top of page

Kan JO16-1 de goede lijn doortrekken in de nieuwe tenues?

Dat was de hamvraag voor deze dag, maar eerst moesten er een paar hobbels worden genomen. Allereerst bleek s 'morgens vroeg dat de beide grasvelden (2 en 3) onbespeelbaar waren omdat er een enorme bak regen was gevallen. Om toch wedstrijdritme vast te houden werd geprobeerd om Semper Altius te bereiken en te bekijken of de wedstrijd eventueel in de middag op veld 1 (kunstgras) zou kunnen worden gespeeld. Het wilde echter maar niet lukken om contact te leggen met Semper Altius en de klok tikte gewoon door. Uiteindelijk lukte het via een omweg toch en was het team van Semper Altius bereid om s' middags om half 3 te spelen. Top !

Verder hadden we vandaag de primeur om in de nieuwe tenues te kunnen spelen. Onder regie van Rico werd het team geregisseerd voor de teamfoto's, gemaakt door Aad Cordia, waarvan onderstaand het resultaat. Helaas ontbreekt alleen Tobiasz nog, die vandaag niet aanwezig kon zijn:


MSV'71 JO16-1 in nieuw tenue, sponsors: BosDaalen, Koningshoek en Jete kinderdagverblijf Djoy

Nog eentje, op de rug met de naam van de nieuwe sponsor (Bos Daalen):


Dan de wedstrijd. Je hebt soms het gevoel, als de tegenstander het veld op komt lopen, dat een aantal spelers reusachtig groot lijkt en je het idee hebt dat je naar een andere lichting staat te kijken. Dat hadden we hier ook een beetje, waardoor sommigen van het team een beetje geïntimideerd leken. Rico hield hier weliswaar rekening mee in zijn verhaal, maar je zag het in het begin toch wat terug in het veld.

We startten in de vertrouwde opstelling, met Marieke uit voorzorg op de bank. Dankzij de goede organisatie wist MSV direct druk te zetten wat – met wat hulp van de tegenstander (eigen goal) – opnieuw resulteerde in een snelle 1-0. Uit een goede aanval vond Rick Niemantsverdriet een gaatje in de korte hoek en stonden we vlotjes op 2-0. We zagen dat Semper Altius individueel heel goede voetballers heeft, maar als team in zijn geheel wat minder. Uit een mooie combinatie scoorde Lars de 3-0,

waarna het spel wat meer heen en weer golfde, maar zich wel grotendeels afspeelde op de helft van de tegenstander met nog een bal op de kruising en een kopbal op de paal. Rusten met 3-0 dus.

De tweede helft werd sterk gestart door Semper Altius, maar de kansen bleven voor MSV. Menno miste in eerste instantie een kansje, maar schoot de tweede wel mooi binnen met zijn linker. 4-0 en een mooie marge. Die was nodig ook, want Semper Altius bleef aanzetten met een aantal sterke jongens voorin en op het middenveld. Er wordt geappelleerd voor hands in het strafschopgebied en vlak daarna op de lat geschoten, maar gelukkig voor MSV blijft het 4-0. Marieke komt er dan in voor Rick van Straaten. Uit een corner van Maikel kopt Daan (wie anders) de 5-0 binnen


en Semper weet dat de wedstrijd gelopen is. Toch zien we nog 10 minuten die lijken op wat er dezelfde avond nog gebeurt in de wedstrijd Montenegro-Nederland: MSV gaat op zoek naar de volgende treffer, maar krijgt er in korte tijd 2 om de oren door stug doorzetten van Semper Altius. De laatste 10 minuten zijn dan ook voor de tegenpartij, maar gelukkig voor MSV blijft de marge groot genoeg om de 3 punten in Maassluis te houden. 3 gespeeld, 9 punten en 3 wedstrijden grotendeels gedomineerd. Mooi om te zien is het doorzettingsvermogen en de inzet van de ploeg, die het tegenstanders moeilijk maakt om te voetballen, en ondertussen zelf het spel kan blijven maken. Top gedaan weer en op naar de volgende wedstrijd.


Groeten, Rico en Martin


Comments


bottom of page