top of page

JO 19 1 wint in een bijzonder spannende wedstrijd met 4-3 van den Hoorn.

Op vrijdag was het nog onzeker of de wedstrijd door kon gaan. Helaas zijn er maar weinig scheidsrechters op M.S.V.’71 en vooral als je in de middag speelt is er niet veel animo om een wedstrijd te fluiten.

Gelukkig was Mister MSV, Martin van zweden wederom bereid om de jongens te fluiten. Marieke van Zweden moest het een keer doen zonder haar vader aan de lijn om haar aan te moedigen. De jongens waren wel super blij dat Martin hen wilde fluiten. Zo blij dat ze Martin van Zweden bedankten met een SintenKerstkado.Ook is Jeroen in het zonnetje gezet en wordt ook zeker Maarten niet vergeten. Zonder Maarten en Jeroen is het voetballen op zaterdag niet mogelijk.

De wedstrijd begon om 12.30 uur op veld 3. Het was goed koud maar daar zijn we tegenwoordig goed op voorbereid met diverse dekens om de spieren van de wissels warm te houden.

Helaas begonnen we niet scherp aan de wedstrijd, al heel snel keken we tegen een 0-2 achterstand aan terwijl de tegenstander niet veel beter was. Na 30 minuten wedstrijd werd er gewisseld en kwamen er maar liefst 4 nieuwe spelers het veld in. Daan en Youri werden het nieuwe centrale verdedigingsduo en Lodewijk schoof één linie naar voren door, naar het middenveld. Hier had de tegenstander het moeilijk mee en wist zelf geen kansen meer te creëren dankzij het sterke verdedigen van onze mannen. We kregen zelf steeds meer mogelijkheden wat uiteindelijk resulteerde in een mooi doelpunt van Lodewijk. Met 1-2 achterstand gingen we de rust in.

De 2e helft begonnen we goed en kregen heel veel kansen. Helaas had de grensrechter van de tegenstander het heel koud en bleef maar vlaggen om zichzelf warm te houden. Den Hoorn wist echter uit het niets de 1-3 binnen te tikken. Dit was voor ons het teken om weer 4 wissels in te brengen en Lodewijk mocht nog een linie naar voren, de spits in. En onze rechter vleugelverdediger Milan met de snelheid van een TGV mocht een keer rechtsvoor de tegenstander proberen gek te maken. M.S.V. ging alles of niets spelen en Daan schoof door naar het middenveld en achterin werd 1 op 1 gespeeld. Op randje buitenspel wisten Lodewijk en Milan te ontsnappen aan de tegenstanders en Lodewijk wist knap overeind te blijven en de 2-3 binnen te schieten. M.S.V.’71 kreeg er weer geloof in en iedereen ging er dan ook vol tegenaan. Ook de reservespelers wisten hun teamgenoten zo aan te moedigen dat kort na de 2-3 ook de 3-3 werd ingeschoten door Lodewijk. Ouders, opa’s en oma’s, broers en zusjes en andere supporters die de kou trotseerden konden hun ogen niet geloven en vierde het doelpunt met luid gejuich.


Kort voor tijd ontstond er een scrimmage voor de goal bij den Hoorn, Sven wist de bal buiten de 16 terug te leggen op Daan die vervolgens knoerthard de bal op het doel schoot. Deze bal belandde tot ieders verbazing en geluk schitterend in het doel van de tegenstander. 4-3, dit doelpunt werd gevierd alsof de jongens wereldkampioen waren geworden. De gehele reserve bank sprintte het veld op om dit te vieren met het team. Niet veel later werd er door de zeer goed leidende scheidsrechter afgefloten en waren de 3 punten meer dan verdiend.

Na de wedstrijd keek bijna het gehele team in onze gezellige oranje kantine naar het Nederlands elftal. Met bittergarnituur en limonade was er ook hier weer heel veel om te juichen!

Een super geslaagde zaterdag met mooie resultaten, volgende week de laatste wedstrijd van de 2e fase. Een fase waarin de mannen terug mogen kijken op een zeer goede periode.

Comments


bottom of page