top of page

MSV’71 Vrouwen 1 wint tweede competitiewedstrijd

Het was een natte sombere zaterdag, helaas vanwege de aangescherpte maatregelen geen publiek. Na de warming-up waren we al helemaal doorweekt, maar dat mocht de pret niet drukken.

MSV’71 kreeg na 10 minuten de eerste kans. Marieke maakte een kapbeweging en schoot op goal. Een paar seconden later kreeg Marieke nog een kans maar schoot helaas op de lat. Ook Naaldwijk kwam in de beginfase een aantal keer gevaarlijk voor de goal van MSV’71. Even later schoot Suzanne vanaf de achterlijn richting de goal en via de tegenstander rolde de bal binnen waardoor het 1-0 stond.

Het was MSV’71 die in het begin de meeste kansen had. Een afstandsschot van Marieke en een schot van Melanie die helaas tegen de tegenstander aan kwam. Een aantal minuten later speelde Neyka zichzelf mooi vrij, waarna ze de bal op Melanie aflegde, Melanie schoot maar wist helaas niet te scoren. Na deze kans van MSV’71 liep een snelle dame van Naaldwijk alleen op de goal af en schoot de bal mooi binnen in de hoek, waardoor zij de 1-1 maakte.

Na een halfuur gespeeld te hebben, kwam Jordan erin voor Eveline. Marieke ging centraal achterin spelen en Neyka schoof door naar het middenveld Net voor rust kreeg MSV’71 nog een vrije bal. Ylva schoot van afstand op de goal, maar helaas naast. En toen was het daarna meteen rust.

Nog maar net begonnen aan de tweede helft en werd er bijna weer een eigen goal gemaakt door Naaldwijk. Uiteindelijk werd dit een hoekschop waardoor Mirelle een goede kans kreeg, maar zij schoot helaas over. Kort hierna gaf Mirelle een diepe bal aan Jordan. Jordan scoorde door de benen van de keepster #heelleuk 2-1. Helaas maakt MSV’71 ook een aantal foutjes waardoor de 2-2 werd gemaakt. Ongeveer 10 minuten later diepe bal van Melanie naar Jordan, Jordan geeft vanaf de rechterkant voor, Melanie kreeg de kans maar kon helaas niet goed bij de bal komen.

Hierna kwam er een schot op goal van Naaldwijk, mooie redding van Claire. Hieruit volgt een counter waarbij Neyka vanaf het middenveld helemaal alleen richting de goal rent, maar helaas de kans niet krijgt om te schieten. Even later kreeg Jordan een diepe bal van Mirelle. Jordan gaf een steekpass op Neyka. Neyka wist haar kans te benutten en maakte de 3-2. 5 minuten later wist Melanie een hoge bal goed te controleren en gaf een steekpass op Jordan. Jordan liep alleen richting de goal en scoorde in de korte hoek de 4-2

Door een slordige bal naar achter kon Naaldwijk zo richting de goal lopen. Gelukkig stond Claire in de goal en wist de bal tegen te houden. In de 80e minuut kreeg Naaldwijk nog een grote kans. Claire kwam uit maar de bal rolde langs haar heen, gelukkig stond Ylva voor de goal en wist de bal weg te werken. Vervolgens kwam er een diepe bal van Mirelle vanaf de andere kant van de middenlijn op Jordan, Jordan liep op goal en wist de hoek te vinden 5-2

Nog maar een kleine tien minuten te spelen en Naaldwijk stond helemaal vrij en kon zo op goal schieten, slecht verdedigd van MSV’71. Maar vlak voor het eindsignaal gaf Jordan een voorzet en wist Melanie ein-de-lijk de goal te vinden waardoor zij de 6-3 maakte.

Het was een heerlijke wedstrijd met een mooie overwinning voor MSV’71. Op naar zaterdag uit tegen FC’s-Gravenzande VR2.