top of page

M.S.V. ’71 VR 1 wint derby van VDL VR 2 met 6 - 3

Dit jaar speelt M.S.V.’71 vrouwen 1 met een heel jong team in de vrouwen competitie, de gemiddelde leeftijd ligt op 18 jaar. En uit de laatste 3 wedstrijden hebben de meiden maar liefst 7 punten weten te slepen. Afgelopen zaterdag stond de derby tegen VDL vrouwen 1 op het programma. Dit was op papier een super spannende wedstrijd, de nummer 3 VDL tegen de nummer 4 M.S.V. 71.

Helaas moesten we in de ochtend een grote tegenslag incasseren, Denise kon helaas niet aan de wedstrijd meedoen. Gelukkig hadden we nog 14 meiden over waarmee we toch een sterk elftal op de mat konden zetten, vooral ook omdat Marieke ons kwam versterken.

Het was een wedstrijd die erg vroeg begon voor een Vrouwenteam. De oogjes waren in de kleedkamer dan ook nog erg slaperig. Ook had een aantal meiden nog te maken met de nasleep van een corona infectie en hier en daar een darmprobleempje.

We begonnen dan ook niet echt scherp aan de wedstrijd. We stonden namelijk al na 43 seconden met 0-1 achter. Gelukkig hadden de meiden dit nodig om goed wakker te worden. Irena wist hierna met een hele mooie spectaculaire actie de stand op 1-1 te brengen.

En al snel liepen we door een mooi Goal van Marieke uit naar 2-1. Marieke die normaal niet in de voorhoede te vinden is werd voor deze wedstrijd in de spits gezet en ze was hierin niet heel onverdienstelijk. Ze strooide met geweldige passes en wist ook nog de helft van de doelpunten van M.S.V.’71 voor haar rekening te nemen. Helaas volgde na onze 2-1 snel de 2-2.

Onze achterhoede had het in het begin knap lastig met de snelle spitsen van VDL. Na een tactische wissel door Shuney in te brengen in de verdediging en Suus op het middenveld te zetten had onze achterhoede meer snelheid en kregen we ook meer overwicht op het middenveld. Dit resulteerde in een geweldig mooi doelpunt van Marieke waarbij het publiek van de tegenstanders zelfs stond te klappen. Met een 3-2 tussenstand gingen we met vertrouwen de rust in.

Op onze wedstrijd was veel publiek afgekomen. Iedereen genoot van het heerlijke zonnetje. Ook hadden we bij onze dug-out gezelschap van 2 baby’s, oud speelsters en een hond die het voetballen voor de meiden nog leuker maakte.

De 2e helft wisten we dan ook snel uit te lopen naar 4-2 en vervolgens 5-2. De tegenstanders waren het hier niet mee eens en wisten er ook nog 1 in te prikken. Gelukkig was ons antwoord hierop nog een doelpunt waarmee de eindstand op 6-3 werd gebracht. Met in totaal 3 doelpunten van Marieke en 3 van Irena wisten we vandaag eindelijk weer lekker het doel van de tegenstander te vinden. En we zijn met deze uitslag ook VDL voorbij gegaan op de ranglijst wat uiteraard een heerlijk gevoel geeft.

Volgende week spelen we weer thuis, dan om 13.00 uur. Het zou gezellig zijn als jullie ons weer allemaal komen aanmoedigen. Tot zaterdag!