JO16-1, 12 en 19 februari, Jantje huilt, Jantje lacht !!

Hierbij het verslag van de wedstrijden van onze JO16-1 uit tegen HVV JO16-2 van 12 februari en thuis tegen Wilhelmus JO16-3 van 19 februari 2022

12 en 19 februari, Jantje huilt, Jantje lacht !!

Laten we beginnen met de uitwedstrijd tegen HVV; met de topper tegen Wilhelmus in het vooruitzicht moest deze wedstrijd eigenlijk worden gewonnen. Puntverlies zou ons de koppositie kosten en misschien ook nog een mentale dreun opleveren. Maar eerst moesten we er zien te komen. Waar we dachten vorige week de laatste corona loodjes te hebben gehad, kregen we hier nog een nabrander omdat we langs de demonstraties in Den Haag moesten zien gekomen. Dit omdat HVV in het hartje van Den Haag ligt (wel een heel mooi sportcomplex overigens). We kwamen op tijd aan, maar het kostte een deel van de voorbereiding. Daarnaast bleek dat Daan deze wedstrijd helaas niet ging halen. Op het eerste veld (echt gras, maar wel slecht) gestart. Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat dit een taaie pot ging worden. HVV klapte er direct bovenop en gaf weinig ruimte om te voetballen. Verder een erg jonge scheidsrechter die wel heel veel door liet gaan, iets wat de wedstijd ook niet ten goede kwam. Het spel golfde heen en weer, zonder dat we echt veel kansen zagen. Pas rond de twintigste minuut werd er voor het eerst op de goal van HVV geschoten. Een goede tackle op de bal in het strafschopgebied van MSV leverde HVV ineens een strafschop op. De scheidsrechter had schijnbaar het idee dat wanneer een aanvaller valt dit dan ook maar een penalty moet zijn. Dat was schrikken dus……maar met een dubbele redding (de penalty EN de daaropvolgende rebound) hield Bart de ploeg op de been 😮‍💨. Rusten 0-0 dus, in het prachtige kleedkamergebouw van HVV

Na de rust hetzelfde beeld: een hele moeizame wedstrijd, met steeds meer overtredingen van de jongens van HVV omdat deze toch niet werden bestraft. Uit een chaotische situatie voor de goal werd echter wel gescoord door Max: 0-1 !!. Waar we dachten de wedstrijd nu door de kunnen trekken, kwam de 1-1 helaas veel te snel. Een (in onze ogen uiteraard 😉) terechte penalty na een charge op Max werd weggewuifd door de scheids, maar in het restant van de wedstrijd waren de kansen vooral voor HVV, met reddingen van Bart en een bal van Marieke op de eigen lat kwamen we wat dat betreft nog goed weg. 1-1 leverde weliswaar puntverlies op, maar om met Rico te spreken: wanneer je een wedstrijd niet kunt winnen, moet je zorgen dat je hem niet verliest!

Dan de volgende wedstrijd: thuis tegen Wilhelmus. Deze wedstrijd was een ingelaste die al om 10 uur startte, maar wel op veld 1, dus dat was een meevaller.

De hele week was er tijdens de trainingen veel aandacht besteed. Verliezen zou Wilhelmus op vier punten brengen, wat wel een groot gat zou opleveren. Daan was er weer bij, maar Rick Niemantsverdriet helaas niet (vinger gebroken). Dit betekende wat aanpassingen in het strijdplan. Storm Eunice was net met veel geraas over ons land getrokken, en de sterke wind die er nog was zou een behoorlijke invloed op de wedstrijd blijken te hebben. Wilhelmus JO16-3 bleek behoorlijk getroffen door Corona, miste vier spelers en had 3 vervangers opgetrommeld, waarvan er minimaal twee uit de JO-18 bleken te komen. We moesten het ermee doen. De eerste helft gestart met de wind tegen leverde een boeiende (en vooral spannende) wedstrijd op, maar geen doelpunten. Het ging behoorlijk gelijk op, maar Wilhelmus had behoorlijk wat snelle en vaardige spelers en de wind mee en we waren denk ik allemaal stiekem blij dat we met 0-0 de rust haalden.

In de rust erop gehamerd om concentratie te behouden, de taken uit te blijven voeren en vooral te blijven voetballen. De wind was nog wat sterker geworden en we merkten dat de wedstrijd zich na de rust meer op de helft van Wilhelmus afspeelde, zonder dat we echt overwicht hadden. Waar de ‘echte’ wil om te winnen in de vorige wedstrijd een beetje ontbrak, was deze er nu wel en je ziet dat dit soms net het verschil kan maken. Dankzij goed doorzetten van het hele team zagen we kans om in korte tijd tweemaal te scoren; eerst Max (weer de eerste goal), toen Jayden. Dit gaf MSV een behoorlijke mentale oppepper, en Wilhelmus een flinke dreun. De rest van de wedstrijd was nog erg spannend, maar MSV bleef geconcentreerd en Bart hield zijn doel schoon. De drie punten bleven in Maassluis en de competitie ligt nog helemaal open !!