hoge balcirculatie probeerden zij de weg naar ons doel te vinden. Het is een redelijk jonge ploeg, welke tegenstander is dat niet vergeleken bij ons, dus de eerste 90 minuten was het even de kat uit de boom kijken. Dit resulteerde na 10 minuten in de verdiende 0-1 voor Naaldwijk na een snelle aanval.

Nadat wij een paar speldenprikjes hadden uitgedeeld – we waren al drie keer over de middenlijn geweest -, gingen we nu echt proberen om aan te vallen, en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker via Wesley: 1-1.

Wesley scoort zwaar gehinderd de 1-1

Het vervolg van de eerste helft bleef hetzelfde, met Naaldwijk die de bal vooral rondspeelde, en wij die vanuit onze positie probeerden aan te vallen. Naaldwijk wist niet echt kansen te creëren, terwijl wij een paar kleine mogelijkheden kregen, onder andere voor Timo, Wesley, Martin en Robbert.

Martin schiet hier rakelings naast.

Maar het vizier stond nog niet op scherp. Timo werd na 25 minuten beloond met een publiekswissel, en Adnan kwam hem bevrijden. Zo ging de eerste helft voorbij, al had Geert nog wel een mooie show-duik om een eenvoudig ingeschoten vrije trap uit de kruising te ranselen. Helaas niet klemvast, dus weer een corner tegen.

In de rust werd door interim-coach Kees hard ingegrepen. Robbert werd gewisseld voor Erik, en Kees kwam erin voor Bryan. In de rust wilde Geert toch ook nog even of die redding die hij maakte nodig was, of niet.

De tweede helft gaf een iets ander beeld dan de eerste helft. De hand van Kees was meteen zichtbaar, en het gemak waarmee hij vooral anderen beter laat voetballen is ongekend. Wesley profiteerde hier het meeste van, want nu hij eindelijk niet meer afhankelijk was van Martin en dus bespeelbare ballen kreeg, ontpopte hij zich als een efficiënte spits. Normaal maakt Wesley ongeveer 1 goal uit 8 kansen, maar vandaag was het totaal anders en onherkenbaar. De tweede helft was slechts 5 minuten oud, of hij scoorde de 2-1, en kort daarna meteen de 3-1. Dit was meteen ook het einde van de aanvalsdrift van Naaldwijk. Ze bleven nog steeds de bal rondspelen, maar kwamen niet meer oog-in-oog met Geert. Hierna werd Wesley wat overmoedig en begon weer aan zijn herkenbare soloacties die tot niets leiden, al maakte hij nog wel de 4-1. Mensen zullen nu wel denken, deed Martin dan niet mee? Het antwoord is ja, hij stond in het veld, maar deed niet mee. Wel werd hij om onduidelijke redenen nog even geknuffeld door zijn medespelers. Onze stuwende kracht, Kees, had ook nog een prachtige verrassing voor ons door zichzelf, na een mooie solo, helemaal vrij te zetten voor de keeper van Naaldwijk. Het is onduidelijk wat er op dat moment gebeurde, maar hij wist zichzelf op het verkeerde been te zetten, waarna de keeper de bal gewoon kon oprapen.

Kees Starmans zet tegenstanders op verkeerde been

Volgens Kees waren zijn gedachten sneller dan zijn knieschijf.

Vlak voor tijd maakte Luuk nog de 5-1, of was het de tegenstander die in eigen goal schoot? In elk geval was het de eerste bal die Luuk goed (?) raakte, en meteen de aanleiding om Luuk te vervangen voor Jan. Dat dit niet tot grote veranderingen leidde zal niemand verbazen. Timo was even daarvoor weer terug in het veld gekomen voor Herman, die een opkomende kramp voelde. Ook scheidsrechter Henk had ook nog enkele mooie momenten tijdens de wedstrijd. Een scheidsrechter wijst normaal met 1 arm naar beneden naar de plek waar de vrije trap is, en met de andere arm iets hoger in de richting waar de ploeg heen speelt die de vrije trap mag nemen. Henk bleek af en toe moeite te hebben om de armen omhoog te doen om aan te geven voor wie de vrije trap was, en besloot dan ook om beide armen even hoog te houden. Dit leidde vooral tot verwarring bij de spelers, die soms met elkaar moesten overleggen voor wie de vrije trap nu eigenlijk was. Henk verdiende hiermee wel een eervolle foto in de whatsapp groep. Hij floot overigens wel weer een prima wedstrijd!

Al met al een mooie overwinning, en de vierde op rij!