top of page

M.S.V.’71-Jo15-1 - svHonselersdijk-Jo15-1 5-3


Onze Jo15 is afgelopen zaterdag goed begonnen aan de voorjaarscompetitie in de 1e klasse van de KNVB. Het was een aantrekkelijke wedstrijd op ons hoofdveld tegen de oranje hemden uit Honselersdijk. En dat was fijn want het was best koud langs de lijn.


Helaas viel onze trouwe linksback; Marieke al snel uit met een blessure. Tezamen met een snelle 0-1 voorsprong voor de Westlanders leek het een lastige klus te worden voor onze Jo15 talenten. De MSV-ers dachten daar alleen heel anders over en al snel scoorde Kayne de gelijkmaker; 1-1.


En direct daarna maakte Rody er fraai 2-1 van.

Achterin was het echter (nog) niet waterdicht bij de zwart-witte defensie, puntje van aandacht. Zo kon Honselersdijk halverwege de leuke 1e helft weer op gelijke hoogte komen; 2-2.


Maar onze Jo15-1 werd sterker en probeerde nog voor het rustsignaal op voorsprong te komen. En dit lukte; het was wederom de snelle Rody die zijn ploeg, met een prachtige lob over de keeper, op een 3-2 voorsprong zette. Dit was tevens de ruststand.In de 2e helft bleven de teams aan elkaar gewaagd en zo was het lang spannend. Honselersdijk probeerde met man en macht de stand gelijk te trekken. Maar onze 'inval' keeper Cas hield zijn ploeg met een paar uitstekende reddingen op voorsprong.

Aan de andere kant kwam MSV met de snelle voorhoede spelers; Maikel en Rody, er meermaals gevaarlijk uit. Na een kwartier spelen trok de Honselse verdediging in het strafschopgebied aan de noodrem ; penalty!

Dit buitenkansje werd hard en zuiver binnen geschoten door topscorer; Rody. Zo kwam MSV op een 4-2 voorsprong.De sportieve Westlanders gaven zeker nog niet op. Met hun uitstekende aanvoerder kwamen zij nog een paar keer dichtbij een tegengoal. Maar nu stond onze verdediging met Zaid en Endurance aan het front beter, alhoewel de communicatie met de backs in de opbouw nog wat beter kon. Maar er werd hard gewerkt om de eerste punten binnen te halen. Ook het middenveld met o.a. Menno, Kayne en Tijn speelde prima. Na nog een goede '1 op 1' redding van Cas, werd onze Rody aan de overzijde als een 'katapult' weggeschoten. Hij faalde niet '1 op 1' en schoof de bal keurig in het vijandige doel; 5-2! De overwinning was een feit. In slotfase deed Honselersdijk nog iets terug en zorgde dat de einduitslag op 5-3 werd.


Al met al een mooie start van het voorjaar voor onze Jo15-1. Die ook nog in het bekertoernooi zitten. De volgende ronde is in februari gepland. Datum en tegenstander is nog niet bekend.

Aanstaande zaterdag speelt onze Jo15-1 om 13:00 weer thuis. Ditmaal tegen een bekende tegenstander uit de najaarspoule; ESDO. Eind november werd er in Den Haag met 1-4 gewonnen. Maar we beginnen zaterdag weer gewoon op 0-0.


Succes en gegroet met zwart-wit bloed.

Comments


bottom of page