VDL 3 – MSV’71 3 7-1 (5-1)

Na een zeer goede reeks van drie overwinningen op rij, moest het er weer een keer van komen om niet te winnen. En, dat deden we geheel in stijl!

Misschien moet dit verslag dan maar vanuit het perspectief van VDL worden geschreven, dat leest een stuk positiever! Dus, bij dezen:

Op een stralende dag waren we weer geheel compleet, en we moesten het opnemen tegen onze stadsgenoten uit West, MSV’71 3. Een zeer geroutineerd team, maar enigszins “over the hill”. Vanuit onze ooghoeken hadden we tijdens de warming up al gezien dat deze oudjes fysiek wat minder waren dan wij, en dat gaf ons enige rust. De wedstrijd stond onder leiding van de lead-zanger van Tavares, Chubby, of wel Antone Lee Tavares.

Helaas, onze start was niet goed, want door de onderschatting van onze tegenstander stonden we binnen 2 minuten al 0-1 achter door ene Bryan (assist Wesley). Hierna schroefden wij het temp op en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker door Rodney (1-1). Het hoge tempo eiste meteen zijn tol bij de oudjes, want na 10 minuten spelen moest de linksback al vervangen worden. Zijn vervanger, de oudste van het stel, was zichtbaar geen verbetering, want mede door zijn inbreng werd het al snel 2-1 en 3-1. Een gouden wissel, als je het van ons perspectief ziet. Bij een van deze doelpunten leek het niet helemaal correct, maar dat kon de pret niet drukken. Kort daarna moest ook de rechtsback vervangen worden met krakende spieren en gewrichten. Ondanks ons gropte overwicht bleef MSV wel gewoon voetballen, maar voor de rust liepen wij nog uit naar 5-1.

Tijdens de rust vonden wij het niet nodig om thee te brengen bij onze gasten, zij konden onmogelijk dorst hebben na de eerste helft.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, al kwam MSV iets meer aan voetballen toe, en creëerden zelfs nog enige kansjes. Maar met nog twee doelpunten in deze helft wisten wij de eindstand op 7-1 te brengen. Natuurlijk gingen we na de wedstrijd gemoedelijk van het veld, tenslotte kennen we elkaar door en door. Ten minste, onze vaders kennen de spelers van MSV nog J. Al met al een geslaagde middag, en weer drie punten erbij.

Dit had een mooi verslag kunnen zijn voor VDL, maar de waarheid is dat we (MSV) deze wedstrijd iets te kort kwamen. Eigenlijk duurde de wedstrijd 88 minuten te lang! We blijven gewoon trainen, en wie weet, worden we nog eens heel fit!

We begonnen met de volgende spelers: onze aanvoerder Geert (mag hij ten minste praten in het veld), Frank, Martin, Herman, Loek, Jeremy, Gary, Sunil, Wesley, Bryan, en Bas. Op de bank (bij VDL): Ronald D., Jan, en Robbert. Op de bank (thuis) Kees, Tom, en Bol, en geblesseerd Maarten, Dave. En, Henk was onze grensrechter! Al jaren afwezig Peter D, Chris K., Erik de G., en Arnold M.