1e competitie zege in de pocket voor M.S.V. ‘71 VR1 ( Cion – M.S.V.’71 2-3)

Zaterdagochtend mochten we voor onze doen al vroeg afreizen naar onze buurstad Vlaardingen, waar we het op mochten nemen tegen Cion. Helaas hebben we inmiddels al aardig wat blessure leed. De lange corona voetbalvrije periode heeft hier niet echt aan bijgedragen. Dus met een half fitte selectie van slechts 13 meiden begonnen we de wedstrijd. Stefanie was een van deze 13 maar alleen inzetbaar bij een noodgeval, gelukkig was dit niet nodig.

De meiden begonnen heel goed aan de wedstrijd. De eerste aanval van de wedstrijd was gelijk raak. Jordan schoot de bal knap binnen. Helaas wist de tegenstander 2 minuten later al de gelijkmaker binnen te tikken.

De tegenstander werd wat sterker en we hadden het lastig met de snelle rechter spits. Melanie kreeg de 1e helft aardig wat ruimte om de rechterkant en wist aardig wat kansjes te creëren. Het was dan ook Melanie die met een mooie solo door de verdediging alleen voor de keeper kwam te staan en hard de bal op het doel schoot. De keepster wist de bal tegen te houden maar in de rebound tikte Irena haar 1e doelpunt binnen. 5 minuten later was het weer Melanie die de bal in het strafschop gebied kreeg, helaas kwam ze niet tot een schot omdat de bal onder haar belandde, maar Neyka wist de bal toch nog te ontfutselen en te scoren 1-3. In de laatste minuten van de wedstrijd wist de linker spits van de tegenstander te ontsnappen aan onze verdediging. Ylva pakte haar bij haar shirt duidelijk buiten het strafschopgebied maar de tegenstandster wist haar val uit te stellen totdat ze in ons strafschopgebied kwam en liet zich toen vallen. Helaas was er geen VAR aanwezig om de beelden terug te kijken dus gaf de scheidsrechter een penalty. Josephine die al menig redding had gemaakt straalde heel veel zelfvertrouwen uit. Daar had de tegenstandster veel last van en schoot de bal op de lat. In de rebound ging hij er gelukkig voor ons ook niet in. Met 1-3 gingen we de rust in.

De 2e helft begon de tegenstander heel fanatiek, Josephine die was blijven keepen had weer een paar schitterende reddingen nodig om het team op een riante voorsprong te houden. De krachten raakte bij beiden ploegen op wat resulteerde in een saaie 2e helft die op en neer ging. Vlak voor tijd kreeg Melanie een gele kaart en moest voor de resterende speelminuten het veld verlaten. Hierdoor kwamen we met 10 vrouwen te spelen. Hier wist de tegenstander in de laatste seconden van de wedstrijd nog handig gebruik van te maken en scoorde nog 1 doelpunt. Hiermee kwam de eindstand op 2-3 . Een knap resultaat met maar 1 wissel en een aantal licht geblesseerde speelsters in het veld. De eerste 3 belangrijke punten van het seizoen binnen! Op naar de volgende punten.

Wil je dat live meemaken kom ons dan zaterdag 2 oktober aanmoedigen. We spelen om 13.00 uur thuis tegen CWO.