• duucie

M.S.V.’71 3 – Loosduinen 3 1-1 (1-1)

4 mei 2024

De afgelopen tijd zijn de wedstrijdverslagen erbij ingeschoten door verschillende omstandigheden. Zo heeft de Megaweek ook een grote stempel gedrukt op het spel niveau. Het laatste verslag was van de wedstrijd tegen koploper Honselersdijk, maar daarna werd er weldegelijk gevoetbald, althans, we stonden in het veld. Tegen Naaldwijk werd wat geflatteerd met 5-0 verloren, en tegen HVC’10 werd ook nog nipt verloren (3-2), maar tegen stadsgenoot VDL herpakten we ons en wonnen we met 4-1!

Op deze mooie, zonnige lentedag moesten we aantreden tegen de nummer 2 van de competitie, Loosduinen. Zij zijn nog in de race voor het kampioenschap in de kelderklasse en wilden dan ook graag de punten mee nemen uit Maassluis. Dat er druk op deze wedstrijd stond was de hele week al te merken, maar liefst 14 spelers melden zich afgelopen donderdag voor de training. Of speelde het mooie weer een grote rol om een aantal spelers over de streep te trekken om weer te trainen?

Vandaag hadden we maar liefst 5 (!) wissels, en we begonnen met de spelers die het meest talentvol zijn: Keeper en aanvoerder Geert, Reno, Herman, Michael, Robbert, Loek, Luuc, Martin, Wesley, Timo, Emmie. Op de bank was bijna geen plaats, maar Kees S jr, Bas, Ronald, Sunil en Frank zaten langs de kant. Fer, samen met Gino, was er met de gewassen, gestreken, en opgevouwen tenues, Henk pakte de vlag om langs de lange zijde van het veld te rennen en daar zijn eigen wedstrijd te spelen, en Jan vH ging dit keer als scheidsrechter optreden, mede om Bas een plezier te doen. Oh ja, Jack B “patella” (=knieschijf) was er ook nog, maar zonder directe rol binnen het team. Zelf verzint hij de meest mooie functies: mental coach? Hij werkt inderdaad wel op je zenuwen, dus dat zou kunnen. Performance coach? Gezien het spel is hij daar ook niet in geslaagd. Thee klaarzetten in de rust? Nee, dat heeft Fer gedaan (bedankt!). Bier na afloop? Nee, dat deden Henk en Robbert (oude vlees eerst?). Afijn, mocht u hem een keer spreken, vraag gerust wat zijn rol is, en geef dat vooral door aan het derde.

Ondanks de drukte langs het veld voor deze semi-topper, was op de tribune Kees “Statler” sr te ontdekken, dit keer zonder de andere muppet Wim “Waldorf” Bijkerk. Het bleek dat de laatste zijn scootmobiel niet gestart kreeg, en daardoor de Vloot niet kon verlaten. Gelukkig was de schoondochter van Statler bereid om hem te begeleiden naar M.S.V.’71.

Zoals altijd, wordt de warming up uiterst serieus gedaan, voornamelijk bij de tegenstander. Maar, het derde begint steeds heel scherp aan de wedstrijd, en na 2 minuten was het dan ook al 0-1. Een hoge voorzet werd door Robbert tot corner verwerkt, terwijl keeper Geert volledig mistastte en zijn eigen verdediger onder de denkbeeldige mat schoffelde. Robbert wilde eigenlijk niet eens de bal verdedigen, maar voorkomen dat Geert de bal tot corner zou verwerken. De corner werd perfect neergelegd op het hoofd van de spits van Loosduinen, die geheel vrijstaand kon inkoppen: 0-1. Loosduinen was zichtbaar blij met deze vroege openingsgoal, en gesteund door deze meevaller gingen zij in een laag tempo op zoek naar nog een treffer.

De eerste 15 minuten veranderde er weinig aan het spel, Loosduinen had de bal, en het derde probeerde het verdedigend goed neer te zetten. Dit lukte uiteindelijk verrassend goed, en gaf ons het vertrouwen om ook eens op de helft van de tegenstander te komen. Wij werden dan ook een aantal keren gevaarlijk, maar de scherpte ontbrak nog een beetje. Bij een van onze uitvallen werd er een overtreding gemaakt op de helft van Loosduinen. De vrije trap die hierop volgde viel pardoes voor de voeten van Wesley, die niet nadacht, en de bal keihard binnen schoot: 1-1! Het spelbeeld kwam iets meer in evenwicht, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. En zo floot scheidsrechter Jan precies na 45 minuten af voor de rust.

In de rust werd er ingegrepen, en kwamen Sunil, Ronald, Bas, Kees, en Frank binnen de lijnen. Het spel golfde op en neer, en aan beide kanten waren er nog kleine kansjes. Geert wist met drie mooie reddingen te voorkomen dat Loosduinen de 1-2 kon maken, helaas wel ten koste van een corner. Deze corners werden dan weer onschadelijk gemaakt door de verdediging. Aan de andere kant wist Bas te voorkomen dat wij, na een mooie aanval, de 2-1 maakte. Hierbij werd de laatste man van Loosduinen tot drie keer toe het (Staelduinse) bos ingestuurd door Kees jr.

Het laatste kwartier werd het derde steeds meer achteruitgedrukt, en Loosduinen wilde heel graag de winnende treffer maken. Het spel van het derde werd wat slordiger, al waren onze counters nog steeds gevaarlijk. Tien minuten voor tijd werden Martin, en Luuc nog gewisseld voor Wesley en Timo. Luuc kreeg een publiekswissel, en Martin was zijn oogklep verloren dus moest de strijd staken. Na 5 minuten mocht Luuc er alweer in voor Timo, die licht geblesseerd raakte. Loosduinen zag deze chaotische tafrelen en zette nog eens aan voor een slotoffensiefje, maar gelukkig floot scheidsrechter Jan na 89 minuten en 59,9 seconden af.

Al met al een mooi resultaat, en verdiend!