JO16-1 thuis tegen HBS, we mogen weer!!

Op 29 januari speelde JO16-1 hun eerste wedstrijd na de winterstop. De laatste wedstrijd was alweer van 29 november 2021 (en nog zonder verslagje ook ā˜¹); in een hele moeizame wedstrijd, op een zwaar veld, uit tegen Die Haghe, liep het team daar tegen het eerste puntverlies aan: 2-2 (toch nog een verslagje šŸ˜‰).

Door een fikse lockdown, zonder mogelijkheden om te trainen als team, zakte daarna eigenlijk het hele ritme van bij elkaar zijn, trainen en spelen als een kaartenhuis in elkaar en moesten we als het ware helemaal opnieuw beginnen. Wie Rico een beetje kent, weet hoeveel moeite hem dat kost (niet het opnieuw beginnen, maar wel het moeten trainen zonder doel en zonder veel middelen). Veel keus was er echter niet, dus we maakten er het beste van met bv wat duurlopen in groepjes van 4. Gelukkig kregen we medio januari weer de mogelijkheid om tot acht uur 's avonds te trainen zodat we de draad weer op konden pakken. Van wedstrijden was toen nog geen sprake. Afwachten dus.

Het verlossende woord kwam in de week van 25 januari: versoepelingen šŸ˜ŠDat betekende echter ook direct de wedstrijd tegen HBS thuis. Het voelde als een herstart van de competitie, maar dan met de wetenschap dat je koploper bent en dat hĆ©Ć©Ć©l graag wilt blijven. Werk aan de winkel dus ! Ondertussen nog steeds Marieke tobbend met haar blessure en onze Ricksen die allebei Corona bleken te hebben. Zonder wedstrijdritme en niet compleet startten we op veld 2 voor de wedstrijd tegen HBS. Dit bleek een zeer hard werkende en stugge tegenstander te zijn die er vanaf de aftrap met zijn allen vol in gingen. De eerste de beste tegenaanval van MSV leverde echter (gelukkig) direct een doelpunt op: 1-0 via Max.

HBS ging stug door en pas na een minuut of 10 wist MSV zich een beetje aan de druk te ontworstelen en golfde het spel heen en weer met een bal op de paal van Maikel en een belangrijke redding van Bart aan de andere kant. Het spel verplaatste zich langzaam naar de helft van HBS, maar behalve een (afgekeurd) buitenspeldoelpunt van Chahid bleef het 1-0. In de rust de speech van Rico (we waren het ā€“ bijna ā€“ gaan missen, maar hij hield het rustig deze keer) en vervolgens, met de wind in de rug deze keer, het veld weer op. De tweede helft kenmerkte zich vooral door het steeds maken van verkeerde keuzes door MSV (te hard, te zacht, verkeerde hoek, te lang wachten), waardoor het vooral vanaf de kant billenknijpen was. Dat het ook anders ā€“ en simpel ā€“ kan bewees het enige doelpunt in de tweede helft: Tijn kwam door over rechts, slalomde naar binnen en zette voor op Jayden, die nu wel simpel de goede hoek koos: 2-0 en de eindstand. Het was wat roestig allemaal (ook weer niet vreemd), maar met hard werken bleven de drie punten lekker in Maassluis EN er zat weer een wedstrijd in de benen. Top gedaan !!