top of page

M.S.V. ’71 VR 1 aardig op schot tegen HBSS (7-0)

Inmiddels zijn we een paar weken onderweg en hebben we 3 geblesseerde speelsters en ook moest Robine zich vrijdag afmelden, te ziek om te voetballen. Gelukkig beschikken we inmiddels over een grote selectie en kan vaste invalster Romy mee doen als het nodig is.

De eerste 20 minuten was het even zoeken naar onze nieuwe speelwijze. Na het verlies van vorige week speelden we met een nieuwe tactiek waar we nog even aan moesten wennen. Zo was bijvoorbeeld Maaike naar het middenveld gegaan waar ze super sterk de rol van rechtermiddenvelder wist te vertolken.

Uiteindelijk bleek de tactiek te werken en kreeg Melanie de bal, helemaal vrij staand aan de zijkant van het veld. Melanie liep met de bal naar de achterlijn en gaf een mooie voorzet, door een mooi overstapje van Neyka belandde de bal voor Jordan haar voeten die geweldig de 1-0 binnen schoot.

Onze verdediging had het gelukkig niet heel lastig. Ze moesten wel een paar keer in actie komen en deden dit geweldig.


Gedurende de wedstrijd kwam er steeds meer publiek toegestroomd. Zo kwamen de trainer van ons 1e (heren)team en een profvoetballer onze tactiek ook afkijken .

Een minuut of 15 later was het Neyka die goed doorging waaruit een scrimmage voor de doel ontstond. Uiteindelijk zagen we de bal achter de keepster belanden. Irena bleek deze bal als laatste geraakt te hebben.


Met deze tussenstand gingen we de rust in.

Na de rust kwamen de meiden weer fris de kleedkamer uit. René en Anky, die ook heel de wedstrijd trouwe supporters waren, wilden de meiden extra stimuleren dus werd er per doelpunt een kannetje wijn beloofd. Dat heeft de familie den Boer geweten. Meiden blijken dus heel veel te doen voor wijn, terwijl ze bij de jeugd nog hardwerken voor een AA-tje.

De tweede helft wisten de meiden nog maar liefst 5x te scoren, 3x Jordan, 1x Neyka en 1x Romy onze super invaller.


De meiden hebben het publiek en de coaches een heerlijke wedstrijd laten zien. Na de wedstrijd werd het nog lang gezellig op de club en zoals aangegeven had de coach van ons 1e (herenteam) de tactiek van de meiden goed afgekeken, die wisten maar liefst met 9-0 te winnen.

Volgende week zaterdag zijn de meiden vrij, dat hebben ze dan ook meer dan verdiend.

30 oktober mogen ze aantreden voor een vroege uitwedstrijd tegen Ariston. Heb je zin om ze aan te moedigen dan zien we jullie daar!
Comments


bottom of page