top of page

M.S.V.'71 JO15-1G -tegen Lyra en FC ' Gravenzande


Van de laatste bekerwedstijd naar de eerste van de competitie. Vorige week geen verslagje geweest, dus klein beetje samenvoegen dan maar.

De laatste wedstrijd voor de beker tegen Lyra ging eigenlijk nergens meer over. Het piep-, piepkleine kansje dat er nog was om door te gaan op doelsaldo namen we niet echte serieus. De wedstrijd zelf wel gelukkig !!

Van begin tot eind werd er keihard gewerkt, werden de posities goed bezet en hield iedereen zich aan zijn/haar opdracht. Lyra kwam er niet of nauwelijks aan te pas en dat bleef de hele wedstijd zo, ze wisten vreemd genoeg nog wel twee keer te scoren, maar dat lag eigenlijk meer aan onszelf. Als uitslag konden we 5-2 noteren. Heel goed gedaan !


Dan door naar de eerste competitiewedstrijd. Uit bij FC 's Gravenzande, een prachtige nazomer dag en op het eerste veld nog wel!! Dat beloofde wat te worden.

Na de gebruikelijke donderspeech van Rico en een handleiding van de scheids over hoe je een uitbal goed moet nemen gingen we het veld op en startte de wedstrijd. Bij het team van FC 's Gravenzande veel grote, sterke jongens. Dat is iets waar wij er wat minder van hebben, maar in de eerste 20 minuten merkte je daar helemaal niets van. MSV ging eigenlijk gewoon verder waar ze vorige week gebleven waren. Goed de taken uitvoeren, de bal rond laten gaan en druk zetten. FC 's Gravenzande kwam nauwelijks van hun eigen helft af en we kregen veel kansen, waarvan er eentje door Maikel werd omgezet in een goal.

De tweede en derde bleven echter uit en dan gaan de ijzeren wetten van het voetbal gelden: wanneer je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het. Het initiatief ging langzaam over naar FC 's Gravenzande en nog voor rust viel de 1-1.

Een nieuwe donderspeech in de rust leverde in het begin nog niet veel op. FC 's Gravenzande maakte goed gebruik van hun fysiek en het spel golfde heen en weer. Toch wist MSV zich hier langzaam onderuit te voetballen en het spel ging weer wat meer lopen. Van achteruit werd er ook meer opgekomen en uit een solo wist Lars de 1-2 te scoren. En nu doorzetten, dachten we allemaal. Helaas maakte een afstandsschot de voorsprong weer ongedaan en daarna ging FC 's Gravenzande erop en erover en scoorde nog tweemaal.

Je merkt dat er hier en daar wat pijntjes zitten (Ryan speelde niet, Tobiasz en 'Spanjaard' vielen geblesseerd uit), dat we (te) veel kansen nodig hebben en dat we als team moeite hebben met fysiek spel, want qua voetbal waren we zeker niet de mindere. Uitslag (helaas) 2-4 en uiteindelijk verdiend verloren, denk ik. Komende week weer lekker trainen, hopen dat iedereen fit is/wordt en volgende week nieuwe kansen. 


groeten Marttin

Comments


bottom of page