M.S.V.'71 Jo15-1 overwintert in KNVB bekertoernooi

Onze Jo15-1 speelde zaterdag 14 december voor de beker in en tegen sv Leidschenveen Jo15-1. Deze onbekende tegenstander werd vooraf ingeschat als een sterke opponent gezien hun 3e plaats in de 'Bollenstreek' eerste klasse.

Met Marieke ziek en Salaheddine, Maikel en Menno op de reservebank, begon het elftal van Rico met een aantal invallers aan de bekerwedstrijd in koude en winderige omstandigheden.

MSV begon ijzersterk aan het duel en creëerde de nodige kansen. Maar onder andere; Rody en Fabian misten een aantal goede mogelijkheden. Maar na een kwartier kwamen onze zwart-witten toch verdiend op voorsprong via een mooie goal van Rody; 0-1.

Gezien het veldoverwicht leek het even een makkelijke ochtend te worden. Maar halverwege de 1e helft werd een slippertje van laatste man; Endurance genadeloos afgestraft door de sterke spits van de tegenpartij; 1-1. Een gelijkmaker die op dat moment volledig tegen de verhouding op veld in ging. Echter; MSV liet zich hierdoor niet uit veld slaan en pakte de aanvallende draad snel weer op. Een mooie pas van achteruit werd door Lars direct laag voorgezet op Kayne die de bal prima binnen schoof;1-2. Dit was tevens de magere ruststand op het mooie complex pal langs de A12. Mager omdat de voorsprong van MSV eigenlijk groter had moeten zijn.

Maar dit leek in de 2e helft alsnog te gebeuren. Weer kreeg onze Jo15-1 alle gelegenheid om meer afstand te nemen van de Leidschenveeners. Maar het vizier stond vandaag voorin niet op scherp en de 1-3 bleef uit. En dan zal je het altijd zien, of roep je het op je af, nou ja, u raadt het al..... In de 20e minuut werd nonchalant uitverdedigen van de MSV verdediging wederom affectief afgerond; 2-2. Onze talenten waren door deze onverwachte gelijkmaker echt even van slag. De blauwwitte tegenstander rook zijn kans en voerde opeens de druk op. Dit resulteerde 10 minuten voor tijd in een goed doelpunt van sv Leidschenveen. Hierdoor kwamen zij op een 3-2 voorsprong en dicht bij de volgende bekerronde.

Maar MSV gaf niet op en ging in de slotfase alles of niets spelen. Endurance werd naar voren gestuurd op zoek naar eerherstel en gerechtigheid. En nota bene 'Endu' scoorde vlak voor tijd de luid bejubelende gelijkmaker; 3-3. Wat een ontlading in deze bekerthriller. Na het laatste fluitsignaal moesten strafschoppen de beslissing geven.

De penaltyserie die volgde was ook bloedstollend. De eerste 4 penalty’s werden door beide teams binnen geschoten; 2-2. Namens MSV bleven Rody en Arno koel. Daarna knalde onze Lars helaas keihard op de lat. Hierna scoorde Leidschenveen en nam zo de leiding; 3-2. Om kans te blijven houden op de volgende ronde moest Endourance de daaropvolgende strafschop maken. En dat lukte, weliswaar via de goede keeper maar hij zat. Pffff wat spannend; 3-3.

De vierde van Leidschenveen ging gelukkig naast. Zo hadden beide team na 4 strafschoppen 1 misser. En toen volgde de Bart Voskamp show. Eerst schoot onze trouwe sluitpost zijn penalty uitstekend binnen; 3-4 en daarna stopte hij de laatste strafschop van sv Leidschenveen.

Hierdoor werd Bart de held van onze Jo-15-1 en won MSV de penaltyserie met 3-4. Op naar volgende bekerronde in het voorjaar. Inmiddels heeft onze Jo15-1; Maasdijk, Brielle, Rozenburg, WFB en nu dus ook Leidschenveen van zich afgeschud in het bekertoernooi.

Een knappe prestatie en wie weet waar dit eindigt.

Laten we hopen dat het elftal van Rico Uytebroek de volgende bekerronde weer compleet is en een keer thuis loot. Want de tegenstander zal ongetwijfeld weer een stukje sterker zijn.