Wedstrijdverslagen MSV JO16-1 van 2 en 9 april 2022

2 april – de weg is nog lang

We hebben het over de thuiswedstrijd tegen Die Haghe. De eerder gespeelde uitwedstrijd tegen DH was geëindigd in 2-2 na een slijtageslag op een heel slecht veld. Deze keer mochten we lekker spelen op veld 1, altijd fijn. 😊 We waren min of meer compleet (13 man/vrouw dus), echter in de warming up bleek dat Menno te veel last had van zijn lies en dat hij voor de wedstrijd moest afhaken. Aiii, balen voor Menno en nog maar één wissel.

De wedstrijd begon wat zenuwachtig van de kant van MSV. Doordat we nu op kunstgras speelden werd er nu gelukkig meer gecombineerd, vergeleken met het werkvoetbal van de uitwedstrijd. Het spel golfde heen en weer, waarbij het meeste initiatief van MSV kwam en Die Haghe er met lange ballen uit probeerde te komen. Jayden kwam alleen voor de keeper maar zag zijn inzet geblokt.

Max prikte in de 11e minuut wel raak en ondanks het – onterecht – vlaggen voor buitenspel werd zijn treffer goedgekeurd: 1-0! Die hadden we alvast binnen. De rest van de eerste helft zagen we opnieuw hoeveel moeite MSV heeft om kansen te benutten. Lars slalomde zich door de verdediging maar zag zijn inzet via keeper en paal naast gaan, Max kreeg ook nog een hele goede kans. Aan de andere kant zagen we pas in de 37e minuut het eerste schot op goal van DH, maar dat betekende zeker niet dat MSV een makkelijke eerste helft beleefde. Rust + coachmomentje.

De tweede helft begon goed met een kans(je) voor Tijn, maar direct daarop had Bart een belangrijke redding op een uitval van Die Haghe dat kansen rook en gelijk meer druk zette. Tegelijkertijd verhardde ook de wedstrijd, wat eigenlijk vooral te danken was aan leiding en toeschouwers van Die Hage, die overal commentaar op begonnen te leveren. Wat we nu zagen was vooral weer werkvoetbal.

Tot de 30e minuut wanneer Tijn een vrije trap prachtig inschiet: 2-0 en (even) stilte langs de kant van Die Haghe. MSV ging vanaf hier wat makkelijker voetballen en we zagen verder geen kansen meer. Opnieuw 3 punten in de tas en weer een mooie teamprestatie!!

9 april – hoe MSV toch een kortere route weet te vinden....

Uit de uitslagen van vorige week zien we dat de wedstrijd tussen naaste concurrenten Wilhelmus en Semper Altius is geëindigd in 5-5. Puntverlies voor beiden dus en gunstig voor MSV. De hele week getraind op de uitwedstrijd tegen Wilhelmus, waarvan we verwachten dat het een kraker wordt, en op zaterdag richting Den Haag (met opnieuw dank aan de ouders die meegingen voor het rijden, het support en het vlaggen!!). Van een kraker was echter deze keer geen sprake. Hoewel we hadden verwacht dat Wilhelmus er vol in zou gaan bleek al vrij snel dat dit team er eigenlijk al in berustte dat een kampioenschap er niet meer in zat. Dit betekende niet dat er geen strijd was, maar het verschil met de thuiswedstrijd was groot. MSV had daarbij het geluk dat de doelpunten gunstig vielen (eerst Max, toen Jayden) in de eerste helft. De tweede helft leek een formaliteit (met nog eens twee doelpunten, beiden door Tijn), maar als we alle kansen die Wilhelmus nog kreeg bij elkaar optellen, dan had het echt nog spannend kunnen worden. Al met al een zakelijke overwinning in een sportieve wedstrijd en, zoals vrijwel elke pot, alle lof voor de inzet en passie van het hele team (inclusief Menno, helaas nog steeds geblesseerd)!!