top of page

M.S.V.’71 JO16-1 kampioen in de 2e klasse!

Zaterdag 8 juni stond de laatste wedstrijd voor dit team op het programma. Aan de thuiswedstrijd tegen B.V.C.B. JO16-1 moest minimaal één punt overgehouden worden. Gelijkspel of winst was dus voldoende. Zo niet, dan zou SVS JO16-1 kampioen worden, want die hadden een veel beter doelsaldo en het onderlinge resultaat tussen beide teams was 3-3.


Bijzonder seizoen

Het was een bijzonder seizoen. Drie weken voor aanvang van de competitie bleek de beoogde trainer toch niet beschikbaar. Ron van Straaten polste toen trainer van het tweede elftal, Steve James en die was bereid de trainingen te verzorgen. Op zaterdag kon hij er dan alleen niet bij zijn. René Tunker en André Swertz namen de coaching en begeleiding op zaterdag daardoor voor hun rekening.


Doordat Mohamed begin van het seizoen aangaf toch niet door te willen, begonnen we met maar 11 spelers. Toen de competitie een maand oud was, kwam Brahim er nog bij. Met twaalf was het toch nog te krap. Daardoor was er praktisch iedere donderdagavond na de training contact met de trainer van JO15-1 Gary Brown, om invallers te regelen en later ook andersom voor invallers van 16-1 naar 15-1. Dat overleg en die uitwisseling was zeer waardevol en zonder dat hadden we regelmatig niet kunnen voetballen en waren we zeker geen kampioen geworden.


Ook Diana en Jenny van het wedstrijdsecretariaat hebben heel erg meegeholpen door op ons verzoek thuiswedstrijden van 15-1 en/of 16-1 qua tijd te veranderen, zodat we toch bij elkaar in konden vallen. Soms stelden de dames zelf al aan ons voor dit te doen, omdat ze zagen dat invallen anders niet uitkwam.


Competitieverloop

De eerste fase werd het team met één punt minder tweede achter HVC. De tweede fase werden ze weer tweede achter HVC, maar toen met één wedstrijd minder gespeeld. Indien die wedstrijd wel gespeeld en gewonnen was, zou het team eerste geworden zijn.


De derde fase was lange tijd erg spannend. De teams zaten qua niveau heel dichtbij elkaar. Dat bleek ook wel uit de uitslagen. Zo werd op 25 mei nog 1-3 verloren van Xerses, wat één na laatste stond in de poule. Door die uitslag leek het team de kans om kampioen te worden vergooid te hebben en in de laatste weken konden ineens maar liefst nog vijf teams als hoogste eindigen.


Gelukkig richtte de Zwart-witten zich vorige week tegen mede kanshebber Steeds Hooger op. Zo slecht als het team tegen Xerxes was, zo goed was het tegen dit elftal uit Rotterdam. Met prachtig voetbal werd gewonnen met 1-4. Doordat een andere kanshebber, Soccer Boys onverwacht verloor, had MSV weer de beste kaarten.


Kampioenswedstrijd

Na een goede voorbereiding begon het team zaterdag 8 juni met twee invallers uit JO15-1 geconcentreerd aan de kampioenswedstrijd. Al snel bleken de aanvallende aspiraties van de thuisploeg, die veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden was. Een prima getrapte vrije schop van net buiten het strafschopgebied raakte nog de lat. Snel daarna volgde een identieke vrije trap, die nog door de keeper tot corner verwerkt kon worden. Uit die goed genomen hoekschop werd prachtig ingekopt: 1-0.


Er volgde nog een schot, wat door de keeper mogelijk net achter de lijn van het vijandelijk doel werd gehaald, maar door het ontbreken van doellijntechnologie kon dat niet goed waargenomen worden. Het duurde tot 8 minuten voor rust voordat na een goede dieptepass de 2-0 gescoord werd.


Een kwartier na rust werd heel goed gezien dat de keeper van B.V.C.B. te ver zijn goal uit was en deze werd met een goed geplaatst schot gepasseerd: 3-0. De tegenstander bleef overigens toch goed voetballen. Hun vaste keeper bleek net voor aanvang van de wedstrijd te ziek om het doel te verdedigen. Hij werd vervangen door een veldspeler, die het heel goed deed. Omdat er verder niet meer gescoord werd, bleef het 3-0 en dat was ruim voldoende om het kampioenschap te gaan vieren.


Dankwoord

Hoewel dit kampioenschap natuurlijk door de spelers behaald is, was het zonder een heleboel hulp nooit gelukt.

Dank gaat dan ook uit:

- naar Ron voor het regelen van trainer Steve

- naar Steve voor de trainingen

- naar Michael, Maurice, Karim, Cees Jan en Ramon voor het vlaggen

- naar Gary en Dave voor het regelen van invallers

- naar de invallers van JO15-1

- naar Diana en Jenny voor het nodige verzetten van wedstrijden

- naar de ouders die bardienst gedraaid hebben en naar de barcommissie zelf

- naar René en André die de begeleiding en coaching op zaterdag voor hun rekening namen

- naar anderen die we mogelijk vergeten zijn


Op naar een volgend seizoen!Op de foto: Taoufik Bouzalmad, Dani van der Eijk, Thomas de Heide, Wessel Hut, Niels Niemantsverdriet, Eduardo Post, Dean de Smit, Rick van Straaten, Ramon Swertz, Brahim Talhaoui, Bart Tunker (JO15-1), Simon Tunker, Nick Warnaar (JO15-1), Lars Weeling, Luuk van Zandvliet, Steve James, André Swertz en René Tunker

Comments


bottom of page