top of page

Zaterdag 3 deelt de punten met DVO'32 3 (2-2)

Na vorige week het sterke Kethel Spaland op bezoek te hebben gehad, was het derde nu gastheer voor de mannen van de Marathonweg.


De uitwedstrijd ging vrij kansloos verloren (5-1), en ook nu was de ploeg uit Vlaardingen op volle sterkte naar Maassluis afgereisd. Daar tegenover stond dat het derde een opvallend drukbezochte training afwerkte op donderdag (15 man!), waarbij good old Bol ook weer van de partij was. Tijdens de training liet hij al zien uiterst scherp te zijn, en wist zelfs met een kopbal te scoren. Het verhaal gaat dat Bol eigenlijk wilde bukken om zijn kapsel te beschermen, maar toen per ongeluk de bal raakte. 


Ronald Bolijn hier in duel.

Op deze koude zaterdag hadden we besloten om in het blauwe reserve tenue te spelen. De opkomst bij het derde was dusdanig hoog dat we zelfs een ander reserve tenue moesten aantrekken, omdat er te weinig blauwe shirts waren. Wat een luxe, drie wissels! DVO druppelde het terrein van MSV op, en de druppels die bleven maar komen….wat een hoop spelers en begeleiding!

Geert D. had zich in de kijker gespeeld bij de selectie en was dit weekend geselecteerd om het tweede aan te vullen. We begonnen in de sterkste opstelling, met Jan in de goal, en de rest, Robbert, Herman, Martin, Loek, Wesley, Bryan, Bas, Gary, Kees en Ronald, had niet echt een vaste positie. Op de bank zaten Frank, Bol en Jeremy, aangevuld met Aad, Arnold M. (!) en Dave.

De warming up werd duidelijk gewonnen door onze gasten. Terwijl zij met 16 man warmliepen, konden wij slechts drie spelers tellen die een warming up deden op het trainingsveld. De andere 8 spelers wachtten rustig tot veld 1 vrij was. 

Direct na de aftrap probeerde DVO druk te zetten op onze achterste linie, maar deze stond als een huis. Rustig tikkend probeerden we onder de druk vandaan te komen, en dat lukte bij vlagen erg goed. Toch waren het de gasten uit Vlaardingen die het eerste gevaar wisten te stichten, waarbij de bal net aan de goede kant van de paal verdween. Hierna waren wij dicht bij de openingstreffer via een mooie aanval die Bryan met een volley net naast wist te werken. Het spel golfde op en neer, en bij een schot uit de tweede lijn van DVO wist Jan nog redding te brengen, maar de rebound werd beheerst ingeschoten: 0-1. Deze treffer gaf de gasten vleugels, en zij dachten dat het derde overlopen kon worden. Maar, niets is minder waar!

Het derde rechtte de rug, en zocht de aanval. Dit leidde tot een prima doelpunt, toch? Maar, de bal was de doellijn al gepasseerd en op aanwijzen van zijn verdediging deed de grensrechter van DVO de vlag omhoog. Dit late vlagsignaal werd door de scheidsrechter gehonoreerd, en hij keurde het doelpunt af, tot verbazing van DVO en MSV. Bij de volgende aanval werd Bryan in de zestien naar de grond gewerkt, en wees de scheids terecht naar de stip: penalty! De hiërarchie in ons team is duidelijk, en meteen was onze specialist, The Legend, ter plekke om zich over de bal te ontfermen, en met grote zorgvuldigheid legde hij de bal op de stip. De aanloop was stijlvol, en het schot prachtig, maar ……. het goal was net te laag, en de bal ketste op de lat…..het bleef 0-1. Dit was ook de ruststand.


De bal van Kees komt op de lat.

Het was duidelijk dat de gasten uit Vlaardingen kapot gespeeld waren door het basisteam, en dus mochten in de tweede helft Bol, Frank en Jeremy in het veld komen voor Robbert, Duuc, en Gary om het af te maken. Wij werden direct gevaarlijk en Wesley had de 1-1 op zijn schoen, maar de paal stond in de weg, helaas! Het ene hoogstandje werd afgewisseld door het nadere hoogstandje. De aanwijzingen van de bank en medespelers zijn soms wat verwarrend, zoals bleek uit het feit dat Kees de aanwijzingen van de bank (“let op….in je rug”) verkeerd opvatte. Hij dacht dat er geroepen werd: “op je rug”, en dat deed hij dan ook pardoes. Natuurlijk veerde de bank op om te vragen hoe het met hem ging. Getergd ging Kees door, en dit droeg bij aan een prima aanval die hij wist te verzilveren: 1-1!

DVO was even de weg kwijt, en het derde wilde meer. Eerst werd Bryan de diepte ingestuurd, maar hij werd door de keeper van DVO vakkundig “onder de zoden” gestopt. DVO en MSV maakten zich al op voor een penalty, maar onze leidsman besliste dat de bal gespeeld was en dus gewoon een ingooi. Nadat Bryan al zijn lichaamsdelen bij elkaar had gezocht, bleek toch dat hij nog een onderdeel miste (zijn kluit?) waardoor hij gewisseld moest worden. De dadendrang van het derde resulteerde uiteindelijk in de verdiende 2-1 via jarige job Wesley (voor de 4e keer 29 geworden ☺). Dit leidde tot wat frustratie bij DVO, want hoe kon het toch dat zo’n team met ouwe zakken opeens voor stond tegen dit afgetrainde team?

De jeugdige gasten leefden op, en bij het derde sloop toch de vermoeidheid van de training en de wedstrijd in de benen. Met nog een paar minuten op de klok wist DVO via een afzwaaiende voorzet de toch wel verdiende gelijkmaker te maken, 2-2. Hierbij moet nog wel gezegd worden dat Jan een goede vervanger van Geert is. Met een aantal mooie reddingen wist hij ons in de wedstrijd te houden, zeker de laatste 10 minuten. Helaas ging dat wel ten koste van een aantal corners, maar dat gaf ons in elk geval het gevoel dat Geert dichtbij was ;-).

We staan nu op plaats 7 met 9 uit 10. Volgende week weer thuis, nu tegen hekkensluiter Deltasport 2 dat zal proberen om tegen het 3e de eerste punt(en) binnen te halen.

Comments


bottom of page