top of page
  • duucie

Maasdijk 3 – M.S.V.’71 3 2-1 (1-0)

Op een hele warme lentedag mocht het derde op bezoek bij Maasdijk, terwijl de vlaggenschepen van beide clubs in Maassluis tegen elkaar moesten spelen. De wedstrijd begon heerlijk om 14:45, zodat de zon het kunstgras van veld 1 eerst lekker kon verwarmen.

Met 15 (!) spelers vertrokken we per fiets en auto naar Maassluis-West, of Maasdijk, om eerst even op het terras van de zon te genieten. Terwijl de tegenstander al aan het warmlopen was, moesten wij de kleedkamer nog vinden. Eenmaal omgekleed hadden we aan een korte warming up voldoende om klaar te zijn voor de wedstrijd. De startende elf waren Geert, Herman, Erik, Frank, Danny, Luuk (met k), Reno, Bryan, Martin, Ronald en Loek. Op de bank, de wisselspelers Sunil, Assad, Robbert en Henk, aangevuld met Timo, Fer, en de altijd (?) aanwezige, maar zonder duidelijke rol Jack B. De B zou kunnen staan voor Bidon-vuller, Bier-haler, Belevings-coach, Bank-zitter, Bank-ier, Back-up, Bal-zakker, Ba-cardiër, Bal-legooier, Bavaria-drinker, Bet-weter, Bad-meester, Bar-bier, Bijenkorf-vlechter, vul maar aan. Degene die het goed heeft wint een prijs! Henk besloot alvast warm te lopen door met een vlaggetje langs de zijlijn te rennen als grensrechter.De wedstrijd zou plaats vinden op veld 1. Voor degene die veld 1 van Maasdijk niet kennen: je hebt een verrekijker nodig om van de ene naar de andere kant te kijken. Het is erg groot, en met ons loopvermogen kon dat nog wel eens problemen geven. De afspraak was dan ook om maar 1 helft te gebruiken. Maasdijk is net zo’n hoogvlieger als het derde, dus het werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Hierbij viel het derde terug in de tactiek om eerst de kat uit de boom te kijken. Na enkele minuten waren we gewend aan de tegenstander, en probeerden meer controle over de wedstrijd te krijgen. Dat lukte redelijk al was het percentage foute passes erg hoog, net als bij de tegenstander. Maasdijk wist een aantal speldenprikjes uit te delen, maar Geert metselde zijn doel dicht. Hij was ten slotte al om 6 uur begonnen met het metselen van een “tering” hoge muur, dus dit klusje kon er ook nog wel bij. Doordat ook wij enkele kansjes wisten te creëren, raakten we wat overmoedig en gingen we massaal in de aanval. Helaas vergeten we hierbij wel eens dat er ook verdedigd moet worden bij balverlies. Bij een snelle tegenaanval van Maasdijk blokte Reno zijn tegenstander wat onhandig, waardoor deze binnen de zestien ten val kwam. Misschien dat Reno inmiddels 30 is (!), en daardoor wat snelheid heeft verloren? Maar, de toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten: 1-0. Halverwege de eerste helft moest Frank strompelend naar de zijlijn, en werd vervangen door Assad. De jaren gaan zijn tol eisen, zelfs bij Frank.

Luuc was nadrukkelijk aanwezig bij de aanvallen, en wellicht dat het kwam doordat hij een paar nieuwe schoenen had aangeschaft voor deze wedstrijd. Deze oogverblindende, knalblauwe kicksen met roze inlegzool zorgden voor afleiding bij de tegenstander, waardoor hij een paar keer gevaarlijk kon doorlopen richting de goal. Maar ondanks zijn fraaie inspanningen was het heel duidelijk dat zijn nieuwe schoenen nog niet goed ingespeeld waren, want bijna alle pogingen waren niet meer dan dat: een poging om op het doel te schieten.

De eerste helft, en ook de tweede helft, werd ook nog onderbroken voor een opmerkelijk fenomeen wat de laatste tijd bij temperaturen boven de 10 graden nodig blijkt te zijn: een drink-pauze. Het tempo waarin wij spelen kan onmogelijk leiden tot veel vocht verlies, dus wat moet er aangevuld worden? De kater van de avond ervoor?

In de rust werden de wissels, Sunil en Robbert, ingebracht voor Ronald en Bryan (?). Ook werd er nog even gehamerd om vanuit de positie te spelen, en elkaar wat makkelijker aan te spelen. En, zo waar hielden we ons aan deze afspraken, en wisten binnen 5 minuten in de tweede helft de gelijkmaker te produceren. Een mooie aanval over veel schijven kwam terecht bij Danny op de rechterflank, die een prima voorzet gaf welke Martin vervolgens helemaal verkeerd raakte: 1-1. De kopbal van Martin werd waarschijnlijk wat van richting veranderd door zijn oogkleppen, die hij dit keer als zonneklep gebruikte. Maar, het is volgens mij de enige bespeelbare bal die hij heeft gekregen vandaag.

Na de gelijkmaker dachten we waarschijnlijk dat we nog goed konden voetballen, en begonnen weer heerlijk door elkaar heen te lopen, een soort voetbal-totaal maar dan iets minder goed uitgevoerd. Hierdoor brachten wij Maasdijk weer terug in de wedstrijd, en wisten zij zelfs de 2-1 te maken. Als breekijzer en stormram werd Henk nog binnen de lijnen gehaald voor de laatste 10 minuten, en verving Loek. Nadat hij eerst alle bouten van zijn heup had aangedraaid, gaf hij de grensrechter-vlag over aan Ronald. Vervolgens gebeurde er iets heel opmerkelijks deze laatste 10 minuten: de vlag ging een paar keer de lucht in voor buitenspel! Er is dus helemaal niets mis met de vlag! Of, zou de inbreng van Henk in het veld zo positief zijn geweest dat opeens de buitenspelval werkte? Gelukkig zijn er geen beelden van, dus zullen we het nooit met zekerheid weten. Vast staat dat Ronald een prima vervanger was van Henk langs de lijn. In de laatste fase van de wedstrijd was de wil er wel, maar het ontbrak aan scherpte, en eigenlijk was Maasdijk dichter bij de 3-1 dan wij bij de 2-2. Gelukkig floot de prima leidende scheidsrechter na 90 minuten af voor een lange drink-pauze.

Nog twee wedstrijden mannen! We zijn veilig, en kampioen kunnen we ook niet meer worden. De druk is er vanaf!

Comments


bottom of page