top of page

JO15-1 speler Rody van Baalen geblesseerd naar ziekenhuis


Afgelopen zaterdag is JO15-1 speler Rody van Baalen zodanig geblesseerd geraakt, dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Er werd gevreesd voor een heup breuk of een heup uit de kom. Dat bleek gelukkig niet het geval.


We spraken kort met Raymond van Baalen, de vader van Rody over wat er precies is gebeurd en over de stand van zaken op dit moment.


"In de 2e helft kreeg Rody een diepe bal van Kayne en ging alleen op de keeper af. We dachten op de bank dat de 4-0 er aan zat te komen. Maar in een split second lag hij op de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt was. En ik hoorde gelijk een schreeuw van de pijn. Toen wist ik al dat het niet goed was. Hij lag echt te janken van de pijn op het veld. Hij lag ook in een bepaalde houding en greep gelijk naar zijn heup. Ook kon hij op dat moment zijn been niet meer bewegen.


We dorsten hem niet op een brancard te tillen en hebben toen 112 gebeld. We hebben hem met een deken een beetje warm proberen te houden. Voordat de ambulance kwam is Rody ook nog even buiten bewustzijn geweest. Waarschijnlijk van de pijn en hij kreeg ook nog een bloedneus.


Uiteindelijk zijn er foto´s gemaakt in het Sint Franciscus ziekenhuis. Daaruit bleek gelukkig dat het geen breuk was en ook dat de heupniet uit de kom was. Wat het dan wel was konden ze niet precies zeggen. Waarschijnlijk iets met een band in de buurt van de lies. Rody is nu thuis en krijgt sterke pijnstillers. Morgen belt het ziekenhuis om eventueel verdere stappen te nemen" .

Comentários


bottom of page